حرفه نجاری هم همانند سایر حرفه نیازمند ابزارالات مخصوص به خود است. در نجاری از ابزارالات مختلفی استفاده می شود که یکی از آن ها رنده نجاری است.
رنده های دستی از ابزارهای قدیمی در نجاری می باشند که این ابزارهای دستی با پیشرفت تکنولوژی به ابزارالات برقی تبدیل شدند. بنابراین امروزه رنده دستی جای خود را به رنده نجاری برقی داده است.
راهنمای خرید رنده نجاری برقی دستی
بنابراین در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم شما را با رنده برقی نجاری کاربردهای آن آشنا کنیم و بهترین و پرفروش ترین مدلهای رنده نجاری را خدمت شما معرفی کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
دستگاه رنده نجاری برقی چیست؟
رنده نجاری دستگاهی است که برای برش لایه نازکی از سطح تخته مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا از رنده نجاری برای شکل دادن، کم کردن ضخامت، پخ زدن لبه ها، صاف کردن سطح چوب و لایه برداری آن استفاده می کنیم.
اما باید توجه نمود که رنده دستی برقی قادر به تغییر فرم سطح نبوده و در صورت نیاز به تغییر فرم سطوح باید از ابزارهای سنگین تر کارگاهی استفاده نمود.
اجزا رنده نجاری برقی
-
دستگیره
-
سوئیچ خاموش و روشن
-
سیستم گردش هوا
-
پایه یا کفی
-
سوئیچ قفل
-
پیچ تنظیم عمق
-
پیچ فیکس
اجزاء مختلف رنده نجاری
انواع رنده نجاری
رنده ها نجاری را می توان از چند جهت دسته بندی کرد؛ اما بهترین دسته بندی رنده نجاری با توجه به منبع نیروی آن ها انجام می شود. بر این اساس، رنده های نجاری را به دودسته تقسیم می کنیم:
1 - رنده دستی
نسخه های دستی رنده نجاری برای خراشیدن تیغه در امتداد چوب به قدرت ماهیچه شما نیاز دارند. این رنده ها می توانند دارای یک یا دو دسته باشند که بسته به راحتی نجار و کاربرد رنده می توانید از میان آن ها انتخاب کنید. مزیت استفاده از رنده های دستی این است که می توانید عمق برش آن را تنظیم کرده و از هر دو دست برای شکل دادن به چوب با تراش های قوی و کنترل شده کمک بگیرید.
بنابراین، کار خود را خوب و آهسته انجام خواهید داد و دقت کار شما بیشتر می شود. در نتیجه، رنده های دستی می توانند محصول نهایی شما مانند یک اثر هنری واقعی جلوه دهند.
رنده دستی نجاری
معمولاً برای شکل دادن به گوشه ها با حرکات سریع و ظریف از رنده های دستی با دو دسته استفاده می شود. رنده دستی بیشتر مناسب لایه برداری از سطح چوب های نرم مانند چوب نراد است. هرچند می توانید از نوع دستی برای گندگی انواع چوب بهره ببرید، اما به نیروی عضلانی بسیار زیادی احتیاج پیدا خواهید کرد.
2 - رنده برقی
خوشبختانه دوره استفاده از نیروی عضلانی به عنوان تنها منبع قدرت به سر آمده است و امروزه از برق برای تولید نیروی موردنیاز استفاده می کنیم. رنده های برقی می توانند سیمی یا بی سیم و پرتابل، ثابت یا رومیزی باشند. بسیاری افراد همچنان از نسخه های دستی استفاده می کنند. برای استفاده از این نوع رنده برقی کافی است دستگیره ها را در بالا و جلو نگهدارید و رنده را در امتداد چوب هدایت کنید.
برای پروژه های بزرگ تر، رنده های ثابت وجود دارند. این رنده ها به نگهداری و امنیت بیشتری نیاز دارند و معمولاً باید روی یک میز نصب شوند. این نوع دستگاه های گندگی نجاری برای استفاده حرفه ای و تجاری بهترین گزینه هستند؛ زیرا پیچیدگی زیادی دارند و تنها توسط یک حرفه ای می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. رنده های نجاری ثابت، تجهیزاتی بسیار بزرگ برای پروژه های چوبی بزرگ هستند. بنابراین، برای استفاده از آن ها به فضای بیشتری نسبت به انواع دیگر نیاز دارید. جای تعجب نیست که آن ها بسیار گران هستند.
رنده برقی نجاری دستی
رنده های رومیزی نیز نمونه دیگری از رنده های نجاری ثابت هستند که برای کارهای سبک تر، کوچک تر و راحت تری نسبت به یک دستگاه گندگی نجاری ثابت از آن ها استفاده می شود. آن ها همچنین قابل حمل هستند و به نجارها این امکان را می دهند که رنده خود را به محل کار یا مناطق مختلف ببرند. تنها کاری که برای استفاده از رنده های رومیزی باید انجام دهید این است که ضخامت موردنظر را انتخاب کنید، تخته چوب خود را با دقت بر روی میز قرار دهید و آن را وارد دستگاه کنید.
کاربرد رنده در نجاری
اصلی ترین عملکرد رنده نجاری، برش لایه هایی از سطح چوب می باشد. بنابراین، با کمک آن می توانید ناهمواری های سطح را بردارید و ضخامت آن را مطابق با نیاز پروژه خود تراز کنید.
تا زمانی که رنده شما از کیفیت خوبی برخوردار باشد، همیشه می توانید چوب را در هر ضخامتی خریداری کنید و آن را با به ضخامت موردنیاز خود برسانید. برای پروژه هایی که به اتصال دو لبه به یکدیگر نیاز دارند، یک دستگاه رنده نجاری می تواند بسیار مفید باشد. با تمرین کافی، به راحتی می توانید لبه ها را با دقت تا 5 درجه با یکپارچه کردن یک نرده قابل تنظیم بر روی دستگاه، اریب کنید.
حتی چوب های قدیمی را نیز می توان با گذراندن از دستگاه گندگی نجاری احیا کرد و در پروژه های جدید به کار برد. در این فرایند شما می توانید یک تخته زشت و خاکستری را وارد دستگاه کنید و از طرف دیگر دستگاه یک تخته صاف، درخشان و کمی نازک تر را تحویل بگیرید.
البته متخصصان صنعت نجاری و تزئینات چوبی همواره معتقدند که این کار می تواند موجب کند شدن تیغه های رنده شود و تیزی آن ها را از بین ببرد. بااین حال، با توجه به افزایش قیمت چوب باکیفیت، بازیافت چوب های قدیمی همچنان به عنوان یک راه مقرون به صرفه برای تولید محصولات و وسایل چوبی معرفی می شود.
نحوه استفاده از رنده نجاری برقی دستی
نحوه استفاده از رنده برقی
-
قبل از کار حتما قطعه کار با وسیله گیره یا کلمپ محکم کنید تا در طول کار حرکت نکند.
-
به کمک پیچ تنظیم تعبیه شده در کنار دستگاه عمق باربرداری را متناسب با کار خود تنظیم کنید.
-
لبه جلویی رنده را تا جایی که می توانید بدون اینکه تیغه قطعه کار را لمس کند، روی قطعه کار قرار دهید.
-
دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید تا به سرعت کامل خود برسد.
-
به آرامی شروع به هل دادن رنده به جلو (روی قطعه کار) کنید و فشار ثابت و یک دستی را حفظ کنید.
-
فشار ثابت و یکنواختی را در سراسر برش حفظ کنید و به یاد داشته باشید که نسبتا آهسته حرکت کنید تا لبه برش صاف تر و کامل تر به دست آورید.
-
همان طور که به انتهای قطعه کار نزدیک می شوید، مطمئن شوید که بیشتر فشار روی ابزار را به سمت عقب (دست ماشه) منتقل می کنید و این کمک می کند که قسمت جلویی رنده پایین بیاید و تراشه های چوب خارج شود.
مهمترین نکات هنگام خرید رنده برقی
توان دستگاه
توان تولیدی دستگاه مربوط به موتور و متعلقات داخلی دستگاه میشود که با توجه به نیاز کاربر رنده های برقی در توان های مختلف ساخته و ارائه میگردند. حجم و عمق رنده کاری با توان رنده رابطه مستقیم داشته در نتیجه هرچه توان دستگاه بیشتر باشد، حجم و عمق رنده کاری هم بیشتر می شود.
ظرفیت رنده کاری
ظرفیت رنده کاری در حقیقت عرض قابل پوشش به وسیله دستگاه میباشد که رابطه مستقیم با طول تیغه دستگاه دارد.ظرفیت رنده کاری در رنده های برقی ثابت بوده پس توجه به این نکته در انتخاب حائز اهمیت است.علاوه بر ظرفیت رنده کاری در حالت مستقیم، ظرفیت رنده کاری در حالت بغل دوراهه نیز مهم بوده که مربوطه به سطح قابل پوشش توسط رنده در حالت ایجاد زوایای قائم میباشد.
برای ایجاد شیار در لبه های قطعه کار (مانند شیار نود درجه لبه درب های چوبی) به منظور راحتی در اندازه گیری عمق و عرض شیار، یک گونیای قابل تنظیم در کنار رنده قرار میگیرد که کار اندازه زنی را به مراتب ساده تر مینماید و به دستگاه اجازه لایه برداری بیش از حد مجاز را نمیدهد.
عکس رنده جاری برقی دستی
تیغه رنده برقی
مسئول اصلی عمل برش و لایه برداری تیغه های دستگاه میباشند.هر رنده برقی دارای دو تیغه میباشد که این دو تیغه روی چرخ دوار دستگاه نصب شده که با چرخش چرخ دوار، عملیات برش انجام میگردد. نکته قابل توجه جنس تیغه ها و قابلیت تیزشوندگی آنها است. نمونه های جدید مجهر به تیغه های از جنس فولاد تند بر بوده که علاوه بر عمر طولانی قابلیت تیز شوندگی را نیز دارند. بهترین نوع تیغه ها از تنگستن یا فولاد ساخته می شوند.
عمق رنده کاری
میزان عمق رنده کاری به وسیله پیچ تنظیم روی دستگاه قابل تنظیم و تغییر میباشد.در واقع با تغییر ارتفاع صفحه جلویی دستگاه نسبت به صفحه پشتی، میزان عمق رنده کاری تعیین میگردد. در دستگاه های متفاوت با توجه به توان دستگاه و نوع طراحی حداکثر عمق رنده کاری متفاوت بوده که در هنگام انتخاب باید به میزان عمق قابل رنده کاری دستگاه توجه نمود.
خرید بهترین و پرفروش ترین مدلهای رنده نجاری از دیجی کالا با قیمت مناسب
اصول ایمنی رنده برقی نجاری
-
از ماسک، عینک مخصوص و محافظ گوش استفاده نمایید.
-
استفاده از کفش ایمنی و لباس کار در هنگام فعالیت را فراموش نکنید.
-
در هنگام استفاده حواستان باشد که تیغه رنده برقی به کابل آسیب وارد نکند.
-
به هیچ عنوان چوب خیس را رنده نکنید.
-
زمانی که دستگاه را استفاده نمی کنید دوشاخه آن را به پریز برق متصل نمایید و پس از استفاده از آن حتماً دوشاخه را از پریز بکشید.
-
هنگام تعویض تیغه ها و تعمیرات دستگاه حتماً دوشاخه را از پریز خارج کنید.
-
از پوشال برداری و بار دادن بیش از حد به دستگاه خودداری کنید. پوشال برداری عمیق به موتور، تسمه و تیغه دستگاه آسیب وارد می کند.
-
در هنگام رندیدن چوب مراقب باشید که اشیای فلزی مانند میخ در چوبی باقی نمانده باشد؛ چون احتمال آسیب دیدگی تیغه ها و پرتاب شدن آن به اطراف وجود دارد.
-
قبل از رنده کردن قطعه کار بهتر است آن را با گیره در جای خود ثابت نگه دارید
-
پس از اتمام کار و یا در هنگام تعویض تیغه دستگاه را از برق بکشید.