منو

راهنمای خرید دوچرخه و معرفی انواع مختلف و بررسی ویژگی آنها

یکی از بهترین وسایل حمل و نقل شهری، دوچرخه است. استفاده از دوچرخه نه تنها برای سلامت اشخاص موثر بوده و نوعی ورزش به حساب می آید، بلکه بهترین وسیله نقلیه بدون ایجاد آلودگی هوایی و صوتی است. استفاده از دوچرخه برای مسافت های کوتاه، مکان های شلوغ و پرترافیک و مسیرهای بدون جای پارک فوق العاده است.

دوچرخه انواع گوناگونی دارد و یک راهنمای خرید دوچرخه موجب می شود دوچرخه خوب و مناسبی را انتخاب کنید. زیرا در صورت خرید یک دوچرخه اشتباه ممکن است بجای اینکه از فواید آن بهره مند شوید، به سلامتی خود آسیب بزنید.

اگر به دنبای یک راهنمای خرید دوچرخه خوب و استاندارد هستید و یا می خواهید با انواع دوچرخه و ویژگی های آنها را آشنا شوید و یا در صورتیکه می خواهید مهمترین نکات هنگام خرید دوچرخه را در یک نگاه جامع بررسی کنید و یا شاید هم می خواهید بهترین و معروف ترین برندهای تولید کننده انواع دوچرخه خارجی و داخلی را بشناسید، این مقاله از طوطی کالا مخصوص شماست، پس با ما در ادامه همراه باشید.

راهنمای خرید دوچرخه

راهنمای خرید دوچرخه

تاریخچه پیدایش دوچرخه

پیدایش دوچرخه به زمان مصر باستان باز می گردد اما نسخه ابتدایی از دوچرخه های امروزی در سال 1839 توسط پاتریک ملک میلان طراحی و تولید شد. در ادامه سیر تکامل تولید دوچرخه، یک شرکت انگلیسی تولید چرخ خیاطی در سال 1868 توانست به صورت انبوه به تولید دوچرخه بپردازد.

پیداش دوچرخه در ایران به یک دهه قبل از جنگ جهانی دوم باز می گردد. واردات دوچرخه تا سال 1338 ادامه پیدا کرد و با استقبال خوبی در ایران روبرو شد. در همان سال ها برای کاهش هزینه ها یک شرکت تولید دوچرخه در کرج برپا شد و با واردات قطعات دوچرخه، به مونتاژ و تولید دوچرخه پرداخت.

فواید استفاده از دوچرخه

از جمله فواید استفاده از دوچرخه می توان به کاهش استرس اشاره کرد. دوچرخه سواری از جمله ورزش هایی است که به شما کمک می کند تا متابولیسم بدن شما افزایش پیدا کند و این امر کمک شایانی به چربی سوزی و عضله سازی در بدن شما می کند. طبق تحقیقات انجام شده دوچرخه سواری به میزان 32 کیلومتر در هفته، خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را به کمتر از نصف می رساند. از مزیت های دوچرخه سواری نسبت به پیاده روی می توان به درگیری بیشتر عضلات و کاهش آسیب دیدگی های مفصلی اشاره کرد.

تقسیم بندی انواع دوچرخه بر اساس طراحی

نوعی از تقسیم بندی دوچرخه براساس طراحی و نوع کمک فنر به کار رفته در آن صورت می گیرد و شامل دوچرخه های تمام تعلیق Full Suspension و دم سخت Hard Tail است.

1 - دوچرخه تمام تعلیق Full Suspension

دوچرخه هایی که تمام تعلیق در جلو دوشاخ و در عقب ضربه گیر دارند و در هر دو قسمت جلو و عقب، مجهز به کمک فنر هستند. این ویژگی به دوچرخه سوار اجازه می دهد که مسیرهای ناهموار را با سرعت و با اعتماد به نفس براند. این دسته از دوچرخه ها فریمی دوتکه دارند؛ به نحوی که دارای یک بخش مثلثی در قسمت جلوی دوچرخه و یک بخش دیگر در سمت عقب دوچرخه هستند.

دوچرخه تمام تعلیق

دوچرخه تمام تعلیق یا full suspension

2 - دوچرخه دم سخت Hard Tail

معمولا به دوچرخه هایی گفته می شود که تنها دارای یک کمک فنر هستند آن هم در بخش جلویی و یا اصلا کمک فنری ندارند.

قسمت انتهایی آنها سفت و محکم است و یک بخش دوشاخ مانند جلوی دوچرخه دارد. به طور کلی این نوع دوچرخه ها در بالا رفتن و رکاب زدن عالی هستند. با آنها می توانید مسیرهای بسیار طولانی را طی کنید. همچنین آنها در میان دوچرخه های کوهستان از نظر بودجه مقرون به صرفه تر هستند.

دوچرخه دم سخت

دوچرخه دم سخت یا hard tail

تفاوت دوچرخه Hard Tail با Full Suspension

اگر شما دوچرخه سواری حرفه ای نیستید، خرید دوچرخه ی Full Suspension با توجه به اینکه دارای یک کمک فنر دیگر در چرخ عقب است، تنها برایتان هزینه ای اضافه ایجاد می کند.

در چنین شرایطی، استفاده از دوچرخه های Hard Tail به صرفه است. دوچرخه های Full Suspension بیشتر برای حرکت فرود در مسیرهای کوهستانی استفاده می شوند تا به واسطه کمک فنر دومی که در چرخ عقب قرار دارند، فشار بسیار کمتری به دسته و چرخ ها منتقل شود.

انواع دوچرخه از نظر محیط و کارایی

دوچرخه ها با توجه به محیط هایی که در آن استفاده می شوند، طراحی خاصی که دارند و به چندین دسته مختلف تقسیم می شوند. تقسیم بندی انواع دوچرخه براساس محیط بیشتر به این جهت انجام می شود که دوچرخه سواران بتوانند با انتخاب دوچرخه ای مناسب، از راحتی بیشتری در زمان استفاده از آن برخوردار شوند.

به بیان دیگر، در طراحی هر یک از این دوچرخه ها ویژگی هایی مدنظر قرار گرفته که آن دوچرخه را برای استفاده در محیط های مدنظر مناسب ساخته است. در تقسیم بندی براساس نوع محیط قابل استفاده، دوچرخه ها به شکل زیر دسته بندی می شوند.

  • دوچرخه های شهری
  • دوچرخه های کوهستان
  • دوچرخه های هیبرید
  • دوچرخه های کورسی یا جاده ای
  • دوچرخه های Time Trial
  • دوچرخه حرکات نمایشی BMX
  • دوچرخه تاشو
  • دوچرخه برقی
  • دوچرخه بانوان
  • دوچرخه کودک

دوچرخه شهری

دوچرخه های شهری معمولا دارای فریمی فلزی و سبک از جنس آلومینیوم و تایرهایی نازک و بدون آج هستند. این دوچرخه ها معمولا دنده یا کمک فنر ندارند (معمولا از نوع Hard Tail می باشند) و وسیله ای مناسب حمل و نقل بدون نیاز به هیچ گونه موتوری است.

دوچرخه شهری

دوچرخه شهری بدون کمک فنر

زاویه فرمان نسبت به زین و همچنین فاصله رکاب تا زین در این دوچرخه ها معمولا بیشتر از دوچرخه های کوهستان است که باعث خواهد شد کنترل دسته فرمان به شکلی راحت انجام شود؛ در عین حال برای حرکت در مسیرهای طولانی، به رکاب زدن های مدوام نیاز نیست.

این وسیله از سیستم حرکتی ساده ای استفاده کرده و سرعت بالایی ندارد. عموماً کاربرد دوچرخه های شهری برای طی مسافت های کوتاه بوده و دارای ساختاری ساده و متناسب، مخصوص دوچرخه سواران آماتور است.

دوچرخه کوهستان (Mountain Bike)

دوچرخه های کوهستان (MTB) برخلاف دوچرخه های شهری، تایرهای پهن تری دارند. این تایرها معمولا دارای آج هایی هستند که باعث اصطکاک بیشتر با سطح زمین می شود تا از لیز خوردن دوچرخه در مسیرهای ناهموار و لغزنده جلوگیری شود. دوچرخه کوهستان باید دارای دنده باشد که دوچرخه سوار بتواند به کمک آن به راحتی در مسیرهای شیب دار یا صعب العبور حرکت کند.

دوچرخه کوهستان

عکس دوچرخه کوهستان

دوچرخه هیبرید یا دو منظوره

دوچرخه های هیبرید به دوچرخه هایی گفته می شود که کاربردی شبیه به دوچرخه های کوهستان یا شهری دارند. در واقع این دوچرخه ها برای استفاده در هر دو محیط کاربرد دارند به همین خاطر به دوچرخه دو منظوره شهرت پیدا کرده اند، با این تفاوت که نمی توان از آن ها برای کوه پیمایی استفاده کرد و تنها مناسب استفاده در دامنه کوه یا محیط هایی هستند که شیب کمتری نسبت به ارتفاعات کوهستان دارند.

دوچرخه هیبریدی

عکس دوچرخه هیبریدی یا دو منظوره

این دوچرخه ها ویژگی هایی نظیر دوچرخه های کوهستان دارند، فقط پهنای چرخ آن ها از دوچرخه های کوهستان کمتر است. اگر مسیر دوچرخه سواری شما، مسیر های شهری و کوهستانی است خرید دوچرخه دو منظوره برای شما مناسب است. دوچرخه دو منظوره با ارائه راندمان بسیار بالا در هر مسیری لذت دوچرخه سواری را برای شما بیش از پیش می کند.

دوچرخه کورسی و جاده

بیشتر افراد دوچرخه های کورسی و دوچرخه های جاده را در دسته ای کلی به نام دوچرخه جاده تقسیم بندی می کنند. شاید این اشتباه به دلیل اشتراکات فراوانی باشد که بین این دو دسته دوچرخه وجود دارد. دوچرخه های کورسی و دوچرخه های جاده (به استثنای دوچرخه های جاده های کوهستانی) معمولا به دنده یا کمک فنر نیازی ندارند.

دوچرخه کورسی

عکس دوچرخه کورسی برند جاینت

همچنین باید در بدنه این دوچرخه ها از موادی سبک استفاده شود تا به دوچرخه سوار در داشتن شتاب و سرعت بیشتر کمک کند. از تفاوت های اصلی این دو دسته دوچرخه، نوع تایرهایی است که در آن ها به کار می رود؛ به نحوی که دوچرخه های کورسی دارای تایرهایی نازک تر نسبت به دوچرخه های جاده هستند؛ به همین دلیل از یک دوچرخه کورسی نمی توان در مسیرهای جاده ای با مسافت طولانی استفاده کرد.

دوچرخه BMX یا دوچرخه حرکات نمایشی

دوچرخه های BMX بیشتر برای مصارف ورزش کارانی ساخته می شوند که به ورزش دوچرخه سواری به صورت حرفه ای می پردازند. دوچرخه های BMX معمولا دارای سایز فریم هایی کوچک هستند. این دوچرخه ها هیچ نوع ترمز یا کمک فنری ندارند. بدنه دوچرخه های BMX عمدتا از موادی ساخته می شود که وزنی سبک و استحکامی زیاد داشته باشد تا به افزایش بیشتر سرعت برای حرکات نمایشی کمک کند.

دوچرخه bmx

دوچرخه حرکات نمایشی bmx

دوچرخه Time Trial

دوچرخه های Time Trial نیز همانند دوچرخه های BMX برای مصارف حرفه ای و مسابقه های دوچرخه سواری تیمی طراحی شده اند. این نوع دوچرخه ها معمولا دارای فریم هایی بسیار کوچک تر نسبت به دوچرخه های جاده هستند و طوقه به کار رفته در ساخت آن ها عمق بیشتری دارد که به این دوچرخه ها سرعت بیشتری می بخشد.

به دوچرخه های تایم تریل دوچرخه های سرعتی نیز گفته می شود.

دوچرخه تایم تریل

دوچرخه تایم تریل time trial

دوچرخه تاشو (Folding)

دوچرخه های تاشو به گونه ای طراحی شده اند که می توان آنها را تا و جمع کرد. بنابراین می توانید این دوچرخه ها را راحت تر حمل کرده و به مکان هایی که می خواهید ببرید.

دوچرخه های تاشو برای افرادی که در آپارتمان های کوچک زندگی می کنند یا می خواهند هنگام سفر دوچرخه هایشان را هم با خود ببرند، ایده آل اند. همچنین این دوچرخه ها برای افرادی که در مسیر کار خود مجبورند قسمتی از راه را سوار اتوبوس شوند، مناسب هستند. یا حتی افرادی که در محل کار خود، پارکینگ مطمئن ندارند، می توانند دوچرخه تاشوی خود را تا کرده و گوشه ای در محل کار خود قرار دهند.

انواع دوچرخه های تاشو در بازار وجود دارد که هر یک روش خاصی در جمع شدن دارند. برخی از دوچرخه های تاشو، چرخ های شان جمع شده و کنار هم دیگر قرار می گیرند. بنابراین برای حمل آنها فقط به فضایی دایره ای به اندازه قطر چرخ نیاز دارید. فرمان و میله زین را هم می توانید مانند لوله های تلسکوپی جمع کنید.

دوچرخه تاشو

دوچرخه تاشو folding bike

دوچرخه های تاشو به طور کل در طبقه دوچرخه های شهری قرار می گیرند اما دوچرخه های مدل های دیگر مانند کوهستان، جاده، تفریحی، برقی و BMX را هم به شکل تاشو می توان در بازار یافت.

دوچرخه های تاشو در اندازه های ۱۶ یا ۲۰ اینچی تولید می شوند. اگر می خواهید کمی با سرعت بالا دوچرخه سواری کنید، دوچرخه ۲۰ اینچی انتخاب بهتری است. البته تا و جابه جا کردن دوچرخه های ۱۶ اینچی که کوچکتر هستند، راحت تر است.

دوچرخه برقی

در خرید دوچرخه برقی شاید شما فکر کنید که دوچرخه برقی بدون رکاب زدن حرکت می کنند اما در ادامه مطالب به توضیح مفصل دوچرخه برقی می پردازیم تا شما خرید بهترین دوچرخه برقی را تجربه کنید.

در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که دوچرخه برقی در سبک های مختلفی تولید می شوند. دوچرخه برقی شهری، دوچرخه برقی کوهستان و دوچرخه برقی کورسی از انواع دوچرخه برقی هستند. دوچرخه های برقی تمام ویژگی های دوچرخه معمولی را دارند اما تفاوت اصلی بین دوچرخه برقی و دوچرخه معمولی در استفاده از موتور و باتری است.

دوچرخه برقی شیائومی

عکس دوچرخه برقی شیائومی

دوچرخه برقی دارای یک باتری است که این باتری قابلیت شارژ شدن دارد و با شارژ کردن باتری و قرار دادن باتری برروی دوچرخه، باتری موتور را به حرکت در می آورد. این روند به شما کمک کند راندمان سواری خود را افزایش دهید و با صرف انرژی کمتری به دوچرخه سواری بپردازید.

دوچرخه برقی کوهستان :

دوچرخه برقی کوهستان تمام ویژگی های دوچرخه کوهستان را دارد اما تفاوت اصلی بین دوچرخه برقی کوهستان و دوچرخه کوهستان در استفاده از موتور و باتری است. دوچرخه برقی کوهستان دارای یک باتری در بخش پایین در مثلث جلویی فریم است. این باتری قابلیت شارژ شدن دارد و با شارژ کردن باتری و قرار دادن باتری برروی دوچرخه ،باتری موتور را به حرکت در می آورد.این روند به شما کمک کند راندمان سواری خود را افزایش دهید و با صرف انرژی کمتری به دوچرخه سواری بپردازید.

دوچرخه برقی کورسی :

دوچرخه برقی کورسی در طراحی فریم تفاوتی با دوچرخه کورسی ندارند اما استفاده از باتری و موتور برروی دوچرخه برقی کورسی به شما کمک می کند راندمان سواری خود را به صورت چشمگیری افزایش دهید.افزایش راندمان سواری و خستگی کمتر به شما کمک می کند مسافت های طولانی را با خستگی کمتری بپیمایید.

عکس دوچرخه برقی کرسی

عکس دوچرخه برقی کرسی

دوچرخه برقی شهری :

اگر مسافت های طولانی شهری را می پیمایید و خسته می شوید استفاده از دوچرخه برقی شهری به شما پیشنهاد می شود.دوچرخه برقی شهری با افزایش قدرت پدال زدن و بهبود کیفیت سواری شما کمک شایانی به لذت بردن از دوچرخه سواری به شما می کند. معمولا باتری دوچرخه برقی بر روی ترکبند تعبیه می شوند.

دوچرخه بانوان

شناخت دوچرخه بانوان فقط و فقط از روی فریم قابل تشخیص است. به علت تفاوت در آناتومی بدن بانوان و آقایان برخی از برند های معتبر دوچرخه سازی اقدام به تولید دوچرخه مناسب بانوان کرده اند. اصلی ترین تفاوت بین دوچرخه بانوان و دوچرخه آقایان در طراحی فریم است. فریم دوچرخه بانوان در قسمت مثلث جلویی دوچرخه و در بخش بالا دارای انحنا است. این انحنا برای سواری راحتتر بانوان طراحی شده اند.

به این نکته نیز باید اشاره کرد که در طراحی دوچرخه بانوان، نسبت فاصله فرمان تا زین و فاصله زین تا پدال نیز متفاوت از دوچرخه های اسپورت و آقایان است.

دوچرخه مخصوص بانوان

عکس دوچرخه مخصوص بانوان

از لحاظ استفاده از قطعات، اکثر قطعات دوچرخه بانوان و دوچرخه آقایان یکسان هستند اما در برخی از قطعات و لوازم دوچرخه مانند زین متفاوت هستند. زین دوچرخه بانوان متناسب با آناتومی بدن بانوان طراحی شده است تا در هنگام دوچرخه سواری حس راحتی داشته باشند.

دوچرخه کودک

دوچرخه های سایز 12 - 16 - 18 - 20 و 24 همگی دوچرخه بچه گانه محسوب می شوند در ادامه به صورت مختصر به معرفی دوچرخه کودک می پردازیم.

دوچرخه 12 - 16 و 18 : این مدل از دچرخههای کودک تنها به صورت ساده طراحی و تولید می شوند. دوچرخه بچه گانه در برخی از برند ها دارای سبد و پشتی است.

دوچرخه 20 : دوچرخه 20 در برخی از برند های موجود در بازار به صورت دنده ای موجود است و برخی از برند های دیگر دوچرخه 20 را تنها به صورت ساده و بدون دنده طراحی تولید می کنند. چون کودکان از دنده دوچرخه استفاده نمی کنند و با کاربرد دنده دوچرخه آشنایی ندارند پیشنهاد ما به شما خرید دوچرخه 20 ساده است.

دوچرخه 24 : دوچرخه 24 از هر برندی که باشد دارای سیستم دنده است از این رو اگر قصد خرید دوچرخه 24 دارید باید کودک خود را به صورت کامل آموزش بدهید تا استفاده صحیحی از دوچرخه داشته باشد و از دوچرخه سواری لذت ببرد.

پیشنهاد مطالعه : راهنمای خرید سه چرخه کودک

دوچرخه دخترانه

طراحی دوچرخه دخترانه متناسب با آناتومی بدن آنها می باشد و در کنار این طراحی بخصوص استفاده از رنگ های جذاب برای دختران و سبد و ترکبند دوچرخه دخترانه را از دوچرخه اسپرت و پسرانه جدا ساخته است.

دوچرخه کودکانه دخترانه

دوچرخه کودکانه دخترانه صورتی با سبد

مهم ترین نکاتی که برای خرید دوچرخه باید بدانید

برای این که بتوانید دوچرخه مناسبی برای خود تهیه کنید، دانستن این که به چه دوچرخه ای و برای چه محیطی نیاز دارید، یکی از موارد بسیار ضروری است. اما تنها دانستن این نکته نمی تواند به شما در انتخاب دوچرخه کمک کند و مواردی همچون وزن، سایز، قیمت و قطعات به کار رفته تاثیر زیادی بر کیفیت و بازدهی دوچرخه مورد نظر شما خواهند گذاشت.

فریم دوچرخه

اساسی ترین و مهم ترین رکن هر دوچرخه، فریم است. فریم هر دوچرخه تعیین می کند که قطعات در چه فاصله ای از هم قرار بگیرند تا شما بالاترین راندمان سواری را داشته باشید. تفاوت در طراحی فریم، تفاوت در سبک سواری دوچرخه را به همراه دارد. پس اگر قصد خرید دوچرخه را دارید به اولین نکته ای که باید توجه کنید، فریم دوچرخه است.

وزن بسیار کم و مقاومت بسیار بالا در کنار داشتن آیرودینامیک بالا از ویژگی های یک فریم متناسب است. هرچه فریم دوچرخه کشیده تر باشد و زوایای فریم باز تر باشد دوچرخه کوهستانی تر و هرچه فریم دوچرخه جمع تر باشد و زوایای فریم کوچک تر باشند، دوچرخه سرعتی تر است.

وزن دوچرخه

وزن در انتخاب انواع دوچرخه اهمیت زیادی دارد. در واقع هر چه یک دوچرخه وزن کمتری داشته باشد، به شما در برخورداری از شتاب و سرعت بیشتر کمک خواهد کرد.

امروزه سعی شده از موادی در ساخت فریم دوچرخه استفاده شود که به وزن بسیار کم آن بینجامد؛ به همین دلیل در ساخت اکثر دوچرخه ها از آلومینیوم، کروم (کرومولی) یا کربن استفاده می شود که به دلیل قیمت کمتر آلومینیوم نسبت به دو نوع دیگر، استفاده از آن رواج بیشتری دارد.

سایز دوچرخه

هر دوچرخه نسبت به سایز فریم و سایز چرخ یا طوقه ای که در آن استفاده شده، برای افراد مختلف با ویژگی های فیزیکی گوناگون قابل استفاده است. دانستن مواردی از قبیل فاصله زین تا رکاب در حالت نشسته و ایستاده، فاصله زین تا فرمان و سایز چرخ در بین تمامی این موارد از اهمیت زیادی برخوردار است و به شما کمک خواهد کرد تا به کمک آن ها دوچرخه مناسب خود را انتخاب کنید.

اولین قدم برای انتخاب دوچرخه در سایزی مناسب این است که از اندازه های مورد نیاز خود اطلاعات کافی داشته باشید. قدم بعدی تطبیق اطلاعات سایز شما با جدول سایز بندی دوچرخه های مورد نیازتان است. انتخاب دوچرخه در سایز مناسب برای کودکان با نحوه انتخاب دوچرخه برای بزرگسالان تفاوت دارد. در این حالت باید قد و سن را با اطلاعات مربوط به سایز چرخ تطبیق داد تا در نهایت سایز دوچرخه مناسب پیدا شود.

سایز بندی دوچرخه

سایز بندی دوچرخه بر اساس ارتفاع و قد دوچرخه سوار

دوچرخه براساس سایز تایر به دوچرخه 12، دوچرخه 16، دوچرخه 20، دوچرخه 24، دوچرخه 26، دوچرخه 27.5، دوچرخه 28 و دوچرخه 29 تقسیم بندی می شوند. اما دوچرخه سایز مناسب شما بر اساس سایز تایر مشخص نمی شود بلکه سایز تایر سبک سواری شما را تعیین می کند.

هر برندی فریم های خود را براساس مقیاس های خود تقسیم بندی می کند برای مثال برند جاینت از حروف XS - S - M - L - XL استفاده می کند. در برخی دیگر از برند های دیگر از مقیاس اینچ استفاده می کنند.

ترمزهای دیسکی یا لقمه ای؟

ترمزهای دیسکی از ترمزهای لقمه ای بهتر هستند، چرا که هم قابل اطمینان تر هستند، یعنی بهتر ترمز می گیرند، هم در برابر گل و لای مقاومت بیشتری دارند. با این حال، اگر خیلی حرفه ای نیستید و دوچرخه را برای زمین های ناهموار کوهستانی نمی خواهید، همان ترمزهای لقمه ای کارتان را راه می اندازند، به ویژه این که نگهداری کمتری می طلبند و هزینه شان هم کمتر است.

تفاوت ترمز دیسکی با ترمز لقمه ای دوچرخه

فرق بین ترمز دیسکی با ترمز لقمه ای دوچرخه

این نکته را هم در نظر داشته باشید که بعضی از دوچرخه های کوهستان که دارای ترمز لقمه ای هستند، این پتانسیل را دارند که بتوانید بعدها ترمزهای آن ها را از لقمه ای به دیسکی تغییر دهید. اگر چنین قصدی دارید باید حتماً قبل از خرید دوچرخه کوهستان مواظب باشید دوچرخه ای بخرید که قابلیت تعویض ترمزهای لقمه ای به دیسکی را داشته باشد.

دوچرخه های دنده ای یا بدون دنده

تقریبا اکثر دوچرخه های موجود در بازار از نوع دوچرخه های دنده ای هستند. تمامی سبک های دوچرخه های کوهستان، جاده و بسیاری از سبک های دیگر، همگی از نوع دوچرخه های دنده ای هستند. تنها بخشی از دوچرخه های شهری که با نام سینگل اسپید یا تک سرعته شناخته میشوند بدون دنده هستند.

دوچرخه های دنده ای کمک میکنند در شیب های متفاوت بهترین بازدهی را داشته باشید. دوچرخه های دنده ای باید انتخاب اول باشند. تنها در شرایطی که مسیرهای مورد استفاده، بدون شیب باشند میتوانید به دوچرخه های تک سرعته فکر کنید. در چنین شرایطی برای تردد داخل شهر دوچرخه ها تک سرعته گزینه مناسبی میتوانند باشند.

قیمت دوچرخه

یکی از مهم ترین نکات در خرید هر محصول به خصوص در خرید دوچرخه هزینه و قیمت دوچرخه است.

دوچرخه در بازه های قیمتی مختلف وجود دارد که دلیل عمده تفاوت قیمت ها به نوع قطعات به کاررفته در ساخت دوچرخه ها برمی گردد؛ پس در ابتدا باید بدانیم که به چه نوع دوچرخه ای نیاز داریم و در عین حال دوچرخه ای را انتخاب کنیم که برای نوع مصرف ما مناسب باشد.

یکی دیگر از نکاتی که در زمان انتخاب دوچرخه اهمیت زیادی دارد، در نظر داشتن این موضوع است که دوچرخه ها بر اساس نوع استفاده به چند دسته کلی مناسب برای افراد حرفه ای، نیمه حرفه ای و آماتور تقسیم می شوند و طبعا بازه قیمت هر کدام از این رده ها تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر خواهد داشت.

قیمت بین دوچرخه برند و دوچرخه غیر برند کمی زیاد است اما کیفیت سواری در دوچرخه برند و غیر برند قابل مقایسه نیست.

دوچه سواری

خرید اینترنتی انواع دوچرخه استاندارد با قیمت مناسب از دیجی کالا

بهترین برندهای تولید کننده دوچرخه

دوچرخه های موجود در بازار ایران به دو دسته برند و غیر بند تقسیم می شوند. تفاوت در یک دوچرخه برند و غیر برند در قطعات نیست بلکه در ساخت و طراحی فریم و کیفیت ساخت فریم است.

در ادامه به معرفی چند برند مطرح در دنیا می پردازیم:

جاینت Giant - جی تی GT - سانتا کروز Santa Cruz - ترک Trek - اسپشیالایز Specialized - کَنون دِیل Cannondale - مارین Marin - یِتی Yeti - کونا Kona - فوجی Fuji Bik - سرولو Cervelo - مریدا Merida - جی تی GT - بیانچی Bianchi - اسکات SCOTT از جمله برندهای خارجی بسیار معروف در صنعت تولید دوچرخه هستند.

دوچرخه های غیر بند : ویوا Viva - فلش Flash - بونیتو Bonito - گالانت Galant - اینتنس Intense

برند دوچرخه جاینت

همانطور که لیست بالا مشاهده می کنید برند جاینت رتبه اول در بین تولیدکنندگان دوچرخه در دنیا را داراست. این برند با استفاده از تکنولوژی های منحصر به فرد خود، برای رفع هر نیاز اقدام به تولید دوچرخه می کند.

ساخت فریم با دقیق ترین زوایا و استفاده از مقاوم ترین و سبک ترین مواد در تولید فریم این برند را از سایر برند ها متمایز کرده است. در کنار استفاده از این مواد مرغوب طراحی و تولید فریم، استفاده از قطعات باکیفیت از برند های مشهور مانند Shimano و Sram کیفیت سواری دوچرخه جاینت را به صورت خارق العاده ای افزایش داده است.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت انواع دوچرخه چند است؟
قیمت دوچرخه به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، نوع دوچرخه، امکانات دوچرخه، کیفیت و جنس چرخ و فریم دوچرخه، وزن آن و ... بستگی دارد، اما در حالت کلی رنج قیمت دوچرخه از 1 میلیون در نوع بچه گانه آن شروع و تا 60 میلیون در نوع برقی آن ادامه دارد.
انواع دوچرخه کدام است؟
دوچرخه ها با توجه به محیط هایی که در آن استفاده می شوند به چندین دسته مختلف تقسیم می شوند : دوچرخه های شهری؛ کوهستان، هیبرید یا دو منظوره، کورسی یا جاده ای، دوچرخه های Time Trial، دوچرخه حرکات نمایشی BMX، دوچرخه تاشو، برقی، دوچرخه بانوان و کودک
تاریخ به روز رسانی : 1402/04/24
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
دوچرخه کوهستان پاور جنس فریم آلومینیومی سایز 27.5
دوچرخه کوهستان پاور جنس فریم آلومینیومی سایز 27.5
دوچرخه برقی تاشو شیائومی مدل XMDZLZXC01QJ
دوچرخه برقی تاشو شیائومی مدل XMDZLZXC01QJ
دوچرخه کوهستان دبلیو استاندارد مدل PROT2 سایز 27.5
دوچرخه کوهستان دبلیو استاندارد مدل PROT2 سایز 27.5
دوچرخه شهری اورلرد مدل CONVERSE 4 سایز 27.5
دوچرخه شهری اورلرد مدل CONVERSE 4 سایز 27.5
دوچرخه جاده زمرد آلومینیومی مدل ZK300 سایز 27.5
دوچرخه جاده زمرد آلومینیومی مدل ZK300 سایز 27.5
دوچرخه کوهستان پاور مدل کمکدار ایرانی سایز 26
دوچرخه کوهستان پاور مدل کمکدار ایرانی سایز 26
دوچرخه شهری پورت لاین دخترانه مدل دنیز سایز 20
دوچرخه شهری پورت لاین دخترانه مدل دنیز سایز 20
دوچرخه کوهستان ویوا مدل Summer 0001 سایز 26
دوچرخه کوهستان ویوا مدل Summer 0001 سایز 26
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد