در روزهای داغ تابستان هر کسی برای فرار از گرما برای خنک کردن محل کار و منزل به فکر یک وسیله سرمایشی و خنک کننده خواهد بود. وسایل سرمایشی موجود در بازار مانند کولر گازی، کولر آبی و پنکه ها در انواع و مدل های مختلف وجود دارد که هر کدام ویژگی، مزایا و معایب خود را دارند و هر کس بسته به این ویژگی ها یکی را انتخاب می کند.
اما در بین این خنک کننده ها، پنکه ها با توجه به ویژگی اصلی سبک و قابل حمل بودن و ارزان قیمت بودن نسبت به سایر وسایل سرمایشی مورد توجه خیلی ها بوده و طرفداران زیادی دارد. این وسیله خنک کننده که همه ما با آن از زمان های قدیم خاطره داریم برق کمی مصرف می کند، قیمت مناسبی دارد و در محیط ها کوچک کاربرد بهتری دارد.
اگر شما هم قصد خرید یکی از انواع پنکه (که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد) را دارید، با طوطی کالا همراه باشید تا یک راهنمای کامل برای انتخاب و خرید انواع پنکه را در اختیارتان قرار دهیم.
راهنمای خرید پنکه در انواع مختلف
پنکه چیست؟
پَنکه یک فن مکانیکی است که برای خنک کردن در خانه ها و ساختمان ها مورد استفاده است. پنکه دارای پره های اریب است که با چرخیدن خود باعث جابجایی و خنکی هوا می شود گرچه محصول جدیدتر و مشابهی به نام پنکه بی پره وجود دارد که فاقد پره است.
پنکه هایی که همگی یک کار و آن هم ایجاد هوای خنک را انجام خواهند داد. پنکه برخلاف کولر، دمای محیط را مستقیما تغییر نمی دهد بلکه مانند یک تهویه عمل می کند و هوای محیط را جابه جا می کند. به دلیل وزن و قیمت کمی که دارند و هم چنین مصرف برق کم، از محبوبیت بالایی در بین خانواده ها در فصل گرما برخورردار است.
معرفی انواع مختلف پنکه
پنکه مدل های مختلف دارد که در ادامه به توضیح ویژگی های هر کدام خواهیم پرداخت تا بیشتر با آنها آشنا شوید:
پنکه ایستاده یا پایه دار
پنکه ایستاده یا پایه بلند بر روی پایه ای قرار گرفته اند که شما امکان تنظیم ارتفاع آن به دلخواه خود را دارید. پنکه های ایستاده پره های قطورتر و بزرگ تری دارد، در نتیجه حجم هوای خنکی که تولید می کند بسیار بیشتر است.
خرید اینترنتی انواع پرفروش ترین مدلهای پنکه ایستاده از دیجی کالا
پنکه های ایستاده نسبت به پنکه های رومیزی بزرگ تر هستند و طبیعی است که برای خنک کردن فضاهای بزرگ تر استفاده شوند. به دلیل جا به جایی راحت، استفاده آسان، هوای خنک یکسان و ... جزو اولین انتخاب های افراد هنگام خرید پنکه می باشد. دکمه های موجود در دستگاه، بر روی پایه آن تعبیه شده است. به دلیل پایه بلندی که دارد، کودکان آسیبی نخواهند دید. قسمت گردنی پنکه، هم حالت چرخشی دارد و هم حالت ثابت.
پنکه رومیزی
همانطور که از نام این مدل مشخص است، اندازه آن به اندازه ای کوچک است که روی میز جای می گیرد و در دو نوع پایه کوتاه و پایه بلند روانه بازار می شوند.
نوع ایده آل پنکه برای خانه و محیط های اداری که نیاز به فضایی ساکت دارد، پنکه رومیزی است. تایمر و کنترل از راه دور، دو قابلیت مهمی است که پنکه رومیزی را در آن دسته از مدل های پرطرفدار وسایل سرمایشی قرار می دهد.
عکس پنکه رومیزی
پنکه رومیزی دارای باد و خنکای ملایم هستند که باعث می شود هم هوای اطراف میز شما خنک شده و هم هیچ مزاحمتی برای شما نداشته باشد. اگر قصد خرید این نوع پنکه را دارید قبل از خرید می توانید مقاله "راهنمای خرید پنکه رومیزی" را مطالعه بفرمائید.
پنکه زمینی
طراحی پنکه های زمینی به شکلی است که می توانید آن ها را روی زمین قرار دهید. قابل حمل بودن و زاویه چرخشی ۱۸۰ درجه ای از جمله قابلیت های پنکه زمینی محسوب می شود.
عکس مدلهای مختلف پنکه زمینی
پنکه مه ساز (Misting Fans)
در این مدل پنکه یک مخزن آب در قسمت پایین پنکه تعبیه شده است و این مخزن هنگام چرخش پره، مه سرد را که از طریق مخزن آب تولیدشده به سمت پروانه می رساند و در فضای اتاق پخش می کند.
این امر علاوه بر تولید رطوبت خنکی بیشتری نیز به فضا می بخشد. نوع دیگری از پنکه مه ساز وجود دارد که حتماً در فصول گرم و در فضاهای بازی چون رستوران ها و ... دیده اید. در کل برخی از انواع پنکه رطوبت زا هستند که به پنکه آبی معروف اند. این مدل علاوه بر خنک کردن، هوا را نیز مرطوب می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه انواع و نحوه عملکرد پنکه مه پاش می توانید مقاله "پنکه مه پاش چیست؟" را مطالعه بفرمائید.
فهرست بهترین مدلهای پنکه های مه پاش با کیفیت درجه یک
پنکه سقفی (Ceiling Fans)
پنکه سقفی همانطوری که از نام ان پیداست از سقف آویزان می شود (به صورت دائم، بدون قابلیت جابجایی) و یکی از مدلهای پرطرفدار و بسیار کارآمد در بین انواع مدل های پنکه است. این نوع پنکه ها، دارای پره های بزرگی هستند که ۳۶۰ درجه می چرخند و فضا را خنک می کنند. جابه جایی هوای اتاق از بالا به پایین و برعکس بر عهده پنکه سقفی است.
پنکه سقفی نسبت به سایر مدل های پنکه، بزرگ تر است و انتخاب مناسب تری برای فضاهای بزرگی است که بایستی با پنکه خنک شوند. یکی از موضوعات مهم هنگام خرید پنکه سقفی، ارتفاع دیوارها است و براساس این ارتفاع است که باید درباره ابعاد پنکه تصمیم بگیرید.
عکس پنکه سقفی لوستر دار 5 پره
در مدل های قدیمی تر فقط پنکه به سقف وصل می شد و وسایل روشنایی در اطراف آن قرار می گرفتند. اما مدل های جدید به گونه ای طراحی شده اند که در زیر پنکه، لوستری نصب می شود. بیشتر پنکه های سقفی سه پره هستند، اما برخی از آنها هم بیشتر از سه پره دارند. خاموش و روشن کردن و تغییر سرعت چرخش پره ها از طریق کلید گردانی است، که به دیوار نصب می شود.
جهت کسب اطلاعات کامل و جامع درباره پنکه های سقفی و انواع مختلف آن پیشنهاد میکنیم مقاله "راهنمای خرید پنکه سقفی" را مطالعه بفرمائید.
پنکه برجی (Tower Fans)
پنکه برجی مانند برجی است که پره های عمودی در آن تعبیه شده است و این پره ها در پایه پنکه می چرخند. ویژگی مهم پنکه برجی، کم صدا و قابل حمل بودن آن است؛ جای زیادی را هم نمی گیرد و با زاویه ۹۰ درجه، هوا را به بیرون انتقال می دهد.
پنکه دیواری
پنکه دیواری بر روی دیوار نصب می شود. با توجه به آنکه نصب شدن پنکه روی دیوار، دسترسی کودکان را به آن محدود می کند، از نظر ایمنی، انتخاب درست تری محسوب می شود و فضای اتاق شما را به خوبی خنک می کند. حرکت باد در پنکه های دیواری به صورت افقی است و برای خنک کردن محیط های کارگاهی بسیار مناسب است.
می توان گفت ساختار پنکه های دیواری مانند پنکه رومیزی است و تنها تفاوت آنها، این است که مدل رومیزی برای میز طراحی شده و مدل دیواری به دیوار نصب می شود. خاموش و روشن کردن و تغییر سرعت چرخش پره ها، از طریق کنترل از راه دور است.
عکس پنکه برجی و پنکه دیواری
پنکه های بدون پره (Bladeless fan)
یکی از جدیدترین مدل های پنکه در بازار، پنکه بدون پره است البته این به معنای بدون پره بودن پنکه نیست بلکه پره های آن قابل مشاهده نیستند و شما می توانید از باد خنک آن استفاده کنید. اگر وجود پره های پنکه شما را نگران سلامتی فرزندانتان می کند یا زیبایی ظاهر خانه تان برای شما مهم است، پنکه های بدون پره انتخاب مناسب تری برای شما هستند.
اساس کار این پنکه اینگونه است که، هوا را از طریق پایه ها به درون خود کشیده و از کمپرسور داخل پایه عبور می دهد، سپس این هوا را بالا کشیده و از طریق شکاف های باریک داخل حلقه پنکه به بیرون می فرستد. هوایی که از این پنکه دریافت می شود، هوایی ملایم و خنک است.
این پنکه از طراحی بسیار شیک و مدرنی برخوردار است و استایل جذابی را به دکوراسیون منزل می دهد. حلقه این پنکه می تواند به شکل دایره، قلب، بیضی، لوزی و ... باشد. در اکثر مدل های این پنکه نور ال ای دی هم در نظر گرفته شده است که می تواند جایگزین چراغ خواب در شب شود همچنین ایمنی آن بسیار بالا است و برای خانواده هایی که فرزندان کوچک دارند بسیار مناسب است.
پنکه های بدون پره از صدای بسیار کمی نیز برخوردارند و حتی به آن ها بی صدا هم گفته می شود. این پنکه ها از مصرف برق کمتری نسبت به پنکه های پره دار برخوردارند. این پنکه ها سبک تر از پنکه های پرده دار هستند و قابلیت حمل و جابه جایی راحت تری دارند.
بعضی از مدل های این پنکه، قابلیت چرخش و تغییر زاویه هم دارند. همچنین دارای تایمر هستند و می توان به آن برنامه زمانی داد تا پس از مدتی به صورت خودکار خاموش شوند و البته بزرگترین عیب این پنکه ، قیمت بالای آن است.
عکس پنکه بدون پره
پنکه دستی
بعضی افراد اصلا تحمل گرما را ندارند و به راحتی گرمازده می شوند و بیرون از خانه یا محل کار یا حتی موقع پیاده روی و ورزش دائما با بادبزن یا کتابی خود را باد می زنند. یک گزینه مناسب برای این افراد، پنکه دستی است. این پنکه کوچک، سبک و کم حجم است.
پنکه های دستی با باتری های لیتیومی کار می کنند و شارژی هستند و با شارژ کردن آن ها توسط پورت USB و کابل با اتصال به پاوربانک، شارژر موبایل، شارژر فندکی و ... می توان از هوای خنک شان بهره مند شد. این پنکه ها دارای قابلیت تنظیم سرعت پره ها در 3 سطح کم، متوسط و زیاد هستند. همچنین برخی از آن ها، پایه ای برای استفاده روی میز یا سطوح صاف دارند.
پنکه های دستی در طرح های مختلف و فانتزی و رنگ های متنوع عرضه می شوند. بعضی از انواع پنکه های دستی، قابلیت تاشوی ۱۸۰ درجه دارند و فضای کمتری اشغال می کنند. اما از این پنکه دستی نمی توان انتظار باد زیاد و خنک کنندگی فوق العاده داشت. در واقع این پنکه مناسب یک نفر است.
جهت کسل اطلاعات بیشتر درباره انواع پنکه دستی و پنکه همراه و نحوه عملکرد آنها می توانید مقاله : "پنکه دستی چیست؟" را مطالعه بفرمائید.
عکس پنکه دستی در انواع مختلف
نکته : البته مدل هایی از پنکه توسط تولید کننده گان نیز طراحی شده است که بسته به نیاز شما تغییر حالت داده و یا به عبارتی قابل تبدیل شدن به انواع مختلف را دارند، مثلا هم می تواند به صورت ایستاده استفاده شوند و یا در صورت نیاز به حالت رومیزی و یا دیواری.
معرفی بهترین برندهای پنکه
وقتی پا به بازار برای خرید پنکه می گذارید، انواع برندهای ایرانی و خارجی را مشاهده می کنید. هر یک از برندهای تولید کننده پنکه بسته به شهرت برند، قیمت متفاوتی دارند. برندهای شناخته شده خارجی و ایرانی عبارتند از:
پنکه پارس خزر
پارس خزر از آن دسته برندهایی است که در تولید لوازم برقی خانگی و سرمایشی و گرمایشی، نام خوشی را به جای گذاشته است.
از ویژگی های پنکه های پارس خزر می توان به موارد زیر اشاره کرد: زیبایی، کیفیت، طراحی در مدلهای دیواری، ایستاده و رومیزی، استحکام پایه ها، سیم بلند، عملکرد با ۳ سرعت از ویژگی های پنکه های پارس خزر است.
برخی مدل های پنکه پارس خزر دارای کنترل از راه دور هستند و نمایشگر دیجیتال و پایه های قابل تنظیم دارند.
خرید اینترنتی پرفروش ترین مدلهای پنکه پارس خزر با قیمت مناسب
پنکه فلر
از ویژگی های پنکه های فلر می توان به موارد زیر اشاره کرد: محافظ شبکه ای ریزی است که ایمنی لازم را ایجاد می کند و کودک شما را از خطر دور نگه می دارد، کم صدا بودن پنکه، دارای مدلهای ایستاده و رومیزی، طراحی خوب، امکان تنظیم ارتفاع، نمایشگر LED، تایمر و کنترل از راه دور
پنکه سانی
سانی یکی از تولیدکنندگان بزرگ لوازم خانگی برقی داخلی است که توانسته بازار خوبی را در داخل ایران و خارج از کشور بدست آورد. پنکه های تولیدی این برند نیز معمولا چندمنظوره هستند و به فناوری های پیشرفته روز دنیا در زمینه ساخت پنکه تجهیز شده اند.
پنکه ویداس
پنکه های ویداس با ظاهری زیبا و کیفیت مناسب یکی از بهترین برندهای خرید پنکه محسوب می شود. معمولا محدودیت فضا برای پنکه های جمع و جور این برند وجود ندارد. همچنین وجود امکان تنظیم از راه دور از مزایای این پنکه محبوب بازار است.
بهترین برندها و مارک های تولید کننده پنکه
پنکه هاردستون
پنکه هاردستون دارای ویژگی های کلی مانند : داشتن تایمر، سه سرعت کند، متوسط و تند، ویژگی تنظیم ارتفاع، پره های فلزی که موجب چند برابر شدن قدرت پرتاب باد می شود
پنکه ساپر
ویژگی های کلی پنکه ساپر عبارتند از : طراحی ایستاده، قابلیت تنظیم ارتفاع، داشتن پنج پره (باعث باددهی بالا میشود)، کنترل از راه دور، مواد پلاستیکی مرغوب (باعث ایجاد پایه های محکم پنکه).
پنکه سام
پنکه های سام نیز دارای موتور با صدای اندک و طول عمر بالا و کیفیت ساخت بالا هستند. تنوع مناسبی از مدل پنکه های سام در بازار به فروش می رسد. معمولا تنوعی از پنکه های ایستاده، دیواری و رومیزی از این برند در بازار به فروش می رسد. سیستم ایمنی خاموشی خودکار در مواقع بالا رفتن دمای موتور یکی دیگر از مزایای برخی مدل های پنکه سام است.
پنکه ارشیا
پنکه های ارشیا نیز در بازار دارای تنوع عالی و مدل های با طراحی جدید و زیبا و مدرن هستند. موتور تعبیه شده در این پنکه ها قدرتمند و کم صدا است. اغلب مدل ها دارای تنظیمات از راه دور هستند. همچنین امکاناتی همچون حالت های باددهی مختلف و موتورهای مجزا با چرخش دورانی و نمایشگر دمای محیط تنها بخشی از امکانات بسیاری از مدل پنکه های ارشیا است.
پنکه لونا
برند لونا یکی از بزرگترین ومعتبرترین تولیدکنندگان پنکه باکیفیت در ایران است. تولید محصولات متنوع و کارامد، این برند را به یکی از گزینه های محبوب خرید محصولات سرمایشی تبدیل کرده است. انواع امکانات پیشرفته از جمله عملکرد وزش باد هوشمند، امکان تنظیمات سرعت و تایمر ۴ ساعته از جمله امکانات متمایز پنکه های لونا است.
از دیگر برندهای معتبر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
مایدیا
-
تفال
-
سیماران
-
مگامس
-
کالوات
-
دمنده
نکات مهم هنگام انتخاب و خرید پنکه
نوع پنکه
همانطوری که در قسمت های قبل به طور کامل توضیح دادیم پنکه ها در مدل های مانند سقفی، دیواری، ایستاده، بدون پره، رومیزی و ... تولید می شوند و اینکه شما کدام یک را انتخاب میکنید بستگی به بودجه، میزان بزرگی و کوچکی فضای اتاق شما و ... می باشد.
عکس پنکه در انواع و مدلهای مختلف
ظرفیت هوادهی پنکه یا CFM
مقدار هوایی که پنکه جابه جا می کند، ظرفیت هوادهی یا CFM آن محسوب می شود به عبارتی این پارامتر حجم هوایی که پنکه در هر دقیقه به گردش درمی آورد را نشان می دهد. هر چه ظرفیت هوادهی بیشتر باشد، هوای بیشتری جابه جا می شود و کاربر هوای بیشتری را احساس خواهد کرد. معمولا ظرفیت هوادهی بر روی بدنه پنکه یا دفترچه راهنمای آن ثبت می شود.
به عنوان مثال، یک پنکه ایستاده می تواند محدوده بین 60 تا 100 مترمکعب بر دقیقه را هوادهی کند.
میزان صدای پنکه
صدا یکی از فاکتورهای بسیار مهم است زیرا ممکن است مصرف کننده در نظر داشته باشد که هنگام خواب نیز از پنکه استفاده کند. سروصدای پنکه گاهی آنقدر زیاد است که شما را آزار می دهد. از این رو باید هنگام خرید پنکه، میزان صدای آن را بررسی کنید.
در حال حاضر اکثر پنکه ها پیشرفته و مدرنی که در بازار وجود دارند بی صدا هستند مگر اینکه پنکه های بزرگ سقفی باشند که داخل کارگاه ها یا کارخانه ها استفاده می شوند. البته میزان صدای آن ها به قدری نیست که ایجاد مزاحمت کند. عواملی همچون شدت، سرعت باد و مواد و متریالی که در ساخت پنکه از آن استفاده شده است در میزان صدای آن بسیار مؤثر است.
ایمنی پنکه
پایه های محکم، از ضروریات مهم پنکه ایستاده می باشد. پنکه نباید با کوچک ترین برخورد، به زمین بیافتد. همچنین پنکه یکی از چیزهایی است که به شدت کنجکاوی کودکان را تحریک کرده و می تواند برای آن ها خطرساز باشد، بنابراین محافظ پره ها یکی دیگر از ویژگی های پنکه استاندارد است.
در صورتی که پنکه به یک گارد محافظ ایمن مجهز نباشد، هر لحظه امکان دارد که کودکان دست خود را به پره های در حال کار آن زده و به خود آسیب برسانند. بنابراین برای جلوگیری و اطمینان حاصل کردن از عدم وقوع چنین حوادثی، حتما توجه داشته باشید که پنکه انتخابی شما از یک گارد محافظ ایمن بهره می برد یا در صورت امکان از پنکه هایی که پره ندارند، استفاده کنید.
پنکه باید برای کودکان ایمن باشد
اندازه پنکه
شما باید توجه کنید که می خواهید از پنکه در چه فضا و محیطی استفاده کنید. اندازه اتاق شما، در تعیین اندازه پنکه نقش دارد. پنکه انتخابی شما نباید نسبت به اتاقتان خیلی کوچک یا خیلی بزرگ باشد.
وزن پنکه
وزن پنکه هم می تواند یک فاکتور مهم باشد، در واقع اگر فضای خانه شما کوچک است و مدام باید پنکه را جابجا کنید پیشنهاد می کنم پنکه ای با وزن کم را انتخاب کنید تا حمل آن آسان باشد.
قابلیت تنظیم پنکه
قطعا برای شما مهم است که بتوانید ارتفاع پنکه خود را کاهش یا افزایش دهید یا سر آن را به یک طرف ثابت نگه دارید و سرعت حرکت پره های پنکه را تنظیم کنید؛ بنابراین سعی کنید تمامی قابلیت های مدنظرتان را بررسی و سپس نسبت به خرید پنکه اقدام کنید.
قابلیت کنترل از راه دور پنکه
کنترل از راه دور یکی از ویژگی های جذاب است که در بسیاری از مدل های پنکه مشاهده می شود. پنکه های دارای این ویژگی معمولا قیمت بیشتری دارند. اما درعوض این امکان را دارید که در هنگام خستگی، پنکه را از دور کنترل کنید.
اگر می توانید هزینه بیشتری بپردازید، پنکه ای را خریداری کنید که به شما این امکان را بدهد از راه دور به آن فرمان دهید.
حرکت نوسانی یا چرخشی پنکه
مهم ترین ویژگی یا قابلیت پنکه حرکت نوسانی یا حرکت آرام سر آن به طرفین است. این نوع از پنکه ها باعث حرکت بهتر هوا در اطراف اتاق می شوند.
سر اکثر پنکه ها به سمت بالا یا پایین، چپ یا راست و در برخی مدل ها به صورت سینوسی حرکت می کنند. در پنکه های جدید می توان از راه دور و تنها با استفاده از کنترل جهت چرخش پنکه را تنظیم کنید.
حرکت نوسانی یا چرخشی پنکه ایستاده و زمینی
قابلیت تمیز کردن آسان
از آنجایی که چرخیدن پره ها باعث جذب گرد و غبار موجود در هوا می شود معمولاً سطح پره پنکه ها پس از مدت کوتاهی کار کردن بسیار کثیف شده و مقدار زیادی گرد و غبار روی آن مشاهده می شود.
این موضوع می تواند در عملکرد پنکه اختلال ایجاد کرده و گرد و غبار روی پره ها را در محیط منتشر کند. از این رو پیشنهاد می کنیم پنکه ای را خریداری کنید پره های آن به سادگی قابل تمیز کردن بوده و همچنین موتور آن نیز نسبت به ورود گرد و غبار حفاظت شده باشد.
ویژگی الکترونیکی در پنکه
در گذشته پنکه ها خیلی ساده روشن و خاموش می شدند. برخی دارای چند سرعت بودند و بیشتر پنکه ها یک سرعته بودند. اما امروزه پنکه ها با قابلیت تنظیم سرعت، تنظیم نوع نوسان، تایمر اتوماتیک، ریموت کنترل و ... عرضه می شوند.
کسانی که به طور مثال نمی خواهند در تمام طول شب پنکه روشن باشد می توانند از حالت تایمر اتوماتیک استفاده کنند که بعد از چند ساعت کار خاموش می شود. با استفاده از کنترل از راه دور می توان میزان سرعت، تایمر و ... را تنظیم کرد که البته برای افرادی که به سختی می توانند بلند شوند و نوع تنظیم دلخواه را روی تنظیم اعمال کنند، بسیار مفید است.
هزینه خرید پنکه
هرچه پنکه قابلیت های حرفه ای بیشتری داشته باشد قطعا قیمت بالاتری نیز دارد. همچنین برند پنکه و توان مصرفی یکی از مهمترین عوامل قیمت نهایی است. اما دقت داشته باشید که بدلیل کاهش هزینه، از برخی قابلیت های مهم چشم پوشی نکرده و پنکه ضعیف با عمر پایین انتخاب نکنید.
خرید اینترنتی انواع پنکه از برندهای مختلف با قیمت مناسب از دیجی کالا
نکات مهم در هنگام استفاده و نگهداری پنکه
-
با قرار دادن پنکه در مجاورت پنجره هنگام شب، هوای خنک بیرون از منزل را به داخل هدایت کنید.
-
پنکه را در مجاورت حرارت و وسایل پخت و پز مانند اجاق و پیک نیک قرار ندهید.
-
پنکه را در فضای بیرون یا در مکان هایی مانند حمام که با آب در تماس است، قرار ندهید.
-
پنکه را در مجاورت پرده، گیاهان و سایر اشیایی که ممکن است بین پره ها گیر کنند، قرار ندهید.
-
برای خاموش کردن پنکه، سیم را از برق نکشید، بلکه ابتدا آن را خاموش کنید و سپس از پریز بیرون آورید.
-
بعد از خاموش شدن دستگاه، آن را از پریز خارج کنید، تا مبادا کودک دلبندتان سیم آن را به پریز برق بزند.
-
اجسام خارجی مانند انگشت یا خودکار را هنگام کار کردن پنکه، وارد آن نکنید.
-
پنکه را حتما دور از دسترس کودکان نگهداری کنید، خصوصا اگر پنکه خریداری شده شما رومیزی است. وگرنه مدل های ایستاده و دیواری معمولا خطری ندارند.
-
هنگام روشن بودن پنکه مراقب کودکان باشید و آموزش های لازم را به آن ها بدهید.
-
هنگام تمیز کردن پنکه، پره های آن را با دستمال نرم آغشته به مایع ظرفشویی تمیز نمایید.
-
در برخی از مدل ها، قسمت محافظ پنکه را به راحتی می توانید خارج نمایید و آن را با آب و سایر مواد شوینده، تمیز کنید.
-
بعد از پایان فصل تابستان، بر روی پنکه، پارچه تمیزی بیندازید، تا مبادا گرد و خاک بر روی آن بنشیند.