سینک ظرفشویی یکی از مهم ترین و پرکاربردی ترین بخش های هر آشپزخانه است. شست و شوی روزانه دست ها پس از اتمام آشپزی، آماده کردن مواد غذایی برای تهیه یک غذای خوشمزه، شست وشوی میوه، سبزی و مواد غذایی، شست وشوی ظروف و ... باعث می شود تا زمان قابل توجهی از روز را در آشپزخانه و استفاده از سینک ظرفشویی بگذرانیم.
راهنمای خرید سینک ظرفشویی
با توجه با اهمیت سینک ظرفشویی در این مقاله می خواهیم شما را با انواع سینک ظرفشویی و ویژگی های هر کدام آشنا کنیم تا اگر دنبال سینک آشپزخانه مناسب خانه جدیدتان یا آشپزخانه ای که به تازگی دیزاین آن را تغییر داده اید، می گردید با مطالعه این مقاله بتوانید انتخاب بهتر و هوشمندانه ای داشته باشید.
انواع سینک ظرفشویی از نظر جنس
سینک ظرفشویی (Dish Sink) از نظر جنس می توانند آهنی، چینی (سفالی)، از جنس آلیاژ برنج، چدنی، فایبرگلاس، استیل، گرانیتی، شیشه ای، کورین، مسی و سنگ طبیعی یا زینتی باشند. جنس سینک ها از این نظر مهم است که ارتباط مستقیمی با نحوه نظافت آن دارد و برای بهداشت و سلامت خانواده اهمیت ویژه ای دارد.
همین طور سینک باید مقاوم باشد، جنس سینک ظرفشویی نباید به راحتی و در اثر استفاده خراب شده یا رنگش از بین برود و تغییر شکل بدهد.
سینک ظرفشویی استیل
در بین انواع سینک ظرفشویی استفاده از سینک استیل خیلی شایع است و مطمئنا بارها مدل های مختلف سینک استیل را مشاهده کردید. سینک استیل به دلیل هماهنگی با هر دکوراسیون و رنگ نقره ای و خاکستری آن برای محیط آشپزخانه جذاب است.
سینک ظرفشویی استیل شامل سینک استیل مات، سینک استیل ضد خش و سینک استیل براق است و هر کدام عیب ها و مزایایی دارد.
سینک ظرفشویی استیل دو لگنه محبوب ترین مدل برای آشپزخانه های ایرانی است و اکثر مشتریان این مدل سینک استیل را انتخاب می کنند، اما سینک های استیل تک لگنه و سه لگن نیز مشتریان کمی ندارند. این موضوع رابطه مستقیمی به دکوراسیون و محدودیت فضای شما دارد.
جدیدترین و باکیفیت ترین مدلهای سینک ظرفشویی ایرانی و خارجی
مزایا و معایب سینک ظرفشویی استیل
سینک استیل معمولاً از استیل خالص تولید میشود که در مقابل زنگ زدگی مقاوم است، بنابراین ظاهر این سینک ها در استفاده طولانی مدت بسیار شیک و بدون خرابی و زنگ زدگی باقی خواهد ماند و این مورد مزیت بسیار مهمی شمرده می شود.
سینک استیل مات در مقابل خط و خش مقاومت نسبتا خوبی دارد ولی در مورد نظافت باید اشاره کنیم که اثر املاح و رسوبات آب روی سطح آن باقی میماند و برای تمیز کردن آن وقت بیشتری باید صرف کنید.
سینک استیل براق به راحتی تمیز می شود و هیچ دردسری برای تمیز کردن املاح از روی سطح صاف و صیقلی آن ندارید. مشکلی که تمام سینکهای استیل دارند پس از مدتی خط و خش های ریزی روی سینک شما خواهد افتاد. یکی دیگر از معایبی که میتوان به سینک های استیل وارد کرد این است که شما عملا حق انتخابی در رنگ نخواهید داشت.
بهترین برند سینک ظرفشویی استیل
از میان تولید کنندگان شرکت های نظیر اخوان، استیل البرز، بیمکث، ایلیا استیل و کن را می توان به عنوان بهترین مارک های سینک ظرفشویی ایرانی معرفی کرد.
