منو

اندروید باکس چیست و چه کاربرد و امکاناتی دارد؟

تکنولوژی در سالهای اخیر، تلویزیون ها را به دستگاه های هوشمند تبدیل کرده است و همین مورد به ما امکان دسترسی به اینترنت، نصب برنامه های کاربردی مختلف و بازی کردن را می دهد.

هر چند امروزه با روی کار آمدن تلویزیون های هوشمند، تعدادی از افراد از این نوع تلویزیون در منزل استفاده می کنند اما تعداد زیادی نیز به خاطر قیمت بالای تلویزیون های هوشمند، امکان خرید این نوع از تلویزیون ها را ندارند.

اندروید باکس یکی از دستگاه های است که می تواند تلویزیون شما را به یک تلویزیون هوشمند تبدیل کند و با اتصال به اینترنت تمام قابلیت های یک تلویزیون هوشمند را فراهم کند.

راهنمای خرید اندروید باکس

راهنمای خرید اندروید باکس

در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم شما را با دستگاه اندروید باکس، امکانات و قابلیت های آن آشنا کنیم، همچنین به بررسی مهمترین نکات هنگام خرید اندروید باکس پرداخته و بهترین و پرفروش ترین مدلهای آن را خدمت تان معرفی کنیم، پس با ما تا انتها همراه باشید.

اندروید باکس چیست؟

اندروید باکس (به انگلیسی Android Box) دستگاهی است که به سیستم عامل اندروید مجهز شده است و با اتصال به تلویزیون غیرهوشمند شما آن را به یک دستگاه هوشمند که همه قابلیت های اندرویدی را دارد و امکان اتصال به اینترنت نیز در آن وجود دارد، تبدیل می کند.

با استفاده از اندروید باکس می توان از تلویزیون مانند یک گوشی یا تبلت اندرویدی استفاده کرده و انواع شبکه های اجتماعی، نرم افزارهای پخش فیلم، انواع بازی های اندرویدی و ... را روی تلویزیون اجرا کرد. به عبارت دیگر می توان اندروید باکس را گوشی موبایلی در نظر گرفت که صفحه نمایش آن تلویزیون است.

البته اندروید باکس ها مدل های متنوعی دارند که هرکدام در یک دسته بهتر عمل می کنند، برای مثال برای بازی باید اندروید باکس مخصوص بازی خریداری کنید تا قدرت پردازنده گرافیکی بالایی داشته باشد، برای وب گردی و فیلم دیدن نیاز نیست خیلی هزینه کنید و خرید اندروید باکس معمولی مناسب است.

اندروید باکس با نام های دیگری همچون اسمارت باکس، مینی کامپیوتر اندرویدی، هوشمند ساز تلویزیون، دستگاه IPTV، تی وی باکس نیز شناخته می شود.

عکس اندروید باکس به همراه کنترل

عکس اندروید باکس به همراه کنترل

فرق اندروید باکس با تی وی باکس در چیست؟

نمونه دیگری از دستگاه هایی که امکان اتصال به اینترنت را دارند تی وی باکس بوده که بسیاری از افراد آن را با اندروید باکس اشتباه می گیرند.

تی وی باکس ها دستگاه هایی هستند که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند اما برای نصب نرم افزار بر روی آن ها محدودیت هایی وجود دارد. در واقع این دستگاه ها تنها نرم افزارهای مشخصی مثل یوتیوب یا Netflix را پشتیبانی کرده و نمی توان هر نرم افزاری را بر روی آن ها نصب کرد.

اندروید باکس چگونه کار می کند؟

اندروید باکس با کابل HDMI به تلویزیون متصل می شود و قابلیت اتصال سیمی و بی سیم به اینترنت را نیز دارد. اندروید باکس ها بسته به نوع تقریباً از تمام فرمت های صوتی و تصویری پشتیبانی می کنند. در صورت عدم پشتیبانی از فرمت های خاص این دستگاه ها، معمولاً می توان با به روزرسانی کدک های آن ها، این مشکل را برطرف کرد.

