بسیاری از اختلالات و ناهنجاری های دهان، دندان، فک و صورت ریشه در عادات اشتباهی که افراد در کودکی داشته اند، باز می گردد. مکیدن از جمله عاداتی است که کمابیش در اکثر نوزادان دیده می شود.
از همین رو، اکثر والدین برای نوزادان پستانک تهیه می کند تا این نیاز فرزند دلبندشان را تامین کنند. این وسیله سیلیکونی برای بسیاری از نوزادان به عنوان یک وسیله محبوب به حساب می آید که با استفاده از آن، می توان نیاز به مکیدن را در نوزاد رفع کرد.
در این مقاله از طوطی کالا میخواهیم شما را با پستانک ارتودنسی کودک آشنا کنیم و به بررسی مزایا و معایب احتمالی آن بپردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.
پستانک ارتودنسی چیست؟
پستانک ارتودنسی یا اصطلاحا ارتودنتیک وسیله ای مشابه نوک سینه های مادر است که در قسمت پایین پهن و در قسمت بالا گرد است. این پستانک ها به گونه ای طراحی می شوند که با فک و کام در حال رشد نوزاد تطابق پیدا کرده و و شکل آن را در بهترین حالت نگه می دارد.
عکس پستانک ارتودنسی کودک
سر پستانک ارتودنسی در حین مکیدن توسط نوزاد پهن می شود و کاملا سینه مادر را برای کودک تداعی می کند. این نوع پستانک ها با شکل خاص خود، با کاهش فشار وارد شده بر لثه ها و دندانها به کودکان کمک می کند تا دندان هایشان به درستی در جای خود قرار گیرند و از کج شدن آن ها جلوگیری شود.
انواع پستانک ارتودنسی
پستانک های ارتودنسی در دو نوع وجود دارند:
اگر دوام جنس پستانک برایتان اهمیت بیشتری دارد بهتر است بدانید که پستانک های سیلیکونی از پستانک های لاتکسی دوام و ماندگاری بیشتری دارند و البته هیچ گونه بو و مزه ای هم ندارند. در سطح این نوع از پستانک ها منفذهایی تعبیه شده است که به استریل کردن آنها کمک میکند. به همین منظور استفاده از این مدل پستانک به مراتب از عادت مکیدن شست بهتر است و سلامت کودک را تضمین میکند.
عکس نوزاد در حال مکیدن پستانک ارتودنسی
پستانک های ارتودنسی عرضه شده در بازار اشکال مختلفی دارند که میتوان از آنها به موارد زیر اشاده کرد:
-
پستانک های ارتودنسی دایره ای شکل
-
پستانک های ارتودنسی بادامی شکل
-
پستانک های ارتودنسی معمولی
ویژگی پستانک های ارتودنسی
پستانک ارتودنسی دارای منفاذ هوا می باشد تا هوا به راحتی از آن عبور کند. این پستانک ها انعطاف پذیر هستند و به راحتی با شکل دهان و فک نوزاد تطابق پیدا می کند و فشاری زیادی به آن ها وارد نمی کند. جنس این نوع پستانک ها اغلب از جنس سیلیکون می باشد که بدون بو و مزه می باشد و نسبت به لاتکس مقاوم تر است. علاوه بر موارد فوق، پستانک های ارتودنسی به هیچ عنوان قطعات ریز و جداشونده ندارند که باعث خفگی نوزاد نشود.
مزایای استفاده از پستانک های ارتودنسی
برخی از مزایای استفاده کودک از پستانک های ارتودنسی شامل موارد زیر می شود:
-
بهبود شکل فک
-
کمک به سالم رشد کردن دندان ها
-
به بهبود و کاهش علایم ریفلاکس نوزادان و مشکلات گوارشی آن ها کمک می کند
-
کاهش احتمال دچار شدن به سندروم مرگ ناگهانی
-
ایجاد آرامش در کودک
-
کاهش فشار دردناک در گوش نوزاد در طول پرواز
-
بیشتر از پستونک های قدیمی کودکان را آرام میکنند
-
مواد بکار رفته در آن ها ضرری برای نوزادان ندارد
عکس پستانک ارتودنسی و دست نوزاد
معایب و مظرات استفاده از پستانک های ارتودنسی
استفاده از پستانک ارتودنسی در کودکان ممکن است علاوه بر مزایای گفته شده، معایبی نیز داشته باشد، از مهم ترین معایب مکیدن پستانک می توان موارد زیر را نام برد:
-
دردناک شدن نوک سینه مادر به دلیل استفاده نکردن کودک از آن و انسداد مجاری شیر.
-
به هم خوردن عادات شیر خوردن نوزاد.
-
ایجاد وابستگی بیش از حد به پستانک.
-
ایجاد اختلال در فک و بیرون زدگی دندان ها در صورت استفاده بیش از حد.
-
ایجاد مشکل در فرم لب ها.
-
به هم زدن فرم و تناسب چهره در صورت استفاده طولانی مدت از پستانک.
-
اختلال در تکلم نوزاد در دراز مدت.
-
ایجاد اختلال احتمالی در چرخه تامین شیر مادر در سینه.
-
برخی مطالعات نشان داده اند که استفاده از پستانک می تواند احتمال ابتلا به عفونت گوش را افزایش دهد.
-
پستانک ارتودنسی می تواند موجب شود تا کودک زودتر از شیر مادر گرفته شود.
ویژگی های پستانک ارتودنسی خوب
شاید در زمان خرید پستانک تنها به رنگ آن توجه کنید و رنگ هایی که با لباس کودکتان می توانید ست کنید را انتخاب نمایید، اما نکات مهم تری برای انتخاب پستانک وجود دارد. برخی از آن ها عبارتند از:
1 - پستانک های با سر بادامی شکل محبوب ترند
همه پستانک های ارتودنتیک سر نامتقارنی ندارند، بعضی از آن ها سر بادامی شکل همگون و برخی دیگر سر گرد دارند. پستانک های اونت و مام، شکل بادامی شکل دارند و پستانک های ناک یا نیچرساتین دارای یک انحنا رو به بالا هستند.
پستانک ارتودنسی به رشد صحیح دندان و فک نوزاد کمک می کند
صرف نظر از شکل ظاهری پستانک های ارتودنتیک، همه آن ها به گونه ای طراحی شده اند که رشد طبیعی دهان و فک نوزاد را مختل نمی کنند. بیشتر مادران پستانک های بادامی شکل را بیشتر می پسندند. این موضوع می تواند به دلیل ظاهر زیباتر این پستانک و یا تجربه مادران باشد.
2 - پستانک های سیلیکونی بادوام ترند
بیشتر پستانک ها از سیلیکون و لاتکس ساخته می شوند. پستانک های سیلیکونی بدون بو و مزه هستند. پستانک های سیلیکونی دوام بیشتری دارند و احتمال وجود حساسیت به آن ها هم کمتر است.
3 - پستانک های دارای درپوش قفل شو بخرید
به منظور رعایت اصول بهداشتی پستانک های دارای درپوش یا محفظه را خریداری کنید. برای از بین بردن آلودگی های احتمالی پستانک را همیشه با بخار یا آب جوش استریل کنید.
4 - دستگیره داشته باشد
پستانک های دارای دستگیره را می توانید به راحتی جا به جا کنید.
5 - وجود سوراخ و منافذ روی دستگیره و بدنه پستانک
وجود منافذ روی بدنه و دستگیره پستانک به جریان هوا و تنفس پوست نوزاد کمک می کند و مانع تحریک پوست خواهد شد. اکثر پستانک های ارتودنتیک این ویژگی را دارند.
6 - سبک بودن و متناسب بودن با صورت نوزاد
پستانکی را انتخاب کنید که طراحی خوبی داشته باشد و به خوبی روی صورت نوزادتان بنشیند. همچنین پستانک های سبک بهترند.
فهرست بهترین مدل های پستانک ارتودنسی با کیفیت عالی و قیمت مناسب
نکات مهم هنگام خرید و انتخاب پستانک ارتودنسی
هنگام انتخاب پستانک ارتودنسی برای کودک خود، موارد زیر را به دقت در نظر بگیرید:
-
اندازه
: اندازه پستانک بسیار مهم است. این اندازه باید با سن کودک شما هماهنگ باشد. معمولاً پستانک ها بر اساس گروه سنی تقسیم می شوند، از جمله: 0 تا 3 ماه، 3 تا 6 ماه، 6 تا 18 ماه و 18 تا 36 ماه. اندازه نامناسب می تواند باعث عدم راحتی کودک و اختلال در رشد دهان و فک او شود.
-
نوک مواد
: نوک پستانک می تواند از مواد مختلفی ساخته شود. سیلیکون یکی از مواد معمول و مناسب برای نوک پستانک است. این ماده نرم و قابل انعطاف بوده و به راحتی تمیز می شود. اگر کودک شما به لاتکس حساسیت دارد، می توانید از پستانک های سیلیکونی استفاده کنید. اما به طور کلی پستانک های ارتودنسی از جنس سیلیکون نرم ساخته می شوند.
-
محافظ
: محافظ پستانک نیز یک جزء مهم پستانک است. محافظ باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا از جذب نوک پستانک توسط دهان کودک جلوگیری کند تا کودک دچار خفگی نشود. همچنین مهم است که محافظ دارای سوراخ های تهویه باشد تا هوا به داخل پستانک جریان داشته باشد و خطر ایجاد زخم های دهانی را کاهش دهد.
-
ن
حوه
ساخت: بر
رسی کنید که پستانک دارای قطعات جداگانه نباشد یا نوک آن به راحتی از بدن پستانک جدا نشود. این مسئله بسیار مهمی است، چراکه اگر پستانک از هم جدا شود، خطر خفگی برای کودک را به همراه دارد. برای جلوگیری از این اتفاق، پستانک هایی با نوک متصل به بدن پستانک و بدون قطعات جداپذیر را انتخاب کنید.
-
قابلیت شستشو: به دلیل استفاده روزانه از پستانک، ضروری است که بتوانید آن را به راحتی تمیز کنید. پستانک هایی که قابل شستشو یا قابل جوشاندن در آب می باشند، به شما این امکان را می دهند تا به سادگی به تمیزی آن ها بپردازید.
-
رنگ محصول: سعی کنید از پستاک های ارتودنسی با رنگ های روشن و شفاف استفاده کنید. چرا که در این محصولات از هیچ رنگ مصنوعی و مضری استفاده نمی شود.
عکس کودک در حال خوردن پستانک ارتودنسی
مدیریت استفاده از پستانک ارتودنسی
اگر خواستید برای اولین بار پستانک را به نوزادتان دهید باید موارد زیر را در ذهن داشته باشید.
-
بگذارید نوزادتان در این باره تصمیم بگیرد: اگر فرزندتان سریعا پستانک ارتودنسی را قبول کرد که هیچ، در غیر این صورت می توانید زمان دیگری امتحان کنید. اما اگر به هیچ وجه پستانک را نگرفت، مجبورش نکنید و به خواسته او احترام بگذارید.
-
پستانک را در بین ساعات شیر دهی و زمانی که نوزاد گرسنه نیست به او بدهید.
-
از پستانک ارتودنسی برای به تاخیر انداختن زمان شیردهی یا جایگزینی برای توجه به وی استفاده نکنید. در برخی موارد، کودکتان باید برای شیر خوردن یا آرام شدن صبر کند (مثلا زمانی که در نزدیکی خانه و با فاصله چند دقیقه تا رسیدن هستید) در اینگونه موارد استفاده از پستانک بهترین گزینه است. در غیر اینصورت به هیچ عنوان پستانک را جایگزین شیردهی نکنید.
-
سعی کنید زمان های خواب کودک به وی پستانک دهید. (البته در صورت افتادن پستانک از دهان وی، آن را سر جایش بر نگردانید.) هنگامی که کودکتان بهانه گیری می کند، سعی کنید ابتدا با روش های دیگر مانند قلقلک دادن، آواز خوندن و تکان دادن وی را آرام کنید و پستانک ارتودنسی را در آخرین مرحله به او بدهید.
سوالات متداول پستانک ارتودنسی چیست؟
تفاوت پستانک ارتودنسی و پستانک معمولی چیست؟
پستانک های معمولی طراحی ساده ای دارند که می تواند باعث تغییر شکل دهان و فک شده و در آینده احتمال ایجاد مشکلات دهان و دندان را افزایش دهند، اما پستانک ارتودنسی با طراحی خاص و مناسب دهان و فک نوزاد ساخته شده تا از مشکلات دهان و دندان در آینده نیز جلوگیری کند.
راهنمای خرید پستانک ارتودنسی نوزاد
بهترین سن برای شروع استفاده نوزاد از پستانک ارتودنسی چه زمانی است؟
بهترین زمان برای عادت دادن نوزادان به پستانک ارتودنسی بین 6 ماه تا 1 سال پس از تولد نوزاد است، چرا که پیش از این زمان کودک در حال عادت کردن به عمل مکیدن شیر از سینه مادر است و ممکن است مکیدن پستانک باعث گیج شدن نوزاد و ایجاد اختلال در شیر خوردن نوزاد شود.
آیا استفاده از پستانک منجر به آسیب های دندانی می شود؟
استفاده از پستانک به طور مدام در سال های اولیه نوزاد معمولا تا سه سالگی هیچ مشکلی به وجود نمی آورد، اما از آن سال به بعد ممکن است با مشکلات دندانی یا فکی همراه باشد، که از شایع ترین مشکلات می توان به جلوزدگی دندان ها، کجی دندان ها و عدم وجود تقارن ما بین فکین است. پس بهتر است نوزادان تا قبل از سه سالگی از پستانک استفاده کنند و بعد از آن باید مادران کودکان خود را از عادت مکیدن پستانک ترک بدهند.
چگونه نوزادم را به استفاده از پستانک ارتودنسی عادت دهم؟
ابتدا بهتر است چند بار پستانک را در دهان کودک بگذاریم تا کودک خود به مکیدن آن عادت کند. در صورتی که علاقه ای به مکیدن پستانک نداشت، نباید آن را به زور در دهان کودک قرار داد. در زمان گرسنگی برای عادت دادن کودک به مکیدن پستانک، نباید پستانک را در دهان نوزاد قرار داد. ابتدا کودک را سیر کنید. در زمان هایی که کودک نیاز به آرام شدن دارد می توانید به او پستونک بدهید تا به تدریج به مکیدن پستانک عادت کند.
تا چه سنی کودک باید از پستانک ارتودنسی استفاده کند؟
بهترین سن برای گرفتن پستانک از کودک، حدود 2 سالگی کودک می باشد. بهتر است پیش از اینکه دندان های کودک شروع به رشد کنند استفاده از پستانک را متوقف کنید تا مشکلی برای دندان های کودک پیش نیاید.
خرید انواع مختلف پستانک ارتودنسی اصل با قیمت ارزان از دیجی کالا
نتیجه گیری
پستانک ارتودنسی وسیله ای است که استفاده از آن برای نوزادان می تواند مزیت های زیادی در پی داشته باشد. این پستانک ها به شرط آن که زیر ۳ سالگی مورد استفاده قرار بگیرند می توانند از کج شدن دندان ها، مال اکلوژن، اوربایت، اپن بایت و کوچک شدن فک جلوگیری کنند.