(سینک ظرفشویی استیل دو لگنه)
سینک استیل دست ساز چیست؟
سینک استیل دست ساز جدیدترین مدل از سری سینکهای استیل است. تفاوت مهم سینک استیل دست ساز با سینکهای استیل معمولی ضخامت استیل است. ضخامت سینک استیل معمولی کمتر از 1 میلی متر و معمولا 0.7 میلی متر است و در طرف مقابل سینک استیل دست ساز ضخامت 3 یا 4 میلی متر دارد.
ضخامت سینکهای استیل دست ساز 5 برابر سینک استیل معمولی است این مورد نتیجه ای جز سنگین بودن سینکهای استیل دست ساز ندارد.
سینک ظرفشویی گرانیتی
سینک های گرانیتی نسبت به سینک های استیل جدیدتر و طراحی مدرن تری دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده سینک گرانیتی، کوارتز یا گرانیت، رزین و سایر مواد پلیمری است که میتواند در انواع مدل رنگ باشد.
نسبت ترکیب مواد تشکیل دهنده این نوع سینک بسته به برند آن و شرکت تولید کننده متفاوت است که اگر از انواع با کیفیت آن تهیه شود، زیبایی و استحکام زیادی دارد. سینک گرانیتی رنگ های جذابی دارد و مواد تشکیل دهنده این نوع سینک مقاومت بالایی به آنها بخشیده است.
از مزیت های سینک گرانیتی می توان به مقاومت بالا در مقابل اجسام نوک تیز، آنتی باکتریال بودن، قیمت مناسب و باقی نماندن لک آب بر روی سینک اشاره کرد. به خاطر داشتن رنگ های جذاب و طراحی های مدرن و زیبای این سینک ها، طراحان دکوراسیون داخلی تمایل بیشتری برای استفاده از سینک گرانیتی در طرح های خود دارند.
(سینک ظرفشویی گرانیتی دو لگن)
معایب سینک ظرفشویی گرانیتی
از ایرادهایی این جنس می توان به شکسته شدن، ترک برداشتن، عرق کردن زیر لگن ها و نشان دادن لکه آب در مدل های بی کیفیت اشاره کرد.
بهترین برند سینک ظرفشویی گرانیتی
بهترین برند سینک گرانیتی ایرانی فونیکس است (مواد اولیه ساخت کشور ترکیه) و از بین برند های خارجی موجود در بازار، سینک گرانیتی شاک و بلانکو ساخت کشور آلمان و الیچی ساخت کشور ایتالیا کیفیت بالایی دارند و جز سینک های گرانیتی خارجی گران قیمت به حساب می آیند.
سینک ظرفشویی شیشه ای
این مدل محصول چند سالی در بازار کشور رونق پیدا کرده بود ولی به علت مشکلات فراوان خرید و فروشش بسیار کاهش پیدا کرده. این نوع سینک که از جنس سکوریت نشکن ساخته می شود، از دیگر انواع سینک ظرفشویی به شمار می آید و قسمت لگن آن نیز از جنس استیل است.
این سینک ها ظاهری زیبا دارند اما به نسبت سایر انواع سینک های ظرفشویی مشکلات بسیار زیادی هم دارد مثل نشان دادن لکه آب و خط خش بسیار زیاد. احتمال شکستگی بسیار بالا، احتمال آب افتادن زیر رنگ، احتمال جدا شدن لگن از صفحه و غیره.
(سینک ظرفشویی شیشه ای تک لگنه)
سینک ظرفشویی سنگی
می توانیم بگوییم یکی از خاص ترین مدل های سینک آشپزخانه، سینک سنگی است. این سینک می تواند نمای مجلل و بسیار زیبایی به آشپزخانه شما بدهد. برای تولید سینک سنگی از سنگهای طبیعی مثل مرمر، کورین یا سنگ صابونی استفاده می شود.
علاوه بر زیبایی، کیفیت و استحکام و تمیز کردن راحت این سینک از مزایای سینک سنگی است. یک سینک ظرفشویی سنگی رنگ روشن خراش ها را هم بهتر می تواند پنهان کند. البته بالا بودن قیمت سینک ظرفشویی سنگی را هم نباید فراموش کرد.
سینک ظرفشویی چدنی
این سینک نیز یکی از مدل های پرطرفدار است که از نظر ظاهری شبیه به سینک استیل می باشد؛ اما رنگ بندی آن متفاوت است، همچنین سینک از چدن تولید شده است.
مزایا و معایب سینک چدنی
قیمت سینک چدنی بالاتر است و این مورد را می توان جزو معایب این سینک دانست. اما این سینک مزایایی نیز دارد که باعث می شود قیمت آن اهمیت کمتری داشته باشد. تنوع رنگی سینک چدنی بالاست، صدای برخورد ظروف با این سینک نسبت به سینک استیل کمتر است.
عکس سینگ ظرفشویی چدنی
دارای استحکام خوبی است و در مقابل خراش و ضربه مقاومت خوبی دارد.
سینک ظرفشویی سرامیکی
سینک سرامیکی نیز یکی از مدل های باکیفیت است که با قیمت مناسبی به فروش می رسد. این سینک یک روکش از سفال لعابی دارد و زیبایی آن باعث شده ست که خریداران زیادی تمایل به خرید این نوع سینک داشته باشند.
انواع سینک ظرفشویی از لحاظ نصب
بررسی نحوه نصب سینک می تواند در رابطه با نحوه چیدمان و دکوراسیون آشپزخانه مؤثر باشد. سینک های ظرفشویی از نظر نصب دارای سه مدل روکار، توکار، زیر کار می باشد که هر سه مدل را در ادامه توضیح خواهیم داد.
سینک روکار
از قدیمی ترین انواع سینک آشپزخانه است و معمولاً از ورقه استیل ساخته می شود. برای نصب سینک ظرفشویی روکار نیازی به برش چارچوبی در صفحه پیشخوان نیست. عرض این نوع سینک با عرض کابینت برابر است و لبه سینک روکار در واقع لبه جلویی کابینت را به طور کامل می پوشاند.
(سینک ظرفشویی استیل دو لگنه روکار)
نصب این نوع سینک ظرفشویی در مقایسه با نصب سینک توکار و زیرکار ساده تر است چراکه نیازی به دقت مضاعف در برش پیشخوان متناسب با ابعاد سینک ندارید. انواع شیرآلات ظرفشویی بر روی سینک روکار نصب می شوند و نه بر روی کانتر یا پیشخوان.
این مدل از لگن طرفداران خودش را دارد و کسانی که خیلی حساسیت نسبت به خراب شدن چوب پشت سینک دارند اغلب این مدل سینک انتخاب میکنند. اندازه بزرگ سینک روکار و نصب راحت آن می تواند از مزایای این سینک باشد، اما ساده و قدیمی بودن این سینک را نیز می توان جزو معایب آن برشمرد.
سینک ظرفشویی توکار
این مدل محصول در نصب به این صورت بوده که صفحه کابینت برش داده میشود و سینک از بالا بر روی چوب یا سنگ نصب میگردد. این مدل پر فروش ترین نوع سینک میباشد و اگر آببندی به صورت اصولی توسط کابینت کار انجام شود هیج مشکلی برای صفحه ایجاد نخواهد نمود. بر خلاف سینک روکار، سینک توکار و زیر کار کل عرض کابینت را نمی پوشانند.
(سینک ظرفشویی دو لگنه استیل روکار)
مهم ترین ایراد این نوع از سینک ها این است که پس از هربار شست وشو، باید فضای کابینت و تخته های MDF را خشک کرد و این قضیه باعث می شود در آینده نزدیک، کابینت دچار پوسیدگی شود. مزیت سینک توکار نیز در زیبایی آن است، این سینک ظاهری بسیار مدرن و شیک به آشپزخانه شما می دهد و انتخاب افراد باسلیقه است.
سینک ظرفشویی زیر کار (کورین)
این محصول اصولا برای آشپزخانه های که از صفحه های کورین برای اپن آشپزخانه استفاده کرده اند نصب میگردد و نصب آن به اینگونه است که صفحه کورین برش داده شده و لگن از زیر نصب میگردد.
سینک زیرکورین از جمله سینک های بسیار ظریف و حساس است که اگر توسط یک فرد ماهر نصب نشود، ممکن است تمام آب مورد شست وشو را به صورت مستقیم وارد فضای کابینت کند. یکی دیگر از معایب سینک زیرکار این است که به دلیل نوع نصب، نباید سنگین شوند، همچنین آب بندی زیر سینک در بازه های زمانی متفاوت لازم است بررسی شود.
(سینک ظرفشویی دو لگنه استیل زیر کار)
پس تفاوت سینک توکار و زیرکار چیست؟
تفاوت اینجاست که سینک توکار از بالا داخل چارچوب تعبیه شده در پیشخوان قرار می گیرد؛ در حالی که سینک زیرکار از زیر سینک در محل چارچوب برش داده شده به پیشخوان متصل می شود. سینی و لبه های سینک توکار در سطح پیشخوان قابل مشاهده است امّا تنها گردی لگن سینک زیرکار از بالای پیشخوان دیده می شود.
انواع سینک ظرفشویی از نظر تعداد لگن
علاوه بر جنس و نوع نصب، سینک آشپزخانه را می توانیم از نظر تعداد لگن نیز تقسیم بندی کنیم.
سینک تک لگن
همان طور که از نام این سینک مشخص است تنها یک لگن دارد و با توجه به ابعاد سینک ممکن است این لگن بزرگ یا کوچک باشد.
این نوع از سینک طراحی مدرن تری دارد و این روزها طرفداران بسیاری دارد اما باید توجه کرد که محدودیت هایی نیز دارد به طور مثال هنگامی که ظرفی برای خیساندن داخل سینک باشد امکان شستشوی سبزیجات داخل آن وجود ندارد بنابراین اگر سینک ظرفشویی در منزل شما پرکاربرد است، این گزینه برای شما مناسب نیست.
در برخی مدل ها در کنار لگن یک سینی نیز قرار داده شده ست، اما مدل هایی نیز در بازار وجود دارد که تنها یک لگن دارند.
(سینک ظرفشویی استیل تک لگن - دو لگن - سه لگن)
سینک دو لگن
سینک دو لگنه نیز در سایز های متفاوتی تولید می شود و با توجه به ابعاد یکی از لگن ها ممکن است بزرگتر باشد.
سینک دو لگنه با سایز متفاوت (40/60): در این نوع از سینک دو لگن آن امکان انجام دو کار مجزا را برای کاربر فراهم می کند. این نوع سینک همانطور یک از نامش پیداست یک لگن کوچک با سایز 14 اینچ و یک لگن بزرگ تر با سایز 18 اینچ دارد.
سینک دو لگنه با سایز مشابه (50/ 50): کارایی این سینک نیز مانند نوع قبلی است با این تفاوت که هر دو قسمت سینک سایز مشابه دارند.
سینک سه لگن
این نوع سینک دارای سه قسمت مجزاست و نسبت به مدل های قبلی بزرگ تر است بنابراین فضای بیشتری را اشغال می کند. معمولا این نوع سینک ها دو لگن بزرگ و یک لگن کوچک دارند.
سینک ظرفشویی کنجی
یکی از انواع کارآمد سینک ظرفشویی، که می تواند روکار، توکار و یا زیرکار باشد، سینک ظرفشویی کنجی است. این نوع سینک ظرفشویی برای نصب بر روی کابینت های کنج آشپزخانه طراحی شده است و باعث استفاده بهینه از فضای آشپزخانه های کوچک می شود. البته این به این معنی نیست که سینک ظرفشویی کنجی امکاناتی کمتر از امکانات همتایان خود دارد، بلکه در صورت تمایل می توانید از انواع ایستگاه کاری، چند لگنه و راست یا چپ لگن آن را انتخاب کنید.
(سینک ظرفشویی کنجی یا گوشه ای)
سینک ظرفشویی ایستگاه کاری (Work Station Sink)
سینک ایستگاه کاری از جدیدترین و کاربردی ترین انواع سینک ظرفشویی موجود در بازار است. این نوع سینک دارای چند صفحه پرکاربرد مانند تخته، آبچکان و محفظه ای زهکشی شده است که می توانید می تواند بنابر نیاز و سلیقه خود آن ها را بر روی سطح سینک قرار دهید. این صفحات پاسخگوی نیاز روزمره شما جهت خرد کردن مواد غذایی، قرار دادن ظروف شسته شده، خشک کردن میوه و سبزی و ... است، بدون اینکه نیاز به استفاده از فضای روی کابینت ها داشته باشید.
مشاهده لیست و خرید پرفروش ترین و بهترین مدلهای سینک ظرفشویی در دیجی کالا
سینک ایستگاه کاری در انواع تگ و چند لگنه تولید می شود و به طور خاص برای آشپزخانه هایی با متراژ کم کارامد است. اما در صورتی که خانواده پر جمعیتی دارید و یا پخت و پز فراوانی انجام می دهید ممکن این نوع سینک ظرفشویی نتواند به طور کامل فضای مورد نیاز شما تأمین کند.