چتر وسیله ای است که از زمان های قدیم برای محافظت اشخاص از باران و آفتاب مورد استفاده قرار می گرفته و انواع مختلفی برای سلایق گوناگون هم از نظر جنس (از چترهای پارچه ای گرفته تا چترهای چرمی، کامپوزیتی و حتی چترهای معمولی) و هم از نظر شکل و اندازه (مانند چترهای عصایی و چترهای تاشو سفری) وجود داشته که افراد می توانند با توجه به اندازه چتر، کاربرد، طرح و وزن آن را انتخاب می کنند.
در مقالات قبلی (این مقاله : راهنمای خرید چتر) درباره انواع چتر و مهمترین نکات به هنگام خرید چتر خوب اطلاعات کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.
اما در این مقاله می خواهیم نوعی از چتر که به چتر تاشو یا مسافرتی معروف است را با هم صورت کامل تر مورد بررسی قرار دهیم و در انتها چند نمونه از پرفروش ترین مدلهای چتر تاشو مسافرتی یا تلسکوپی را خدمت تان معرفی کنیم، پس با طوطی کالا تا انتها همراه باشید.
عکس چتر تاشو مسافرتی
چتر چیست؟
چتر وسیله ای نیم کروی شکل است که از آن برای محافظت فرد یا چیزی از باران یا نور خورشید استفاده می شود. اولین چترها در بین النهرین چین مصر باستان و هند مورد استفاده قرار می گرفتند.
انواع چتر
چترها از لحاظ اسکلت بندی به دو نوع عصایی و تاشو تقسیم می شوند.
1 - چترهای عصایی
چترهای عصایی یا کلاسیک سنگین ترند، ولی در عوض اسکلت قرص و محکمی دارند. اسکلت چترها را در کل از استیل یا آلومینیوم می سازند. خوب است بدانید که اسکلت های آلومینیومی از استیل سبک تر هستند. چترهای عصایی برخلاف چترهای تاشو، میله متحرک و پره های مفصلی ندارند.
دقیقا به همین خاطر که قطعات متحرک شان کمتر است، بیشتر دوام می آورند. اما بزرگ ترین عیب این چترها را می توان قدبلند و دست و پاگیر بودنشان را دانست.
عکس چتر عصایی یا چتر کلاسیک
بیشتر چترهای عصایی ضامن دارند و بازو بستن شان با فشردن زائده ای که روی میله چتر قرار دارد انجام می شود. مهم تر اینکه چترهای عصایی سایبان بزرگ تری دارند و بدیهی است که هرچه اندازه سایبان چتر بزرگ تر باشد، کمتر خیس می شویم.
نقاط مثبت چتر عصایی
-
اسکلت بسیار محکمی دارند.
-
به نسبت مدل های تاشو سایبان بزرگتری دارند.
-
در برابر باد مقاومت بیشتری دارند
-
به مرور زمان دچار هرز شدگی در ناحیه ضامن نمی شوند.
2 - چترهای تاشو یا مسافرتی
چترهای تاشو که به چتر مسافرتی، چتر مینیاتوری، چتر تلسکوپی و چتر جیبی نیز نامیده می شود، بسیار سبک و کم جا هستند. این چترها میله تلسکوپی نسبتا کوتاه و تاشونده دارند و به همین دلیل تا شوندگی زودتر خراب می شوند و احتمال شکستن دارند. حتی در مواردی که بار شدید باشد احتمال پشت و رو شدن چتر و شکستن آن بیشتر میشود.
این چترها را می توان جمع و کوچک کرد و در کیف و جیب کت خود قرار داد. چترهای مسافرتی دومین نوع چترهای شایع در میان مردم هستند. این چترها به صورت اتوماتیک طراحی می شوند، دسته آن ها کوتاه است و اغلب به صورت مستطیلی طراحی می شود و بیشتر توسط مسافرین استفاده می شود. وزن این چترها کم تر است.
عکس چتر تاشو تمام اتوماتیک
در هنگام خرید این چترها به این نکته توجه کنید که مقاومتی به اندازه چترهای کلاسیک ندارند، اغلب قیمت آن ها ارزان تر است و برای پیاده روی های طولانی مدت و باران های سنگین استفاده نمی شوند.
در مجموع چترهای تاشو مقاومت و دوامی که دارند به اندازه چترهای عصایی نیست اما این نکته که کم جا هستن و بسیار سبک با قابلیت حمل راحت خالی از لطف نیست. این نوع چتر ها اغلب با دکمه ای که روی دسته چتر تعبیه شده است باز و بسته می شوند، اما مدل هایی ضامن دار هم هستند در بازار پیدا می شود.
نقاط مثبت چتر تاشو
-
بسیار سبک است.
-
فضای زیادی اشغال نمی کند.
-
حمل آن آسان است.
-
گزینه مناسبی برای کودکان می باشد.
چتر تاشو خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
یک چتر در حالت کلی
-
باید از جنس پارچه باکیفیت و مقاوم در برابر آب و حتی آفتاب باشد.
-
نحوه باز و بسته شدن آن تا حد امکان نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک باشد.
-
فلز اسکلت و میله آن ضد آب و مقاومت بالایی در برابر زنگ ضدگی و باد و باران داشته باشد.
-
ابعاد سایه بان آن در حالت باز شده نه زیاد بزرگ و دست پاگیر باشد و نه خیلی کوچک باشد.
-
وزن کلی چتر استاندارد باشد و دستهای شخص را پس از مدتی خسته نکند.
-
طراحی دسته ی آن نباید به دست فشاری وارد کند.
-
جنس سایه بان چتر باید ضدآب باشد.
-
فنرهای زیر سایه بان باید کاملا منعطف باشند.
-
محل اتصال پارچه به پره های چتر باید از استحکام خوبی برخوردار باشد.
-
کاور مخصوص و بند آویز هم داشته باشد.
باران یا آفتاب؟
چتر همان قدری که برای محافظت در برابر باران به کار می آید، برای محافظت در برابر آفتاب هم کاربرد دارد. اگر احیانا چتری برای روزهای آفتابی می خواهید، مدلی با سایبان بزرگ تر انتخاب کنید تا سایه بیشتری بالای سرتان درست شود.
اما یادتان باشد که برای چترهای آفتابی از همان چتر بارانی تیره رنگ تان استفاده نکنید. رنگ های تیره نور بیشتری را به خودشان جذب می کنند و طبیعتا گرمای بیشتری را هم به زیر سایبان انتشار می دهند. چترهای شیشه ای و بی رنگ هم گزینه مناسبی برای زیر آفتاب نیستند چون نور را از خود عبور می دهند.
استفاده از چتر تاشو سفری - چتر کوچک مینیاتوری
نکات مهم در انتخاب و استفاده از چتر تاشو
-
سعی کنید جنس چتری که می خرید از پلی استر باشد، چون پلی استر هم سبک تر است و هم زودتر خشک می شود.
-
چتری بگیرید که کاور داشته باشد. کاور هم باعث مرتب بودن چتر می شود و هم در مواقعی که مجبورید چترتان را خیس ببندید و توی کیفتان بگذارید، از خیس شدن وسایلتان جلوگیری می کند.
-
موقع خرید چتر حواستان به فلزی بودن دسته و اتصالات آن باشد. اتصالات پلاستیکی زودتر می شکنند.
-
بعد از هر بار استفاده از چتر، آن را به صورت باز روی زمین بگذارید تا کاملا خشک شود. خیس جمع کردن و نگه داشتن چتر، عمرش را کوتاه می کند.
بهترین برند های چتر تاشو کدامند؟
از معروف ترین و پرفروش ترین برندهای تولید کننده چترهای تاشو و کوچک می توان به برند شوان Schwan، شیائومی Xiaomi، گابل Gabol، ایکیا Ikea، لکسون LEXON، ال Elle، سوسینو Susino، تانک TANK، آر اس تی RST، دیزنی Disney و دلسی Delsey اشاره کرد
خرید بهترین مدلهای چتر تاشو سفری از دیجی کالا
نتیجه گیری
برای خرید چتر باید سه موضوع مهم را در نظر بگیرید، شرایط آب و هوایی، سهولت حمل و نقل و دوام چتر. برای استفاده آسان تر از چتر در حمل و نقل های عمومی از چترهای مسافرتی و سبک تر استفاده کنید. برخی از این چترها به صورت اتوماتیک باز می شوند که باعث می شود سهولت استفاده در آن ها بیشتر شده و زمانی که تنها یکدست آزاد دارید چتر خود را باز و بسته کنید.