اندروید باکس ها از اکثر سرویس های استریم آنلاین ویدیوی ایرانی و خارجی پشتیبانی می کنند و با استفاده از این دستگاه ها می توانید با خرید اشتراک سرویس های مذکور از تماشای محتوای آن ها روی تلویزیون لذت ببرید (برخی اندروید باکس های مونتاژ شده در داخل کشور با اشتراک رایگان سرویس های استریم محتوای ایرانی عرضه می شوند). در ضمن می توانید هرگونه اپلیکیشن و بازی اندرویدی سازگار با سیستم عامل اندروید تی وی را نیز روی این دستگاه ها نصب کنید.

قرف اندروید باکس و تی وی باکس

اندروید باکس و تبدیل تلویزیون معمولی به تلویزیون هوشمند

کاربرد اندروید باکس چیست؟

اگر تلویزیون شما قابلیت وصل شدن به اینترنت را داشته باشد پس شما یک اینترنت هوشمند دارید! و می توانید روی تلویزیون سیستم عامل اندروید را نصب کنید.

اما همه تلویزیون ها هوشمند نیستند و در عمل قابلیت نصب سیستم عامل را ندارند؛ اینجاست که کارایی اندروید باکس مشخص می شود؛ اگر تلویزیونتان اسمارت نیست و یا حتی تصمیم به خرید تلویزیون اقتصادی تر دارید، برای نصب سیستم عامل اندروید روی تلویزیون و دسترسی به خدمات آن می توانید از دستگاه اندروید باکس کمک بگیرید.

این گجت با وصل شدن به تلویزیون آن را تبدیل به یک دستگاه کاملاً هوشمند می کند. در نتیجه همه امکانات آنلاین در اختیارتان قرار می گیرد و همچنین به دلیل وجود سیستم عامل برنامه های اندرویدی آفلاین نیز روی دستگاهتان نصب می شوند و از طریق تلویزیون قابلیت دسترسی به آن ها وجود دارد.

امکانات اندروید باکس چیست؟

تقریبا می توان گفت که با کمک این دستگاه به درصد بالایی از قابلیت های یک گوشی موبایل در تلویزیون خود دسترسی پیدا می کنید. بسیاری از برنامه هایی را که روی گوشی اندرویدی خود دارید، روی دستگاه شما هم نصب و اجرا می شوند.

اندروید باکس ها از قابلیت های متعددی برخوردار بوده و کاربردهای فراوانی دارند. از جمله رایج ترین کاربردهای اندروید باکس ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • وب گردی با استفاده از نرم افزارهای مختلف مثل Chrome و Firefox
  • امکان اجرای بازی های اندرویدی
  • پشتیبانی از کیبورد و ماوس گیمینگ و گیم پد
  • قابلیت نصب و اجرای انواع نرم افزارهای ارتباطی مثل تلگرام، اینستاگرام و اسکایپ
  • قابلیت اجرای برنامه های تلویزیونی با استفاده از نرم افزارهای داخلی و خارجی مثل Amazon، آیو، فیلیمو و نماوا
  • قابلیت پخش استریم
  • قابل استفاده برای سیستم های IPTV در هتل ها و ساختمان های بزرگ
  • قابل استفاده در پروژه های دیجیتال ساینیج
  • قابلیت پشتیبانی از سیم کارت در برخی مدل ها و عدم نیاز به اتصال به اینترنت جداگانه
  • قابلیت دسترسی به ایمیل ها
  • امکان نصب و اجرای نرم افزارهای پخش موسیقی
  • قابلیت نصب Play Store روی اندروید باکس
  • امکان خرید از فروشگاه های اینترنتی آنلاین
  • امکان نصب نرم افزارهای مختلف از روی فلش، کارت SD و هارد اکسترنال بر روی اندروید باکس
  • قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی
  • قابلیت پشتیبانی از Kodi
  • امکان اتصال وبکم به اندروید باکس
  • و ...

همانطوری که مشاهده کردید، کاربرد اندروید باکس بسیار زیاد است و قابلیت های آن دست کمی از تلویزیون هوشمند ندارد. پس با خرید آن به جای یک تلویزیون هوشمند چندین میلیون تومان صرفه جویی کنید.


برنامه های کاربردی اندروید باکس

برنامه های کاربردی اندروید باکس

معایب استفاده از اندروید باکس

اگر اندروید باکس ها مقرون به صرفه و استفاده از آن ها آسان است، اما دارای چند کاستی هستند که به نظر من مهم است که در نظر داشته باشید.

1 - به روزرسانی زیادی ندارند

شاید بزرگترین معایب اندروید باکس این باشد که سیستم عامل اندروید دارای به روز رسانی بیش از حد است. این باعث می شود که گاهی اوقات تولیدکنندگان اندروید باکس با مشکل مواجه شوند و برای دستگاه ها تولید شده بروزرسانی ندهند. در اندروید باکس ها ممکن است سال ها طول بکشد تا برخی از تولیدکنندگان به روزرسانی های خاصی را انجام دهند.

2 - سرعت راه اندازی کندتر

تا زمانی که اندروید باکسی با پردازنده قدرتمند و مقدار کافی رم و فضای ذخیره سازی پیدا نکنید، هر بار که اندروید باکس خود را راه اندازی می کنید با سرعت پایین دست و پنجه نرم خواهید کرد. حقیقت این است که اکثر اندروید باکس های موجود در بازار مقرون به صرفه به نظر می رسند زیرا عملکرد آنها پایین تر است.

اگر می خواهید واقعاً از اندروید باکس ها لذت ببرید، به شما پیشنهاد می کنم کمی برای داشتن یک اندروید باکس مناسب و حرفه ای هزینه کنید. در غیر این صورت خرید تلویزیون هوشمند حرکت بهتری است.

3 - برای بازی کردن گزینه بهترین نیستند

در حالی که می توانید بر روی اندروید باکس بازی نصب کنید و بازی کنید، این تجربه به اندازه استفاده از یک کنسول بازی عالی نیست. این امر به ویژه در صورت خرید یک اندروید باکس ارزان صادق است. اکثر اندروید باکس های ارزان قیمت دارای نسخه های قدیمی تر اندروید هستند که از آخرین بازی های اندروید پشتیبانی نمی کنند. مگر اینکه نسخه 7.X را دریافت کنید. یا بالاتر، بازی های محدودی برای انتخاب خواهید داشت.


بازی با اندروید باکس

اندروید باکس مخصوص بازی در تلویزیون

همچنین، شما فقط می توانید بازی های ساده تری انجام دهید، نه بازی های هاردکور مانند Yakuza یا Monster Hunter. این به این دلیل است که آنها قدرت لازم برای اجرای بازی های هاردکور را ندارند. بازی های هاردکور از گرافیک و افکت های زیادی تشکیل شده اند که برای بارگذاری و اجرا به قدرت زیادی نیاز دارند که جعبه های اندروید فاقد آن هستند.

معمولا اندروید باکس را برای بازی خریداری نمیکنیم، بلکه بیشتر برای تماشا کردن و وب گردی خریداری میکنیم.

پورت ها و اتصالات موجود در اندروید باکس

اتصال اندروید باکس به تلویزیون معمولاً از طریق پورت HDMI تعبیه شده در آن ها صورت می گیرد. در برخی نمونه ها نیز سه فیش AV درگاه ارتباطی اندروید باکس و تلویزیون می باشد. اندروید باکس ها قابلیت اتصال به شبکه WiFi را داشته و جهت اتصال انواع هارد، فلش مموری، ماوس و کیبورد گیمینگ و دیگر لوازم جانبی، پورت USB نیز در آن ها تعبیه شده است.

اگرچه وجود تمامی این پورت ها و اتصالات در انواع اندروید باکس مشترک است، اما تعداد پورت ها و کیفیت و نوع اتصالات با یک دیگر تفاوت دارد. به عنوان مثال تعداد پورت های USB می تواند در مدل های مختلف اندروید باکس متفاوت بوده و یا نوع پورت های USB متغیر باشد.

پورت های مختلف اندروید باکس

پورت های مختلف اندروید باکس

به عنوان مثال برخی از اندروید باکس ها به پورت USB 3 مجهز شده اند. از لحاظ کیفیت اتصالات نیز ممکن است برخی از اندروید باکس ها مجهز به شبکه WiFi 5 گیگاهرتز بوده و برخی از آن ها به شبکه WiFi 2.4 گیگاهرتز مجهز شده باشند. با توجه به این مورد کاربران در هنگام خرید اندروید باکس باید نیازهای خود را مد نظر قرار داده و دستگاهی با اتصالات و پورت های مورد نیاز خود را تهیه کنند.

نحوه استفاده از اندروید باکس

همانطور که گفته شد در اندروید باکس ها پورت هایی تعبیه شده که اتصال این دستگاه به تلویزیون را برقرار می کند. جهت اتصال اندروید باکس به تلویزیون، در ابتدا باید کابل HDMI را به این دستگاه و به تلویزیون متصل کرده و در بین گزینه های HDMI موجود روی تلویزیون، ورودی تلویزیون را روی پورت متصل به اندروید باکس تنظیم کنید.

پس از برقراری اتصال سیمی بین اندروید باکس و تلویزیون، نوبت به فعال کردن دسترسی آن به شبکه اینترنت است که این اتصال از طریق WiFi یا کابل شبکه صورت می گیرد. جهت دسترسی به اتصالات شبکه می توان به بخش Setting دستگاه رفته و یا از گزینه مجزای مربوط به تنظیمات WiFi استفاده کرد.

پس از متصل شدن دستگاه به اینترنت، اندروید باکس آماده استفاده خواهد بود. برای نصب نرم افزارهای مختلف روی این دستگاه باید یک اکانت گوگل فعال ساخته و از طریق آن به Play Store مراجعه کرده و نرم افزارهای مورد نیاز را دانلود کرد.

البته این نرم افزارها را می توان از طریق فلش مموری، هارد اکسترنال، کارت حافظه و … نیز به دستگاه منتقل و نصب کرد. از آنجایی که اندروید باکس مجهز به حافظه داخلی بوده، بدون دسترسی به اینترنت نیز می تواند برنامه ها را اجرا کند.

مهمترین نکات هنگام خرید اندروید باکس مناسب

پردازنده مرکزی اندروید باکس

همانطور که می دانیم مغز متفکر این دستگاه پردازنده مرکزی آن است و باید متناسب با آنچه از اندروید باکس انتظار دارید دست به انتخاب بزنید. چرا که اگر پردازنده مرکزی از عهده اجرای نرم افزارهای مورد نیاز برنیاید، کیفیت و قدرت سایر قطعات نیز نمی تواند تاثیری بر عملکرد اندروید باکس داشته باشد.

به عنوان مثال اگر قصد دارید از اندروید باکس خود برای گیمینگ استفاده کنید، قدرت و کیفیت پردازنده مرکزی بسیار حائز اهمیت خواهد بود. به طور کلی برای اینکه اندروید باکس خریداری شده لگ نداشته باشد بهتر است به دنبال نمونه های مجهز به پردازنده مرکزی حداقل چهار هسته ای، با حداقل فرکانس 1.9 گیگاهرتز باشید.

امکانات اندروید باکس

امکانات و قدرت اندروید باکس

رم اندروید باکس

رم اندروید باکس بسته به میزان انتظارات شما و سنگینی کارهایی که با آن انجام می دهید متفاوت است. در حالت عادی برای کارهای معمولی، تماشای فیلم و سریال بدون هنگی و بازی های سبک، اندروید باکس با رم 2GB کافی است. اگر به دنبال بازی های سنگین بدون لگ روی تلویزیون هستید بهتر است android box با رم 4 گیگابایت به بالا تهیه کنید.

پورت های اندروید باکس

گفته شد که در اندروید باکس ها پورت های متعددی تعبیه شده است. چنانچه قصد دارید تا از لوازم جانبی مختلفی برای اندروید باکس خود استفاده کنید، بهتر است در هنگام خرید به نوع پورت های USB و تعداد آن ها توجه کنید.

هرچه تعداد و نوع پورت های دستگاه بیشتر و متنوع تر باشند، کار با آن آسان تر است. داشتن حداقل 2 پورت USB برای متصل کردن دستگاه به موس، کیبورد و غیره واقعا نیاز می شود. حتی اگر بخواهید از موس های بلوتوثی یا کیبوردهای بی سیم استفاده کنید، باز هم برای متصل کردن دانگل این لوازم نیاز به پورت یو اس بی خواهید داشت. همچنین مجهز بودن به درگاه های HDMI برای برقراری اتصالات باکیفیت تر هم اهمیت زیادی دارد.

