منو

راهنمای خرید چکش و معرفی انواع و مدلهای مختلف آن

چکش ایران پتک مدل AK 0810 وزن 330 گرم
چکش ایران پتک مدل AK 0810 وزن 330 گرم
چکش مدل سری فلزی دسته چوبی وزن 500 گرم
چکش مدل سری فلزی دسته چوبی وزن 500 گرم
چکش استنلی سری لاستیکی 680 گرم
چکش استنلی سری لاستیکی 680 گرم
چکش رونیکس مدل RH-4726 وزن 250 گرم
چکش رونیکس مدل RH-4726 وزن 250 گرم
چکش فیسکارس فنلاندی وزن 910 گرم
چکش فیسکارس فنلاندی وزن 910 گرم
چکش پلاستيکی با مغزی فلزی وزن 950 گرم
چکش پلاستيکی با مغزی فلزی وزن 950 گرم
چکش وینکس سری فلزی وزن 500 گرم
چکش وینکس سری فلزی وزن 500 گرم
چکش دو شاخ 500 گرمی آیو با دسته ضد لغزش
چکش دو شاخ 500 گرمی آیو با دسته ضد لغزش

یکی از مهمترین ابزارهای دستی و غیر برقی که بشر طراحی و تولید کرده و اساساً از آنچنان قدمتی برخوردار است که نمی شود در موردش حرف زد، چکش ها هستند. چکش یک ابزار فوق العاده کاربردی است که می توان از آن برای نصب و پیاده سازی اجسام به صورت فیزیکی و تنها با کمی زور بازو در مدت زمانی ناچیز بهره گیری نمود.

اگر شما هم قصد خرید چکش دارید اما در انتخاب و خرید این وسیله با مشکل بر خورده اید، نگران نباشید در این مطلب از طوطی کالا شما را با انواع چکش و نکات مهمی که هنگام خرید آن باید به آن ها توجه داشته باشید، آشنا می کنیم.

راهنمای خرید چکش

راهنمای خرید انواع بهترین مدلهایی چکش

چکش چیست؟

چکش ابزاری برای وارد کردن ضربه های ناگهانی به یک شیء است که شدت این ضربه بسته به نوع و کاربرد چکش متفاوت است. عمده استفاده چکش برای کوبیدن میخ، آهنگری فلزات، ضربه زدن به انواع قلم و همچنین شکستن اجسام مختلف است.

این ابزار دستی است که از دو قسمت یعنی دسته که دارای جنس های مختلف است و یک قسمت ضربه زننده که دارای انواع مختلفی است و در موارد مختلف نیز استفاده می شود، تشکیل شده است. بیشتر چکش ها دستی هستند اما نوع برقی آن ها نیز وجود دارد که از آن ها برای پروژه های صنعتی سنگین استفاده می شود اما بر پایه اصول مشابه چکش های دستی کار می کنند.

کاربرد چکش چیست؟

همانطور که اشاره شد چکش یک ابزار دستی است که در موارد متنوع و مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و عمده کار آن ضربه زدن است. از انواع چکش در موارد مختلفی مانند نجاری برای ضربه زدن به میخ و اتصالات چوبی، آهنگری برای ضربه زدن به ورق های فولادی و فلزاتی که از کوره بیرون می آیند، پزشکی برای تست اعصاب و موارد ارتوپدی، ساختمانی برای تخریب و بازسازی و موارد مشابه، تاسیساتی برای پیدا کردن مسیر لوله و شکافتن دیوار و کف خانه، مکانیکی برای انجام کارهای مربوط به صافکاری و … استفاده می شود.

چکش

تاریخچه چکش چیست

برای چکش و استفاده از آن نمی توان تاریخ درست و دقیقی را مشخص کرد و استفاده از آن به دوران نیاکان ما و هزاران سال پیش باز می گردد و از آن برای ضربه زدن استفاده می شده است اما با ورود انسان اولیه به عصر برنز استفاده از این ابزار تکامل یافته و در دوران باستان نیز تکامل بیشتری یافت ، تا جایی که در ساخت آثار تاریخی و شکستن سنگ ها از چکش استفاده می شده است.

