همه مردم ایرانی و به خصوص خارجی ها علاقه زیادی به خوردن کباب دارند. ما ایرانی ها عادت داریم که در مهمانی های رسمی و خودمانی یا هنگام گشت و گذار در طبیعت حداقل یک وعده کباب را میل می کنیم.
غذاهای گریل و کباب شده جزو آن دسته از غذاهای دوست داشتنی می باشند که اغلب افراد طعم و مزه آن ها را دوست دارند، برای درست کردن انواع استیک، همبرگر و غذاهایی از این دسته می توان از باربیکیو یا تنور زغالی استفاده کرد، اما اغلب به دلیل کوچک بودن خانه ها و نداشتن دسترسی به باربیکیو و تنور از تابه های گریل برای این امر استفاده می شود.
خرید این وسیله چون ارتباط مستقیمی با سلامت شما عزیزان دارد، باید بسیار مورد توجه قرار گیرد تا بتوانید با آگاهی هرچه تمام تر محصولی باکیفیت خریداری کنید. به همین دلیل است که اطلاعاتی کاربردی و مفید را جمع آوری کرده ایم تا در خرید این محصول به شما کمک کرده باشیم، پس در ادامه با طوطی کالا همراه شوید.
استفاده از تابه گریل برای پخت گوشت و استیک
گریل یعنی چه؟
در پاسخ به سوال گریل چیست؟ باید گفت گریل کردن یکی از سالم ترین روش های پخت مواد غذایی مختلف، خصوصاً گوشت قرمز و سفید است. در این روش مقدار بسیار کمی از روغن تنها برای چرب کردن کف تابه استفاده شده و در نتیجه غذاهایی که تهیه می شوند فاقد چربی بوده و مضرات غذاهای سرخ شده را نداشته و در عین حال کالری بسیار پایینی نیز دارند.
بهترین روش گریل کردن استفاده از دستگاه گریل است اما اگر امکان استفاده از آن را ندارید می توانید از انواع تابه های گریل موجود در بازار استفاده کنید.
منظور از تابه گریل چیست؟
ماهی تابه یا تابه در واقع ظرفی مربعی، مستطیل یا بیضی شکل است که وظیفه آن سرخ کردن مواد غذایی چون گوشت، مرغ، ماهی و ... می باشد. حال در تعریف گریل کردن باید بگوییم که این کار در واقع نوعی سرخ کردن مواد غذایی است، منتهی در این مدل حرارت از بالا پخش می شود اما در سرخ کردن شعله گاز در قسمت زیرین تابه باعث سرخ شدن مواد غذایی خواهد شد. البته این حالت در مورد باربیکیو صدق می کند، وگرنه مدل تابه گریل به دلیل حرارت از پایین همان کار سرخ کردن را انجام می دهد.
تابه های گریل در دو نوع برقی و غیر برقی معمولی که روی شعله گاز یا زغال قرار می گیرند، در بازار موجود می باشند، این تابه ها همانند تابه های معمولی هستند اما تفاوت هایی همچون عمق کم و شیار در کف تابه دارند، دلیل وجود این شیارها، ایجاد خطوط برشته و قهوه ای روی غذا است و به غذا شکل و حالت شبیه به غذای کباب شده می دهد.
تابه های غیر برقی جایگزینی برای کباب پزها هستند هرچند نمی توانند جای آن ها را بگیرند اما طرفداران خاص خود را دارند زیرا کار با آن ها آسان است و فضای زیادی را اشغال نمی کنند.
عکس تابع گریل مربع شکل با درب شیشه ای
مزایای استفاده از تابه گریل
1 - حذف چربی اضافی غذا
به واسطه شیارها و برجستگی هایی که به روی ماهیتابه گریل وجود دارد، تمامی چربی های اضافی غذا از آن گرفته شده و می توانید به راحتی آنرا سرو نماید. اگر کاهش چربی غذا برای شما از اهمیت ویژه ای برخوردار است، پیشنهاد می کنیم که یک تابه گریل خریداری نمایید.
2 - امکان خارج کردن روغن اضافی
حتماً بارها برایتان پیش آمده است که به هنگام آشپزی به جای مقدار کمی روغن مقدار زیادی روغن داخل تابه بریزید. در این مواقع زمانی که مواد غذایی در تابه هستند ممکن است روغن به خورد مواد برود و خارج کردن آن دشوار باشد، اما در ماهیتابه های گریل همچین اتفاقی نمی افتد، زیرا به واسطه حاشیه و شیارها روغن به راحتی قابل جدا کردن بوده و می توانید روغن اضافه را از تابه خارج کنید
عکس ماهی تابه گریل مربع شکل با درب شیشه ای
3 - کاهش مصرف روغن
ماهی تابه های قدیمی به گونه ای بود که اگر روغن کافی به آن ها اضافه نمی کردید، ممکن بود غذای شما کاملاً به آن چسبیده و به خوبی سرخ نشود. اما تابه گریل این مشکل را نیز حل کرده است و با اندک روغن ممکن می توانید غذای خود را برشته و سرخ کنید. کافی است که فقط سطح روی تابه گریل را چرب نمایید و سپس به طبخ غذا بپردازید.
4 - آشپزی در فضای باز
استفاده از تابه گریل این امکان را در اختیار شما می گذارد که در فضای باز و محیطی خارج از آشپزخانه نیز به آشپزی بپردازید. با تابه گریل می توان به روی زغال، یا حتی داخل فر و روی اجاق گاز نیز آشپزی کرد و به هیچ غذا ها اعم از تمام گوشت ها و سبزیجات به آن نچسبیده و دچار سوختگی نمی شوند.
5 - جذب عالی گرما
ظرف گریل چدنی می تواند درجه حرارت بسیار بالایی را حفظ کند، که باعث می شود آن یک ظروف ایده آل برای کباب کردن و پخت و پز باشد. این بدان معناست که شما می توانید گوشت مرغ و استیک را تهیه کرده و آنها را مدت طولانی گرم نگه دارید. به لطف گرمای زیادی که ظرف چدنی شما حفظ می کند.
همچنین می توانید از آن برای تهیه کیک هایی مانند پای سیب و براونی و ... استفاده کنید. با این حال، داغ شدن ظرف چدنی گریل مدتی طول می کشد. بنابراین، باید قبل از چیدن غذا، ظرف خود را روی گاز گرم کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
پخت انواع کباب و گوشت توسط تابه گریل
ویژگی تابه گریل چیست؟
مهم ترین و اولین ویژگی این تابه ها نچسب بودن آنها است، در ادامه به برخی ویژگی های دیگر این تابه ها پرداخته ایم:
-
روغن کمتر، گوشت، مرغ و ماهی خوشمزه تر
-
حفظ سلامتی افراد
-
دادن ظاهر جذاب به غذا
-
پخش کردن یکنواخت گرما به کل تابه
-
مقاوم و بادوام
-
ضد زنگ
-
شستشو آسان
بررسی ویژگی های تابه گریل از نظر جنس بدنه تابه
جنس بدنه تابه های گریل غیر برقی می تواند از آلیاژ آلومینیوم، استیل، سرامیک و ... باشد:
خرید اینترنتی تابه گریل با جنس های مختلف و قیمت ارزان
تابه گریل آلومینیومی: تابه هایی که از آلیاژ ساخته شده اند حرارت و گرما را به صورت کاملا یکنواخت پخش می کند همچنین در قسمت کف تابه گریل معمولا چند لایه نچسب وجود دارد که باعث خواهد شد گوشت، مرغ و ماهی به تابه نچسبد.
تابه گریل استیل: این تابه ها از فولاد ضد زنگ ساخته می شوند که بسیار مقاوم و بادوام هستند، در تهیه این جنس تابه ها نیز از یک لایه نچسب استفاده می شود که حرارت را به صورت یکنواخت پخش می کند، این دست از تابه های گریل در برابر ضربه مقاوم هستند که به راحتی نه می شکنند و نه ترک برمی دارند.
تابه گریل چدن: جنس این تابه ها چدن لعاب دار است که در برابر حرارت مقاومت فوق العاده بالایی دارد و به دلیل لعاب که دارد غذا به آن نمی چسبد، در هنگام خرید دقت کنید که تابه چدنی لعاب دار خریداری کنید زیرا دوام بالایی دارد، غذا به آن نمی چسبد و به راحتی تمیز می شود.
تابه گریل سرامیکی: این دسته از تابه ها توانایی بالایی در جذب و نگهداری گرما دارند و غذا به آن ها نمی چسبد، از نکات منفی این تابه ها شکستن و ترک برداشتن در هنگام ضربه و سقوط است از این رو جزء تابه های بادوام محسوب نمی شوند.
اشکال مختلف تابه گریل
-
تابه بیضی: شکل ظاهری این مدل شبیه به بیضی است و به قسمت های کناری آن خیلی حرارت نمی رسد چون سایز نسبتا بزرگی دارد.
-
تابه گرد: این نوع از تابه حالت گردی خواهد داشت و مانند مدل قبلی قسمت های کناری آن خیلی حرارت نمی بیند و مواد غذایی گریل نمی شوند.
-
تابه مربعی: بهترین و استاندارد ترین نوع تابه گریل همین مدل است. چون چهار گوشه دارد، حرارت و گرما در آن نقطه ها متمرکز خواهد شد و هم چنین فضای زیادی برای گریل کردن مواد غذایی خواهد داشت. پس اگر قصد خرید تابه گریل دارید، به سراغ مدل تابه گریل غیربرقی مربعی بروید.
گریل گردن کدو توسط تابه گریل
انواع مختلف تابه گریل از نظر کف تابه
مدل با کف شیاردار
-
اگر می خواهید غذایتان در کنار طعم و مزه کبابی خود از ظاهری گریل شده با خط هایی قهوه ای تیره بر روی خود نیز برخوردار شود، حتما به سراغ این مدل از تابه های گریل بروید.
-
در تابه گریل با کف شیاردار عمق شیارهای موجود در کف تابه بسیار حائز اهمیت است.
-
این شیارها سبب می شوند تا روغن اضافه از غذای شما خارج و با بخار شدن محتویات مایع، غذایتان از طعم و بوی کبابی خوشایندی برخوردار شود.
مدل با کف صاف
-
غالباً تابه های گریل کف صاف همانند تابه های معمولی دارای قابلیت های پخت سریع تر مواد غذایی هستند.
-
با استفاده از این مدل تابه ها می توان با خیالی راحت از پخش شدن یکنواخت حرارت به تمام سطح محصول اقدام به طبخ غذا نمود.
-
لازم به ذکر است در این نوع تابه ها دیگر خبری از رد گریل و کبابی شدن مواد غذایی نمی باشد.
مدل با کف ترکیبی
-
برخی از تابه های گریل دارای کفه ای ترکیبی از نوع صاف و شیاردار در خود می باشند.
-
این مدل از تابه ها در واقع دربردارنده تمامی مزایای هر دو تابه فوق هستند که تنها از سطح کمتری برای استفاده شما عزیزان برخوردارند.
ماهی تابه گریل با کف ترکیبی (هم صاف و هم شیار دار)
طرز استفاده از تابه گریل
استفاده از تابه های گریل کار بسیار آسانی می باشد که با چندبار استفاده می توان تجربه های زیادی در رابطه با کار آن ها کسب کنید. برای استفاده از یک تابه های گریل، کافیست آن را به مدت پنج دقیقه روی درجه حرارت متوسط گاز گرم کنید. برای اینکه مطمئن بشوید تابه به اندازه کافی گرم شده است، می توانید چند قطره آب روی آن بریزید. اگر قطرات آب به سرعت تبخیر شوند، یعنی تابه گریل برای استفاده کردن آماده شده است. برای اینکه در هنگام گریل کردن غذا محیط آشپزخانه شما بیش از حد با دود پر نشود، بهتر است که حتما هود آشپزخانه خود را روشن کنید یا اگر هود ندارید، پنجره آشپزخانه را باز بگذارید.
در مرحله بعدی، یک لایه حوله کاغذی را داخل روغن فرو ببرید و با استفاده از آن، به آرامی سطح روی تابه گریل را چرب کنید. با انجام دادن این کار، مواد غذایی به تابه گریل نمی چسبند و تمیز کردن آن راحت تر خواهد شد. بهتر است مواد غذایی ای که روی تابه درست می کنید، از لحاظ ضخامت یکسان باشند تا به شکل یکنواخت پخته بشوند.
مواد غذایی را روی تابه گریل قرار بدهید، وقتی که یک طرفشان کاملا گریل شد، به آرامی آن ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز خوب پخته بشود. اگر گوشتی که قصد گریل کردن آن را دارید به مدت زمان بیشتری برای پخته شدن نیاز دارد، می توانید از ماهیتابه های در دارد استفاده کنید و در آن را روی تابه قرار بدهید تا سطح گوشت خشک نشود. اگر تابه شما کوچک و سبک است، می توانید برای ادامه فرآیند پخت غذا آن را داخل فر قرار بدهید.
پیشنهاد مطالعه : راهنمای خرید ماهی تابه رژیمی
سرخ کردن و گریل گوشت توسط تابه گریل
نکات مهم و کاربردی هنگام خرید تابه گریل
-
اولین شرط توجه به قیمت محصول مورد نظر می باشد. عوامل مختلفی چون جنس، دوام، مدل و ... بر روی قیمت این وسیله اثرگذار هستند. شما عزیزان باید با توجه به بودجه و علاقه خود نسبت به خرید مدل خاصی اقدام کنید.
-
شرط دوم دقت در مدل و جنس این محصول است. همانطور که در بالا به انواع مدل و جنس تابه گریل اشاره کردیم. باید ویژگی همه را بسنجید و بعد از آن نسبت به خرید تابه مدنظرتان اقدام کنید.
-
به سراغ خرید تابه گریلی بروید که دارای دو دسته است تا بتوانید آن را به راحتی حمل کنید و مواد غذایی را در تابه به آسانی جا به جا نمایید .
-
حتما به سایز و ابعاد تابه هم دقت کنید. اینکه مدل کوچک، متوسط یا بزرگ را می خواهید به تعداد اعضای خانواده و مواد غذایی که در آینده قرار است گریل کنید، بستگی خواهد داشت.
-
اگر تابه گریل انتخابی تان درب داشته باشد، نور علی نور خواهد بود. خصوصا درهایی که شفاف هستند و می توانید مواد غذایی را در ان ببینید تا از گریل شدنشان اطمینان خاطر داشته باشید. یکی دیگر از مزیت های در داشتن این است که خوراکی ها کاملا مغز پخت خواهند شد.
-
اگر تابه لعاب کاری شده باشد کار تمیز کردن و شست و شوی آن بسیار راحت خواهد بود و مواد غذایی به آن نمی چسبند.هرچه شیارهای کف تابه عمیق تر و بیشتر باشند؛ غذا بهتر در آن گریل خواهد شد. وجود شیار سبب می شود که روغن اضافی خوراکی خارج شود.
-
هم چنین شیارها به گوشت، مرغ و ماهی حالت کبابی زیبایی را می بخشد. سس غذا هم در این شیارها جمع خواهد شد و طعم غذا دلچسب تر می شود.
-
تابه انتخابی شما باید دارای وزن متعادلی باشد، وزن تابه نباید خیلی سنگین باشد که در جا به جایی آن به مشکل بر بخورید.
-
قسمت داخلی تابه باید نچسب و ضد خط و خش باشد.
-
به داشتن مجرایی برای خروج روغن از تابه توجه داشته باشید، این مجرا بهتر است در دوطرف تابه موجود باشد.
-
ارتفاع لبه های تابه گریل باید متناسب باشد، نه خیلی بلند مانند وُک و نه خیلی کوتاه که مواد غذایی از آن لیز بخورند و خارج شوند.
-
بسته به دوام و مرغوبیت جنس تابه، می توانید به راحتی آن را درون ماشین ظرفشویی قرار دهید.
مشاهده قیمت و خرید پرفروش ترین مدلهای تابه گریل اصل ارزان