وجود پورت LAN هم روی این دستگاه ها باعث می شود که اتصال آن ها به مودم ها و در نتیجه اینترنت راحت تر میسر شود. همچنین اگر قصد دارید از هارد دیسک های اکسترنال استفاده کنید، به دنبال گزینه های مجهز به USB 3 باشید که از سرعت کافی بهره ببرد.

حافظه داخلی اندروید باکس

مورد دیگری که در هنگام خرید اندروید باکس باید مد نظر قرار گیرد، فضای ذخیره سازی آن است. چراکه این فضای ذخیره سازی بوده که سیستم عامل اندروید باکس را فعال می کند. نوع سیستم عامل اندروید باکس باید با میزان حافظه آن هماهنگ باشد تا علاوه بر اینکه اندروید باکس بتواند به اجرای سیستم عامل بپردازد، فضای کافی برای نصب نرم افزار های مختلف را نیز داشته باشد.

البته با توجه به این موضوع که می توان کارت حافظه جانبی، فلش مموری یا حتی هارد اکسترنال هم به این دستگاه ها متصل کرد، نیاز نیست حساسیت بالایی به خرج دهید. اگر حافظه داخلی پر شد، می توانید از این لوازم جانبی کمک بگیرید.

عکس اندروید باکس

عکس اندروید باکس یا تی وی باکس

سیستم عامل اندروید باکس

در هنگام خرید اندروید باکس نکته ای که باید مد نظر قرار گرفته شود، سیستم عامل آن است. در هنگام خرید سعی کنید به سراغ مدل هایی بروید که قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل اندروید 6 یا بالاتر را داشته باشد. این امر سبب می شود تا اندروید باکس عملکرد به روزی داشته باشد.

بلوتوث در اندروید باکس

زمان خرید اندروید باکس به این نکته توجه کنید که پشتیبانی آن از بلوتوث امری بسیار ضروری است؛ چرا که در برخی موارد انتقال فایل ها و یا اتصال برخی از قطعات جانبی (مانند اسپیکرهای بلوتوثی، هدفون های بی سیم و گوشی ها ) از طریق بلوتوث صورت می گیرد.

پشتیبانی از گوگل پلی

هنگام خرید اندروید باکس توجه کنید که به سراغ دستگاه هایی بروید که از گوگل پلی پشتیبانی می کند. این امر سبب می شود تا دانلود و نصب نرم افزارها به راحتی و از طریق خود اندروید باکس انجام شده و نیازی به دانلود جداگانه نرم افزارها و انتقال آن ها به اندروید باکس از طریق فلش یا هارد اکسترنال نباشد.

اندروید باکس سیمکارت خور

اگر قصد اتصال اندروید باکس به WiFi را ندارید، به سراغ گزینه هایی بروید که از سیمکارت پشتیبانی می کند. این امر سبب می شود تا اندروید باکس به اینترنت سیمکارت متصل گردد.

اندروید باکس با چه تلویزیون هایی می تواند کار کند؟

اندروید باکس می تواند با انواع تلویزیون ها کار کند، خیلی از اندروید باکس های موجود در بازار از پورت HDMI برای انتقال تصویر به تلویزیون استفاده می کنند اما هنوز هم اندروید باکس هایی وجود دارند که با استفاده از AV به تلویزیون های قدیمی وصل می شوند.

اندروید باکس در چه تلویزیون هایی کار می کند

انواع تلویزیون هایی که اندروید باکس می تواند در آنها کار کند

البته خیلی از اندروید باکس های جدید و درست و حسابی دیگر از AV پشتیبانی نمی کنند. نتیجه اینکه اگر یک تلویزیون CRT قدیمی هم داشته باشید این شانس را دارید تا از یک اندروید باکس استفاده کید.

آیا Android Box از زبان فارسی پشتیبانی می کند؟

بله. تمام مینی کامپیوترهای اندرویدی معتبر از زبان فارسی پشتیبانی می کنند. با توجه به نسخه اندروید نصب شده بر روی دستگاه، به منوی مربوطه می روید و از آنجا هم می توانید زبان فارسی (یا زبان دیگر) را برای دستگاه انتخاب کنید و هم می توانید از زبان فارسی برای صفحه کیبورد خود استفاده کنید.

البته اگر می خواهید برای تایپ فارسی از سخت افزار کیبورد جداگانه استفاده کنید باید از نرم افزارهایی مانند نرم افزار Keyboard Helper Pro کمک بگیرید.

اندروید باکس چه فرقی با دانگل داره؟

اگر قصد شما از خرید اندروید باکس تنها اتصال گوشی به تلویزیون است، می توانید از دانگل هم استفاده کنید. هم چنین می توانید سایر روش های اتصال گوشی آیفون به تلویزیون هوشمند را هم در لینک مطالعه کنید یا حتی از روش های اتصال گوشی به تلویزیون بدون وای فای کمک بگیرید.

دانگل ها یکی از ابزارهایی هستند که انتقال تصویر و ویدیو از گوشی روی تلویزیون را امکان پذیر می کنند و قیمت های به مراتب ارزان تری نسبت به اندروید باکس ها دارند. در مقابل؛ اما کاربردهای بسیار کمتری هم دارند. با کمک دانگل ها تنها می توان هر آنچه روی گوشی شما پخش می شود، داخل تلویزیون تماشا کرد؛ ولی با اندروید باکس ها می توان برنامه ها، نرم افزارها و فیلم ها را به صورت مستقل و بدون نیاز به گوشی روی تلویزیون اجرا کرد.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد دانگل ها و نحوه عملکرد آنها پیدا کنید می توانید مقاله مرتبط با آن یعنی (دانگل وای فای چیست؟) را مطالعه فرمائید.

خرید اندروید باکس

آیا اندروید باکس گیرنده دیجیتال دارد؟

در جواب این سوال باید بگوییم که این دستگاه ها تنها دارای سیستم عامل اندروید هستند و آنتن یا گیرنده داخلی ندارند. با این وجود در بازار اندروید باکس هایی هم عرضه شده اند که کار گیرنده های دیجیتال را برای شما انجام دهند و به وسیله آن ها می توانید شبکه های تلویزیونی یا رادیویی را پخش کنید. البته خلاف این موضوع صادق نیست. به این معنی که گیرنده های دیجیتالی هیچ کدام از قابلیت های یک اندروید باکس را ندارند.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت اندروید باکس چند است؟
قیمت انواع اندروید باکس از 1 میلیون تومان تا 7 میلیون تومان می باشد و به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، قدرت پردازش، میزان رم و حافظه داخلی، نسخه اندروید، پورت های ورودی، وضوح تصویر و فرمت های قابل پشتیبانی بستگی دارد.
بهترین مارک اندروید باکس کدام است؟
از بهترین و پرفروش ترین برندهای تولید کننده اندروید باکس می توان به برند تسو، شیائومی، نت باکس، ایکس ویژن، جی پلاس، آمازون، لندر، انودیا، مکسیدر، اچ 96 و ... اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/05/25
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
اندروید باکس فیلیمو مدل FB-102
اندروید باکس فیلیمو مدل FB-102
اندرويد باكس ايكس 88 مدل PRO
اندرويد باكس ايكس 88 مدل PRO
اندروید باکس A95X مدل F4
اندروید باکس A95X مدل F4
اندروید باکس اکو برند تسکو مدل TAB ECO
اندروید باکس اکو برند تسکو مدل TAB ECO
اندروید باکس نت باکس مدل شاین
اندروید باکس نت باکس مدل شاین
اندروید باکس شیائومی رزولوشن ۴K مدل MDZ-28-AA 2ed Gen
اندروید باکس شیائومی رزولوشن ۴K مدل MDZ-28-AA 2ed Gen
اندروید باکس اچ96 مدل مکس به همراه ریموت کنترل و کیبورد هوشمند
اندروید باکس اچ96 مدل مکس به همراه ریموت کنترل و کیبورد هوشمند
اندروید باکس ایکس ویژن مدل XSMT-110
اندروید باکس ایکس ویژن مدل XSMT-110
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد