دانگل چیست؟
احتمالا شما با پیشرفت روز افزون تکنولوژی، واژه دانگل (Dongle) که به آن wireless adaptor هم گفته می شود را زیاد شنیده اید. دانگل یک قطعه سخت افزاری کوچک است که به ابزار دیگری همچون رایانه، تلویزیون و ... متصل شده و امکانات و قابلیت هایی را به آن اضافه می نماید.
دانگل یک وسیله یا دستگاه است که نقش واسط ارتباطی را میان سایر دستگاه ها و سیستم ها در حوزه فناوری بازی می نماید. در کاربردهای متفاوتی در حوزه کامپیوتر و فناوری اطلاعات می توان از واژه دانگل استفاده کرد.
راهنمای خرید دانگل وای فای
دانگل اغلب به صورت USB طراحی می شود و به اتصال به سیستم مورد نظر، امکان ارتباط وایرلس خاص بین آن سیستم با یک وسیله خاص دیگر را فراهم می نماید. شاید شما بدون آنکه با نام دانگل آشنا باشید، بارها از آن استفاده کرده باشید.
به عنوان مثال کامپیوترهای رومیزی امکان اتصال به وای فای را ندارند و نمی توانند به خودی خود به مودم متصل شوند، در این شرایط شما می توانید از دانگل وای فای استفاده نمایید تا قابلیت جدیدی به سیستم شما اضافه شود و سیستم شما توانایی اتصال به وای فای را پیدا کند.
انواع دانگل
دانگل انواع مختلفی دارد که برای اتصالات و کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. دانگل ها را می توان به انواع زیر دسته بندی کرد:
-
دانگل بلوتوث
-
دانگل وای فای
-
دانگل کارت حافظه
-
دانگل موس بی سیم
-
دانگل کیبورد بی سیم
-
دانگل تأمین کننده شارژ
-
دانگل دسته (joystick) بی سیم
-
دانگل صوتی برای استفاده و اتصال (AUX)
-
دانگل سیم کارت (برای اتصال سیستم به اینترنت از طریق سیم کارت مورد استفاده قرار می گیرد)
عکس انواع مختلف دانگل وای فای
دانگل وایرلس وای فای
اکنون که با مفهوم دانگل آشنا شدیم، وقت آن است که به یکی از معروف ترین کارت شبکه های اکسترنال یعنی دانگل بی سیم بپردازیم.
دانگل وای فای وسیله ای کاربردی برای متصل کردن رایانه شما به شبکه اینترنت از طریق ارتباط بی سیم است. همانطور که میدانید کامپیوترهای شخصی به صورت پیشفرض پورت اترنت دارند و ما تنها به وسیله پورت LAN و ارتباط سیمی از طریق مودم می توانیم به اینترنت متصل شویم. اما گاهی پیش می آید که بخواهیم از راه دور به مودم متصل شویم و یا در شرایطی قرار داریم که امکان سیم کشی های بلند وجود ندارد. در این شرایط بهترین گزینه استفاده از دانگل وای فای است.
دانگل های وایفای یکی از پر استفاده ترین انواع دانگل می باشند که این امکان را به کاربران می دهند تا کامپیوتر های خود را به صورت وای فای به مودم متصل کنند. در واقع دانگل وایرلس که با نام های دانگل وای فای و یا کارت شبکه های بی سیم هم شناخته می شوند، امکان اتصال کامپیوتر یا لپ تاپ را به صورت بی سیم به شبکه Wi-Fi فراهم می کنند. خوشبختانه دانگل های وای فای با قیمت و با طول بُرد های مختلف تولید شده اند، که می توانید بسته به نیاز خود یکی از آنها را تهیه کنید.
دانگل وای فای در لپ تاپ
همانطور که گفتیم این وسیله برای استفاده در لپ تاپ نیز کاربرد دارد. ممکن است به هر دلیلی کارت وایرلس لپ تاپ شما ضعیف یا خراب بود و یا برد آنتن آن کم باشد. در این صورت می توان از دانگل وای فای برای حل این مشکل استفاده کرد. عملکرد این دانگل تقریبا مشابه با دانگل بلوتوث است که اتصال بسیاری از پخش کننده ها و اسپیکر کامپیوتر را به صورت بی سیم برقرار می کند.
استفاده از دانگل وای فای در لپ تاپ
مزایای استفاده از دانگل
-
اندازه مناسب : دانگل ها در اندازه کوچک هستند و اگر بخواهیم آن ها را با خودمان حمل کنیم فضای زیادی را اشغال نمی کنند و تقریبا از یک فلش هم کوچک ترن به همین علت حمل و نقلشان آسان می باشد.
-
اتصال سریع و کاربری آسان : نداشتن برد و تجهیزات شبکه در یک سیستم می تواند معضلی بزرگ باشد اما قطعا پایان کار نیست. فقط با اتصال دانگل می توان به راحتی و در کمترین زمان ممکن به اینترنت یا بلوتوث وصل شد. این یعنی با وارد کردن دانگل تمامی تنظیمات ممکن روی سیستم مقصد اعمال شده و بعد آن دستگاه یک دریافت کننده یا وارد کننده اطلاعات خواهد بود.
معایب دانگل وای فای چیست؟
بسیاری از دانگل های وای فای بدون برند در بازار موجود هستند که هیچ نام و نشانی بر روی آن ها وجود ندارد. این قطعات اگر چه قیمت بسیار پایینی دارند و به تبع آن طرفداران بالایی پیدا می کنند اما می توانند عمر کمی داشته باشند و همچنین از نظر امنیتی نیز قابل نفوذ خواهند بود. پس توصیه می شود برای خرید دانگل وای فای سراغ برندهای معتبر بروید.
مورد بعدی ناسازگاری بعضی از این دانگل ها با سیستم های عامل مختلف است. از آنجا که سیستم عامل ها در ایران همه از نوع کرک شده هستند، در بسیاری از موارد آپدیت های قدیمی ویندوز سر ناسازگاری با دانگل بلند می کند و باعث قطع و وصل شدن دائمی اتصال وای فای می شوند.
نحوه کارکرد دانگل وای فای
یک دانگل شامل یک مدار فیزیکی استاندارد برای پشتیبانی از شبکه های مختلف است که برای آن طراحی شده است. به طور مثال از رادیو های 3G و 4G در آن ها استفاده می شود. برای اتصال و کارکرد صحیح با کامپیوتر هم یک درایور و برنامه برای آن ها طراحی شده است که امکان پیکره بندی و ایجاد تنظیمات مختلف در ویندوز را امکان پذیر می کند. در واقع بدون برنامه امکان راه اندازی آن به سادگی امکان پذیر نیست. همچنین معمولا در آن ها از چراغ های LED استفاده می شود تا اتصال آن را تایید کند.
عکس ساختار داخلی دانگل وای فای
نحوه استفاده از کارت شبکه وایرلس
نحوه استفاده از دانگل وای فای بسیار ساده بوده و در کمترین زمان ممکن می توانید آن را راه اندازی کنید. دانگل از طریق پورت USB با کامپیوتر شما ارتباط برقرار می کند. کافیست آن را به یکی از پورت های سیستم خود متصل کنید تا شناسایی شود.
برخی از مدل ها توسط ویندوز شناسایی نمی شوند و برای حل این مشکل باید درایور دانگل وای فای مربوطه را که معمولا در سایت سازنده ارائه می شود، دانلود کرده و نصب کنید. بعد از انجام این کار به راحتی می توانید از اتصال بی سیم به اینترنت لذت ببرید.
دانگل وای فای تلویزیون
با استفاده از این نوع دانگل می توانید تلویزیون HD خود را به یک تلویزیون هوشمند با قابلیت های زیاد تبدیل کنید. به این معنا که با استفاده از دانگل وای فای تلویزیونی به راحتی می توانید تصاویر و فایل های مورد نظر خود را از گوشی یا لپ تاپ به صفحه تلویزیون خود منتقل کنید.
عکس دانگل وای فای تلویزیون
در خصوص این قابلیت و استفاده از آن لازم به توضیح است که در صورتی می توانید از آن بهره مند شوید که تلویزیون شما دارای پورت HDMI باشد. استفاده از دانگل وای فای برای تلویزیون بسیار راحت است. دانگل وای فای تلویزیون دارای یک پورت نری است که به راحتی با پورت تلویزیون جفت می شود.
با استفاده از این آداپتور می توانید تلویزیون آنلاین تماشا کنید و یا حتی به صورت شبکه از تصویر کامپیوتر روی تلویزیون استفاده کنید. تلویزیون های جدید که هوشمند هستند قابلیت اتصال به اینترنت دارند و این آداپتور ها مناسب تلویزیون های قدیمی تر می باشد.
چگونه یک دانگل وای فای مناسب انتخاب کنیم؟
خرید این قطعه نیز مانند هر وسیله و قطعه دیگری نیازمند رعایت برخی نکات است تا ما خریدی باکیفیت و کاربردی را تجربه کنیم.
برخی مدل ها با آنتن و برخی بدون آنتن ارائه می شوند. هر کدام از این دو نوع دانگل مزایا و معایبی دارند که بهتر است آن ها را بدانیم. مدل های بدون آنتن همانطور که احتمالا حدس می زنید، از برد اتصال کوتاه تری بهره می برند و برای استفاده از فاصله طولانی نسبت به مودم گزینه مناسبی محسوب نمی شوند.
مشاهده و خرید انواع کارت شبکه بی سیم یا دانگل wifi
مدل های آنتن دار اما برد اتصال بیشتری دارند. این نوع دانگل ها در مدل های تک آتن و دو آنتن ارائه می شوند. قیمت دانگل وای فای نیز تا حد زیادی به آنتن دار یا بدون آنتن بودن مدل، برند سازنده، برد اتصال، نوع کدگذاری و ... بستگی دارد.
با توجه به این که اتصال این قطعه و استفاده آن دائمی است، بهتر است برای استفاده از آن در لپ تاپ یا کامپیوتر از یک هاب USB استفاده کنیم تا پورت های یو اس بی اشغال نشود. به خصوص در لپ تاپ که تعداد آن محدود است.
نتیجه گیری
در این مقاله درباره اینکه دانگل wifi چیست صحبت کردیم، مزایا و معایب آن و چند مدل از آن را نیز با هم بررسی کردیم. خلاصه کلام اینکه دانگل وای فای به عنوان یک سخت افزار کم هزینه که استفاده از آن نیازی به به تخصص فنی چندانی ندارد، بسیار توصیه می شود. به خصوص محصولاتی که دارای آنتن نیز هستند، کارایی بیشتری برای شما ایجاد خواهند کرد.
پس اگر به دنبال خرید یک دانگل وای فای با کیفیت هستید، در نظر داشته باشید که یک دانگل وای فای باید از یک برند معتبر با سرعت انتقال خوب، فناوری رمزنگاری به روز و ترجیحا با آنتن باشد تا بتوانید به بیشترین کارایی آن دست پیدا نمایید.
در ادامه به معرفی چند نمونه دانگل وایرلس پر طرفدار می پردازیم
1 -
کارت شبکه USB بی سیم N150 Nano تی پی لینک مدل TL-WN725N
سایز بسیار کوچک همراه با طراحی مینیاتوری براق، سرعت انتقال سریع بیسیم تا 150Mbps ایدهآل برای جریان های ویدئویی و یا تماسهای اینترنتی، قابلیت پشتیبانی از استاندارد (WMM (Wi-Fi Multimedia برای به اشتراک گذاردن بهتر دادهها مانند فیلم، موسیقی و ویدیو چت، دارای حالت SoftAP که این امکان را به شما می دهد اینترنت سیمی خود را به صورت Hotspot به اشتراک بگذارید و دیگر سیستمها نیز از اینترنت بهره مند شوند.
مشخصات محصول
2.4 گیگاهرتز تا 2.4835 گیگاهرتز
2 -
کارت شبکه USB و بیسیم دی-لینک مدل DWA-123
کارت شبکه ی «DWA-123» یک کارت شبکه ی بی سیم است که توسط کمپانی مشهور «دی-لینک» (D-Link) طراحی، تولید و به بازار عرضه شده است. کارکردن با کارت شبکهی DWA-123 بسیار آسان است و بسیار راحت به دستگاه مورد نظر شما و شبکه متصل میشود و می تواند حداکثر سرعت 150 مگابیت بر ثانیه را به شما ارائه دهد.
مشخصات محصول
3 -
کارت شبکه usb بی سیم مدل 802
مشخصات محصول
4 -
کارت شبکه بی سیم USB مدل 802.11N
مشخصات محصول
5 -
کارت شبکه USB تسکو مدل TW1010
مشخصات محصول
6 -
کارت شبکه USB ای لینک مدل WU152
ALINK مدل WU152 یک کارت شبکه وایرلس با ابعاد بسیار کوچک و کارایی بالا است و سرعت آن 150Mbps می باشد. این کارت شبکه با انواع سیستم عاملهای ویندوز و مکینتاش و لینوکس سازگار بوده و به آسانی نصب می شود.
مشخصات محصول
7 -
کارت شبکه بیسیم و USB تی پی لینک مدل TL-WN823N
مشخصات محصول
8 -
کارت شبکه بی سیم TP-Link مدل TL-WN722N-V3
این کارت شبکه امکان برقراری اتصال به شبکه بی سیم را توسط کامپیوتر ممکن می کند. کارت شبکه TL-WN722N این کار را از طریق درگاه USB انجام می دهد.
یکی از مشکلاتی که بسیاری از کاربران کامپوترها با آن روبه رو هستند پشتیبانی نکردن کامپیوترشان از شبکه های بی سیم است. کارت شبکه TL-WN722N از یک آنتن قابل جداشدن با قدرت 4 دسی بل بهره می برد که می تواند محیط اطرف شما را تحت پوشش شبکه بی سیم قرار دهد.
این کارت شبکه از تمامی سیستم عامل های رایج به خصوص نسخه های مختلف ویندوز سازگار است
مشخصات محصول
9 -
کارت شبکه USB دی لینک مدل DWA-131
این محصول با اتصال به کامپیوتر و لپ تاپ متصل به شبکه های بی سیم، امکان دسترسی به اینترنت با سرعت بالا، انتقال فایل و پخش رسانه ها از هر نقطه در منزل شما را فراهم می نماید.
DWA-131 به دلیل حجم کوچک و وزن سبکی که دارد، برای کاربرانی که زیاد در رفت و آمد هستند بسیار مناسب است. DWA-131 دارای ویژگی های بسیاری می باشد که شامل آنتن داخلی هوشمند و بسیار پیشرفته، بهره مندی از حفاظت بالای اطلاعات با استفاده از WEP ، WPA ، WPA2 و بهره بری از دکمه WPS جهت نصب و راه اندازی خیلی سریع، می شوند.
مشخصات محصول
10 -
دانگل وای فای طرح پیکس لینک کد uw10
مشخصات محصول
11 -
کارت شبکه USB بی سیم N300 تی پی لینک مدل TL-WN822N
مشخصات محصول
12 -
کارت شبکه USB تی پی لینک مدل ARCHER T2U V3
مشخصات محصول