به مرور زمان و رشد تمدن استفاده از چکش و ساخت آن نیز رشد یافته و آرام آرام به شکل امروزی در آمده است. پس از انقلاب صنعتی و رشد تکنولوژی انواع چکش ها ساخته شد تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد. امروزه با کمک دستگاه های مدرن و استفاده از متریال های مختلف انواع چکش را تولید می کنند و از آنها در موارد مختلف و برای ضربه زدن استفاده می شود.

انواع چکش

چکش دو شاخ (میخ کش)

از انواع چکش که کاربرد آن نیز بسیار وسیع است چکش دو شاخ است. شکل ظاهری این چکش به این صورت است که دارای یک دسته و یک قسمت ضربه زن است و همچنین دارای یک سر صاف نیز می باشد که برای ضربه زدن میخ و ... استفاده می شود و یک قسمت آن نیز حالت دو شاخه دارد که به منظور بیرون کشیدن میخ مورد استفاده قرار می گیرد.

چکش لاستیکی

چکش لاستیکی یکی از انواع چکش ها است که قسمت ضربه زن آن از جنس پلاستیک تشکیل شده است و برای استفاده در مواردی است که هنگام کار با آن نیاز داریم تا ضربات وارده به سطوح آسیب وارد نکند.

انواع مختلف چکش

عکس انواع و مدلهای مختلف چکش

چکش برقی

چکش برقی نیز یکی از انواع چکش است که بر خلاف دیگر چکش ها برای استفاده از آن نیاز به نیروی برق می باشد. چکش برقی دارای انواع مختلفی است و برای استفاده در کارهای تخریب قوی و سطوح مستحکم از آن استفاده می شود. قدرت تخریب این چکش بسیار بالا است و در مدت زمان کمی با استفاده از آن می توان حجم وسیعی از کار را انجام داد.

چکش پونز

از دیگر انواع چکش که کاربرد مهمی نیز در صنایع مبلمان دارد چکش پونز است. از این چکش برای محکم کاری و کوبیدن پونز و میخ های کوچک استفاده می شود. سرعت کار با این چکش بالا است. چکش پونز در قسمت ضربه زن دارای یک شیار است که پونز داخل آن نگه داشته می شود.

البته ناگفته نماند که امروزه به جای این ابزار دستی از منگنه کوب استفاده می شود که سرعت کار را هم افزایش می دهد.

چکش سر گرد

چکش سر گرد یکی از چکش هایی است که در قسمت ضربه زن آن یک بخش گرد دارد و برای ضربه زدن به ورق ها و کوبیدن پرچ ها مورد استفاده می گیرد. این چکش نیز مانند دیگر چکش ها دارای یک دسته است که با توجه به نوع ساخت، دارای دسته های چوبی و فلزی هستند. به نوعی می توان نام این چکش را چکش پرچ نیز گذاشت.

چکش سر صاف

چکش سر صاف ظاهری متفاوت با چکش سر گرد دارد و علاوه بر این نیز کارکرد آنها هم از یکدیگر متفاوت است. از این چکش برای شکل دادن به فلزات استفاده می شود و سر آن یا همان قسمت ضربه زن به صورت صاف می باشد و دسته آن نیز ممکن است از جنس چوب یا فلز باشد که بستگی به نحوه تولید دارد.

انواع مختلف چکش

راهنمای خرید انواع چکش

پتک

پتک یکی دیگر از انواع چکش ها است که دارای قدرت بیشتری نسبت به باقی چکش ها می باشد. از این چکش برای کارهای تخریب و کندن بتن و سطوح مقاوم استفاده می شود. این ابزار وزن زیادی نسبت به دیگر انواع چکش ها دارد و هنگام کار با این ابزار دستی نیز، نیروی زیادی برای انجام کارها نیاز می باشد.

پتک دو سر تخت

از دیگر مدل های چکش، پتک دو سر تخت می باشد که دارای دو سر تخت با روکش پلاستیکی است و اصطلاحا به آن چکش پتکی نیز گفته می شود. از این چکش برای کوبیدن میخ و مغاره استفاده می شود و دسته آن نیز از جنس چوب است. وزن این چکش نسبت به پتک کمتر است و در کارهای سنگین نمی توان از آن استفاده کرد.

چکش چوبی

همانطور که از نام این چکش مشخص است از آن در کارهای نجاری استفاده می شود. چکش نجاری از جنس چوب راش است و برای ضربه زدن به چوب و اتصالات چوبی مورد استفاده قرار می گیرد. قسمت دسته و ضربه زن این چکش همگی از چوب است. نام دیگر این چکش کوبه نجاری است.

چکش زمین شناسی

چکش زمین شناسی یکی از انواع چکش ها است که در قسمت ضربه زن آن یک قسمت تیز وجود دارد و در کارهایی مانند باستان شناسی و حفاری های تاریخی مورد استفاده قرار می گیرد. از این چکش علاوه بر کنار زدن خاک های مورد نظر برای خرد کردن سنگ های ریز و کلوخ نیز استفاده می شود.

چکش دیوار خشک

چکش دیوار خشک ظاهری شبیه به تبر دارد ، و به منظور ایجاد شکاف در دیوار و یا کف مورد استفاده قرار می گیرد و هدف از استفاده از این ابزار این است که مسیر لوله ها را پیدا کنیم و می توان گفت که جنبه تاسیساتی نیز دارد.قسمتی از این ابزار شبیه به تبر و صاف است که جهت ضربه زدن مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه صحیح استفاده ار چکش

آموزش نحوه استفاده از چکش

نحوه صحیح به دست گرفتن چکش

روش دست گرفتن چکش چه برای کوبیدن میخ های بزرگ چه کوچک به یک صورت است. هنگام دست گرفتن چکش دست را مشت کنید و انگشت شست را روی انگشت اشاره و انگشت وسط قراردهید یا این که انگشت شست را درست بالای انگشت ها قرار دهید.

مطمئن شوید که دسته را از نزدیک انتهای آن در دست گرفته اید؛ زیرا با این نحوه دست گرفتن نیروی بیشتری خواهید داشت و تعادل ابزار بهتر حفظ می شود. با این روش دست گرفتن چکش احساسی که برای اولین بار چکش دست گرفتید نخواهید داشت مخصوصاً اگر نجار خودآموزی باشید که دسته چکش را از بالا دست می گیرید.

اما باید یاد بگیرید که برای دست گرفتن چکش از کل دست تان استفاده کنید. در نتیجه هنگام کوبیدن منجر به خم شدن میخ ها نمی شوید؛ زیرا زاویه ضربه چکش بیشتر در موازات بدنه میخ خواهد بود در حالی که اگر دسته چکش را از بالا بگیرید ضربه ها را از زاویه پایین به میخ وارد می کنید.

نکات مهم هنگام خرید چکش

اندازه و وزن

نخستین نکته ای که هنگام خرید چکش باید به آن توجه کنید، اندازه و وزن این نوع از ابزارآلات دستی است. یادتان باشد یک چکش بلند همیشه نیاز به یک فضای بزرگ برای قرار گرفتن دارد و یک ابزار سنگین وزن نیز می تواند برای هر بار استفاده شما را به زحمت بی اندازد، پس به مقوله وزن و اندازه چکش مورد نظرتان حتما اهمیت بدهید.


بهترین مدلهای چکش

عکس چکش در ابعاد و سایز های مختلف

جنس سری

توجه به جنس سری چکش ها از دیگر نکات مربوط به خرید این نوع از ابزارآلات دستی می باشد. سَری یک چکش می تواند از جنس پلاستیک، فلز و یا حتی چوب باشد که البته دوام و قوام هر کدام از این متریال ها با یکدیگر کاملا متفاوت هستند. ناگفته نماند نحوه اتصال و محکم نصب شدن سری به دسته این نوع از محصولات نیز از دیگر موارد حائز اهمیت در انتخاب یک چکش مناسب می باشد.

شکل سری

اگر کمی در بازار برای خرید یک این نوع از ابزارهای مقاوم و باکیفیت چرخیده باشید، قطعا متوجه وجود دو مدل سری مختلف برای این نوع از ابزارهای دستی شده اید؛ برخی از وسایل دارای سری با دو سطح مقطع و برخی دیگر تنها دارای یک سطح مقطع دایره ای یا مربعی در یک طرف خود می باشند.

طراحی و جنس دسته

از دیگر فاکتورهای بسیار مهم در خصوص انتخاب و خرید چکش توجه به طراحی و جنس دسته آن است. یادتان باشد کار با چکش به معنای در دست گرفتن آن است و به همین منظور محصول انتخابی شما باید دارای دسته ای با طراحی مناسب و کاملا ارگونومیکی باشد تا شما بتوانید به راحتی از آن استفاده نمایید.

جنس دسته این مدل از ابزارآلات نیز از دیگر موارد مهم در خصوص خرید این قبیل از ابزارهای دستی بحساب آورده می شود که یا از چوب ساخته شده است و یا از فلز و پلاستیک؛ از قلم نیافتد برخی از برندها بر روی دسته محصولات خود از روکش فایبرگلاسی نیز برای عدم لغزش محصول به هنگام قرار گرفتن در دست استفاده می کنند.

برای کارهای سبک مانند نجاری بهتر است به دنبال چکش های دسته چوبی بروید و برای کارهای سرامیک دسته پلاستیکی و چوبی مناسب هستند اما برای آهنگری و شغل های مکانیکی دسته های فلزی مناسب هستند.

میخ کِش

در برخی از این نوع ابزارهای دستی یک طرف سری آن ها دارای لبه هایی با قابلیت بیرون کشیدن میخ از سطوح مختلف می باشد که در اصطلاح به آن ها چکش های میخ کش گفته می شود و شاید بد نباشد در هر خانه ایرانی یک عدد از این قبیل ابزار آلات کارآمد نیز وجود داشته باشد.

قیمت چکش

قیمت چکش با توجه به تمامی نکاتی که در این مطلب ما به معرفی آن ها برایتان پرداخته ایم، تعیین می شود و اکنون این شما هستید که باید با توجه به نوع نیاز و همچنین میزان بودجه خود اقدام به خرید این مدل از ابزارهای دستی برای استفاده در محیط های خانگی و یا کاری تان نمایید.

خرید اینترنتی انواع چکش

جمع بندی

همانطور که متوجه شدیم چکش ها دارای انواع مختلفی هستند و انواع چکش ها را می توان در موارد مختلف و صنایع کوچک مرود استفاده قرار داد. در این مقاله درباره اینکه چکش چیست صحبت کردیم و کاربرد هر کدام را نیز توضیح دادیم.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت انواع چکش در بازار چند است؟
قیمت انواع چکش در بازار به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، نوع، جنس سری و دسته چکش، وزن و ابعاد، ویژگی های کاربردی چکش و ... بستگی دارد، اما در حالت کلی قیمت انواع چکش از 30 هزار تومان تا 4 میلیون تومان می باشد.
بهترین برندهای تولید کننده چکش کدامند؟
از بهترین و معروف ترین تولید کنندگان چکش می توان به برند ایران پتک، رونیکس، توسن، نووا، اینکو، آروا، استنلی، دیوالت، ورتکس، باهکو، سیلور، اس تی ای، ام پی تی، اورست، وینکس و فیسکارس اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1401/11/14
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد