منو

زانوبند طبی چیست و انواع آن کدام است؟ بررسی مزایا و کاربردها

زانوها یکی از آسیب پذیر ترین نقاط در بدن ما هستند زیرا به طور مداوم وزن بدن را تحمل می کنند و در هنگام راه رفتن به آن ها فشار وارد می شود. آسیب دیدگی زانو در ورزشکاران و افرادی که فعالیت جسمانی زیادی دارند بسیار شایع است. این اختلالات در میان افراد مسن نیز شایع است زیرا زانوهای آن ها با گذر زمان دچار تحلیل رفتگی خواهد شد.

ماهیچه ها و رباط هایی که از مفصل زانو پشتیبانی می کنند، باید قوی و باشند و در شرایط خوبی به سر ببرند. این امر آنها را قادر می سازد تا در برابرحرکات و فعالیت های زانو مقاومت لازم را داشته باشد و بدون آسیب دیدن به فعابیت خود ادامه دهد.

گاهی اوقات وقتی زانو آسیب می بیند یا تحت شرایط مفصلی قرار می گیرد، عضلات، رباط ها و بافت های اطراف ممکن است از قدرت و انعطاف پذیری لازم برای فعالیت های عادی برخوردار نباشند. در حالی که این بافت ها باید با تمرینات مناسب و فیزیوتراپی قوی تر شوند، ممکن است در هنگام انجام فعالیت هایی که فشار زیادی روی زانو وارد می کند، نیاز به پشتیبانی از زانو با وسیله ای مثل زانوبند طبی وجود داشته باشد.

زانوبند طبی چیست

عکس زانوبند طبی و نحوه استفاده و بستن آن

زانوبندها بدون شک برای مراقبت از آسیب یا پیشگیری از آن مهم هستند، اما انتخاب صحیح ممکن است کمی دشوار باشد. اشکال و اندازه های مختلف زانوبند، سطح پشتیبانی و انواع مختلفی که با توجه به انواع آسیب های خاص ساخته شده است، تصمیم گیری مناسب را برای شما دشوار می کند.

داشتن اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی انتخاب بهترین زانو بند یا بریس زانو متناسب با نیازهای فردی شما با استفاده از یک راهنما می تواند این روند را برای شما لذت بخش تر کند، پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

زانوبند طبی چیست؟

زانو بندها ابزار کمکی هستند که در اطراف ناحیه زانو پوشیده می شوند و برای حمایت از مفصل زانوی آسیب دیده در هنگام حرکت یا انجام فعالیت های سنگین یا سبک به زانو کمک می کند.

درد زانویی که در طی حرکات خاص ایجاد می شود، ممکن است نیاز به استفاده از زانوبندهای خاص داشته باشد. این زانوبندها عمدتا با هدف ایجاد ثبات در موارد آسیب به مفصل زانو، عضلات یا رباط های تضعیف شده و هر شرایطی که بر مفصل اثر می گذارد، مورد استفاده قرار می گیرند.

چه موقع باید از زانوبند استفاده کرد؟

به طور کلی، در صورت داشتن درد در زانو یا در صورتی که ورزش های پر برخورد انجام می دهید و احتمال آسیب به زانو در این ورزش ها زیاد است، می توانید برای جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی از زانوبند استفاده کنید. برای مثال در پی آسیب رباط صلیبی قدامی می توان از زانوبند برای مقاصد توان بخشی استفاده کرد.

بریس باعث آهسته یا محدود شدن حرکت بیمار می شود تا به تدریج دامنه حرکت خود را بازیابد. بریس زانو برای مبتلایان به آرتریت نیز مفید است زیرا می تواند در کاهش درد و التهاب به آن ها کمک کند. پزشک می تواند در صورت لزوم به شما در تصمیم گیری کمک کند.

نحوه استفاده از زانوبند

عکس آموزش نحوه استفاده از زانو بند طبی

فواید استفاده از زانوبند چیست؟

به طور کلی زانوبند ها برای راحتی، پشتیبانی، محافظت و پیشگیری از آسیب های زانو بکار می روند. اهداف بسیاری برای استفاده از زانو بند وجود دارد که طراحی انواع زانو بند ها بسته به نیاز استفاده کنندگان متفاوت خواهد بود.

برخی زانوبند ها فقط برای گرم نگه داشتن مفصل زانو طراحی شده اند و بسیار ساده اند و برخی دیگر بطور اختصاصی برای حفاظت از زانو و پیشگیری از آسیب دیدگی آن طراحی شده اند.

گروهی دیگر از زانوبند ها بگونه ای طراحی شده اند تا کشکک زانو به نرمی روی انتهای استخوان زانو حرکت کندو در نتیجه احتمال فرسایش آن به حداقل برسد. زانوبندهایی نیز هستند که بمنظور ایجاد تکیه گاه برای زانو طراحی و ساخته می شوند.

زانوبندهای ویبره میکروماساژ نیز با هدف بهبود جریان خون موضعی و کاهش مشکلات زانو ناشی از آرتروز زانو و سایر مشکلات زانو طراحی شده اند. در واقع می توان گفت تمامی انواع زانوبند ها با هدف پیشگیری از آسیب زانو و یا بهبود شرایط زانو طراحی شده اند.

آسیب های شایع زانو

التهاب تاندون کشکک زانو

این عارضه که با نام التهاب زردپی کشکک زانو نیز شناخته می شود، در اثر استفاده بیش از حد از زانو، افزایش ناگهانی شدت فعالیت های ورزشی و یا سفتی ماهیچه چهار سر عضلات ران رخ می دهد. درد شدید تاندون، حساسیت به لمس و درد حین انجام فعالیت از مهم ترین علائم آن هستند.

درد زانو

درد کشکک زانو و نیاز به بستن زانو بند طبی

درد پاتلوفمورال

این درد اغلب در جلوی زانو مشخص شده و در اغلب موارد بدون هیچ گونه فعالیتی احساس می شود. بالا و پایین رفتن زیاد از پله و پرش از ارتفاع زیاد مهم ترین دلایل بروز این درد هستند.

آرتروز زانو

آرتروز نوعی عارضه مفصلی مزمن و پیشرونده است که با فرسایش و از بین رفتن تدریجی غضروف ها در محل مفاصل مشخص می شود. درد مزمن زانو، تورم و خشکی و کاهش دامنه حرکتی زانو از علائم اصلی آرتروز زانو هستند.

رگ به رگ شدن رباط های زانو

ناپایداری، بی ثباتی زانو و درد شدید هنگام حرکت دادن زانو از علائم این مشکل هستند. تورم، ضعف و محدودیت حرکتی زانو نیز از عوارض آن بشمار می روند.

در رفتگی و نیمه در رفتگی کشکک زانو

این آسیب شایع زانو می تواند موجب بروز درد در جلوی زانو شود. عدم تعادل قدرت عضلانی، دفورمیتی استخوان کشکک و یا وجود یک شیار کم عمق در انتهای استخوان ران رخ دهد.

انواع مختلف زانو بند

مدل کشی ساده یا زانوبندهای طبی پوشیدنی

این مدل ساده ترین مدل زانوبند در بازار است که برای جلوگیری از رگ به رگ شدن زانو و گرم نگه داشتن آن استفاده می شود و درد زانو را تا حد زیادی تسکین می دهد. این مدل به راحتی در زیر لباس قابل استفاده است و محدودیت چندانی برای کاربر ایجاد نمی کند.

این نوع از زانوبندها در موارد آسیب دیدگی های خفیف تا متوسط مفصل و عضلات اطراف زانو به کار برده می شوند و برای بیماران مبتلا به آرتروز یا درد مزمن زانو بسیار مناسبند.

این زانوبندهای طبی، نسبت به بریس های لولایی سبک ترند و حرکات زانو را مانند بریس های لولایی محدود نمی کنند، بنابراین بیمار قادر خواهد بود بدون کاهش دامنه حرکتی، حفاظت مضاعفی را برای زانوی خود تأمین کند.

همچنین این نوع بریس ها برای ورزشکارانی که می خواهند بدون محدود شدن دامنه حرکتی زانو به فعالیتهای ورزشی بازگردند مناسب هستند.

زانوبند کشی

انواع مختلف زانو بند طبی در جنس و مدلهای مختلف

زانوبند نئوپرین

نئوپرین یک ماده ی عایقی است که می تواند زخم مفاصل و عضلات را در هنگام دویدن و کار کردن، گرم نگه دارد. اهداف اولیه زانوبند نئوپرین تأمین فشار و گرما است (هردوی این ها می تواند درد و تورم را به حداقل برساند).

نئوپرین یک ماده ی کشسان است که به طور طبیعی با پا وفق داده می شود و یک فشار خفیفی به این ناحیه اعمال می کند. در صورتی که زانوی شما کوفته شده است، یک زانوبند نئوپرین برای شما ایده آل است. فشرده سازی می تواند به جریان خون کمک کند که این جریان خون به کاهش کوفتگی کمک می کند.

ساپورت زانو یا بریس های کشکک باز و کشکک بسته

این نوع از بریس ها در موارد بی ثباتی، دررفتگی کشکک زانو و درد خفیف تا متوسط زانو به کار برده می شوند. این بریس ها علاوه بر کمک به تثبیت کشکک زانو و حفظ آن در محل خود به برداشت فشار از روی زانو نیز کمک کرده و باعث حرکت روان تر استخوان کشکک می شوند.

  • زانوبند طبی با کشکک باز به تثبیت کشکک زانو در محل درست آن کمک کرده و از جابجا شدن آن جلوگیری می کند و باعث کاهش فشار روی کشکک زانو شده و برای کاهش درد ناحیه کشکک مفید است.
  • زانوبند طبی با کشکک بسته برای زانوهای آسیب دیده به کار برده می شوند و اثر چندانی بر کشکک زانو ندارند و بیشتر برای افرادی مناسب است که می خواهند کشکک زانو حمایت و فشردگی یکسان با بقیه زانو دریافت کند.

زانوبند کشکک بسته و باز

زانوبند آرتروزی یا بریس های لولایی (توانبخشی)

این نوع زانوبند درست شبیه آن چیزی است که از نامش برمی آید. این نوع زانوبند به طور خاص برای افراد مبتلا به آرتروز در نظر گرفته شده است. آرتروز باعث می شود فضای بین مفاصل در طول زمان از بین برود که این منجر به ایجاد اصطکاک بین استخوان ها می شود.

زانوبند آرتروزی طوری طراحی شده که تماس بین استخوان ها را به حداقل برساند و در هنگام کار کردن و دویدن درد کمتری ایجاد شود. علاوه بر این از طریق استفاده از فشرده سازی قابل تنظیم، شما می توانید درد و تورم مربوط به آرتروز را کاهش دهید.

این نوع بریس ها برای بیمارانی که دچار آسیب دیدگی های جدی نظیر پارگی رباط صلیبی قدامی، رباط صلیبی خلفی و پارگی رباط های جانبی شده اند نیز استفاده می شوند. همچنین برای تأمین حفاظت و ثبات زانو پس از انجام عمل های جراحی زانو مناسب هستند.

زانوبند آرتروزی

عکس زانو بند طبی بزلی آرتروز

تسمه های زانو یا کش و باندهای کشکک زانو

باندهای کشکک زانو بسیار محبوب و قابل دسترس برای درد قدامی زانو است که اکثر ورزشکاران جوان از آن استفاده می کنند. باندهای کشکک باید زیر کشکک زانو و برآمدگی ساق قرار بگیرند، و به تاندون کشکک که از قسمت جلویی زانو پایین آمده و از قسمت پایین ساق پا رد می شوند فشار وارد کنند.

به نظر می آید که این باندها برخی از فشارهای وارد شده بر تاندون و اتصال آن به استخوان درشت نی را کاهش می دهند و درد ناشی از تاندونیت کشکک و بیماری اوزگود شلاتر را تسکین می دهد.

باند کشکک زانو

عکس باند مخصوص کشکک زانو

مدت زمان استفاده از زانو بند

بیشتر زانو بند هایی که طراحی شده اند تا برای بخش بزرگی از ساعات روز قابل استفاده می باشند. اما اگر اندازه زانو بندی که استفاده می کنید مناسب نیست می تواند پوست شما را اذیت کند و باعث زخم در پوست شود.

اول از همه مطمئن باشید که زانو بندی را که انتخاب می کنید مناسب زانو شما باشد، بنابراین شما می توانید آن را تا زمانی که ممکن است بپوشید. اکثر بیمارها شب ها قبل از خواب زانوبند خود را از زانو خارج می کنند، مگر این که پزشک به طور دیگری دستور داده باشد.

این موضوع خیلی مهم است که مراقب زانو های خود باشید چون پوشیدن و پارگی زانو بند می تواند به زانو آسیب برساند. زانوبند باید به طور مرتب با صابون و آب تمیز شسته شود. اگر زانوبند دارای اتصالات فلزی باشد باید پوشانده شوند. اگر زانوبند از بین رفته باشد یا کاملا قدیمی شده باشد بهتر است با یک زانوبند دیگر جایگزین شود.

نکات مهم هنگام خرید زانو بند

در ادامه به نکاتی که هنگام خرید باید دقت کنید اشاره خواهیم کرد:

قابل تنظیم بودن زانوبند

همه زانو ها یکسان نیستند به همین دلیل زانو بند قابل تنظیم، می تواند به شما کمک کند که اندازه متناسب با زانوی خود را پیدا کنید و با تغییر موقعیت زانوبند قابل تنظیم می توان استفاده از زانو بند را برای خود راحت تر کند. شما می توانید زانوبند را تنظیم کنید تا زمانی که تورم زانو دارید و مقداری سفت تر باشد تا سریع تر بهبود پیدا کند.

آزادی در حرکت

اگر شما نیاز به حفظ آزادی حرکت زانوی خود دارید، زانوبند شما باید از مواد نرم و باکیفیت ساخته شده باشد. قلاب هایی که در داخل زانوبند استفاده می شوند می توانند به زانو کمک کنند تا حالت طبیعی خود را حفظ کند در حالی که هم زمان از رباط ها نیز حمایت می کنند.

اندازه ایده آل

به اندازه محصول مورد نظرتان نیز توجه داشته باشد. اندازه زانوبند شما بایستی دقیقا مطابق با سایز و اندازه زانو آسیب دیده و یا جراحی کرده شما باشد تا هم به خوبی بر روی آن بنشیند و هم بتواند در حفظ و مراقبت هرچه بیشتر و بهتر از زانو خوب و شایسته عمل نماید.

جنس مناسب زانو بند

دومین نکته در انتخاب زانوبند توجه به جنس به کار رفته در ساخت محصول است که البته این جنس بیشتر بسته به نوع زانوبندها نیز دارد؛ با تمام این ها یادتان باشد جنس به کار رفته در محصول طبی که قصد استفاده طولانی مدت از آن را دارید بایستی حتما ضد حساسیت باشد.

اغلب برای ساخت زانوبندها از نئوپرن، کش، الاستیک و … استفاده می شود. فراموش نکنید چنانچه بر روی زانوبند شما از قطعه فلزی حتی کوچکی نیز استفاده شده است، جهت جلوگیری از بروز آسیب به دیگران حتما روی آن را با پارچه ای نرم بپوشانید.

انواع مختلف زانوبند

طرح و مدلهای مختلف زانو بند طبی

بدون لغزش بودن

لغزش یک مشکل رایج است که در زانوبند هایی که با استفاده از مواد نرم ساخته شده است، دیده می شود. به دنبال زانوبند هایی باشید که بند دار هستند و بند های آن قابل تنظیم است، احتمال اینکه زانو بند در این حالت بلغزد خیلی کم تر از انواع دیگر است.

منطقه حفاظت

هنگام خرید به ابعاد و طول آن توجه کنید و به دنبال زانو بندی باشید که به طور کامل و دقیق ناحیه آسیب دیده شما را بپوشاند. به عنوان مثال: اگر شما به دنبال فشرده کردن یک منطقه وسیع در اطراف زانو خود هستید باید از یک زانوبند بزرگتری استفاده کنید. پس تا اینجا هنگام خرید زانو بند به این نکات توجه کنید.

سطح سختی

اگر دچار بی ثباتی زانو در اثر آسیب به لیگامنت هستید، خرید زانو بند های بسیار سفت و سخت برای شما خیلی بهتر است. این نوع زانوبند اغلب شامل ساختار های پشتیبان در اطراف زانو و اطراف کاسه زانو می باشد.

با این حال یک طراحی سفت و سخت حرکت زانو را محدود می کند. اگر از آسیب زانو رنج می برید، پزشک ممکن است زانوبند مناسب برای شما با یک سطح مشخصی از سختی را توصیه کند.

ضد آب

اگر شما قصد دارید هنگام شنا کردن، ورزش های آبی یا هنگام انجام آب درمانی از زانوبند خود استفاده کنید، نیاز به استفاده از یک زانوبند خاص دارید. همه زانوبند ها برای استفاده در آب طراحی نشده اند. بعضی از زانوبند ها اگر مدت زمان طولانی در آب غوطه ور شوند، سریع تر از بین می روند.

خرید اینترنتی انواع زانوبند

وزن زانوبند

وزن یک زانوبند بزرگ خیلی بیشتر از یک آستین زانویی ساده است. شما ممکن است متوجه شوید که پوشیدن زانوبند سنگین بعد از چند ساعت پای شما را اذیت می کند. با این حال یک زانوبند بزرگ به شما سطح حمایت بیشتری را ارائه می دهد.

اگر شما در مورد وزن زانوبند خود نگران هستید به آرامی میزان زمان استفاده از آن را در طی چند روز افزایش دهید. این کار باعث می شود تا عضلات پای شما نسبت به وزن بالای زانوبند عادت کند.

قیمت زانوبند

قیمت زانوبند با توجه به نوع، جنس، کیفیت ساخت، برند تولید کننده و دیگر نکاتی که ما در این مطلب برایتان شرح داده ایم، تعیین می شود. با این حال اما یادتان باشد بهتر است جهت خرید و استفاده از این مدل محصولات طبی حتما با یک پزشک متخصص مشورت کرده و حتی نوع مورد نیازی که باید از آن بر روی زانوهای خود نیز استفاده کنید، مطلع شوید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت زانوبند طبی چند است؟
قیمت انواع زانوبند طبی یا بریس زانو به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، جنس زانوبند، نوع عملکرد، نحوه بسته شدن، نوع ساپورت، ویژگی های مواد زانو بند و ... بستگی دارد اما در حالت کلی قیمت زانوبند طبی از 20 هزار تومان تا یک و نیم میلیون تومان می باشد.
زانوبند طبی در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟
زانوبند طبی در مواردی همچون التهاب تاندون کشکک زانو - درد پاتلوفمورال - آرتروز زانو - رگ به رگ شدن رباط های زانو - در رفتگی و نیمه در رفتگی کشکک زانو مورد استفاده قرار میگیرد.
تاریخ به روز رسانی : 1401/11/05
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
زانوبند طبی حرارتی شیائومی پی ام ای مدل MI PMA-G10
زانوبند طبی حرارتی شیائومی پی ام ای مدل MI PMA-G10
زانو بند طبی استابلایزر مدل LS 305
زانو بند طبی استابلایزر مدل LS 305
زانوبند طبی نئوپرن آتل دار پاک سمن کد 085
زانوبند طبی نئوپرن آتل دار پاک سمن کد 085
زانو بند طبی اسپرت الاستیک چسبی مدل YG 001 G
زانو بند طبی اسپرت الاستیک چسبی مدل YG 001 G
زانوبند طبی پارچه کشی الاستیک ولکر کد 52019
زانوبند طبی پارچه کشی الاستیک ولکر کد 52019
زانو بند طبی صنایع پزشکی فروهر مدل سی تکس بسته 2 عددی
زانو بند طبی صنایع پزشکی فروهر مدل سی تکس بسته 2 عددی
زانو بند کشی نوید کد 128
زانو بند کشی نوید کد 128
زانوبند پشم شتر تاپ تکس بسته 2 عددی
زانوبند پشم شتر تاپ تکس بسته 2 عددی
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد