منو

کارت کپچر چیست، انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

استریم و تولید محتوا در طی چند ساله گذشته محبوبیت بسیاری پیدا کرده اند. به طبع تجهیزات و سرویس های فعال در این حوزه نیز در طی چند سال اخیر رشد و توسعه قابل توجهی را تجربه کرده اند. یکی از این تجهیزات کارت کپچر یا کپچر کارت (Video Capture Card) است که به وفور توسط تولید کنندگان محتوا و استریمرها به کار گرفته می شود.

به عبارتی اگر می خواهید محتوای بازی های موجود در کنسول های مانند ایکس باکس یا پلی استیشن را از طریق کامپیوتر به صورت زنده پخش کنید، به یک کارت کپچر نیاز دارید.

راهنمای خرید کارت کپچر

راهنمای خرید کارت کپچر

حال اگر می خواهید بدانید که کارت کپچر چیست، انواع آن کدام است، چه کاربردهایی دارد و هنگام خرید کپچر کارت به چه نکاتی باید توجه کرد، در ادامه مطلب با طوطی کالا همراه باشید.

کارت کپچر چیست؟

کارت کپچر (Video Capture Card) به سخت افزاری گفته می شود که به کامپیوتر یا لپتاپ متصل شده و توسط آن می توانید سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه پخش مانند دستگاه پخش VHS، دوربین فیلمبرداری، دستگاه پخش DVD یا Blue-ray، کنسول بازی PS4 و Xbox و ... را به فرمت دیجیتال تبدیل و آنها را ذخیره کنید.

کارت کپچر که با نام هایی مانند ویدیو کپچر یا کپچر کارت هم نامیده می شود، در مدل های مختلف با کارایی ها و ورودی - خروجی های مختلف تولید می شود. از این سخت افزار علاوه بر تبدیل فیلمها و تصاویر ویدیویی، برای پردازش تصاویر دستگاه های پزشکی، صنعتی، رباتیک، تجهیزات کلاس آنلاین و … هم استفاده می شود.

همچنین یکی از مصارف پرکاربرد امروزی این سخت افزار، استفاده برای پخش تصاویر تحت شبکه یا همان ویدئو استریمینگ و لایو استریم می باشد. کارت کپچر ها به وسیله کابل HDMI به کنسول متصل می شوند و به کمک آن ها می توانید گیم پلی خود را ضبط کرده و به اشتراک بگذارید. در ادامه به بررسی دقیق تر این سخت افزار و کاربردهای آن می پردازیم.

لایو استریم گیم

لایو استریم گیمر با استفاده از کپچر کارت

انواع کارت کپچر

این کارت ها عموما در دو دسته کارت کپچر اینترنال (داخلی) و کارت کپچر اکسترنال (خارجی) تولید میشوند.

تفاوت این دو مدل در نحوه اتصال به دستگاه میزبان است. کارت کپچر اینترنال بوسیله تراشه به کامپیوتر وصل می شود. در حالی که کارت کپچر اکسترنال قابلیت حمل و اتصال بوسیله کابل را مهیا می کند.

یک سری از آنها هم بصورت مستقل و بدون نیاز به کامپیوتر یا هر نوع دستگاه میزبان دیگر می باشند. مدل های قدیمی آنها همان DVD رکوردر و مدل های جدید آن دیسک رکوردر و هارد رکوردر هستند.

کارت های اینترنال و اکسترنال در مدل های دیجیتال، آنالوگ و ترکیبی از هردو تولید می شوند.

کپچر کارت گیمینگ چگونه کار می کند؟

کپچر کارت در واقع به عنوان واسطه میان دستگاه های دیجیتالی به کار برده می شود. دستگاه هایی مانند کنسول یا دوربین برای برقراری ارتباط برخط با کامپیوتر نیاز به این واسطه هستند. این قطعه جریان ویدئویی خام این دسته از دستگاه ها را دریافت و به سیگنال های قابل خوانش برای کامپیوتر رمز گذاری می کند.

کپچر کارت چگونه کار می کند

کپچر کارت چگونه کار می کند

این دستگاه در اتصال با بستر مبدا (کامپیوتر گیم، کنسول، دوربین) نقش یک دستگاه ورودی را دارد که تصاویر را از پردازنده گرافیکی دستگاه دریافت می کند. در ادامه کپچر کارت گیمینگ این تصاویر را با توجه به بستر در حال پخش تغییر فرمت می دهد و به مقصد ارسال می کند. بدین صورت کاربر می تواند همزمان محتوا در حال اجرا روی کنسول بازی را به صورت زنده بر بستر اینترنت قرار دهد.

مزایای استفاده از کارت کپچر

استفاده از یک کارت کپچر مزایای زیادی دارد، حال چه یک استریمر یا یوتیوبر باشید و چه برای تبدیل سیگنال ویدیویی خروجی از دستگاه های پخش به فرمت دیجیتال از آن استفاده می کنید.

در مرحله اول این محصول به شما این امکان را می دهد که فیلم را با کیفیت بالا ضبط یا پخش کنید. که این موضوع برای هرکسی که به دنبال تولید محتوای با کیفیت حرفه ای است از اهمیت بالایی برخوردار است.

ثانیا برخی از کارت کپچرها می توانند تصویر ویدیویی را از چندین دستگاه به طور همزمان ضبط یا پخش کنند، که آنها را برای تنظیمات چند دوربین ایده آل می کند.

به علاوه کارت کپچر ضبط گزارش یا اضافه کردن منابع صوتی دیگر به ضبط های شما را آسان می کند. زیرا معمولا دارای ورودی های میکروفون داخلی هستند که به این معنی است که می توانید میکروفون را مستقیما به کارت ضبط وصل کنید و صدای با کیفیت بالا را برای همراهی خود ضبط کنید.

عکس کپچر کارت

استفاده از کپچر کارت برای لایو استریم گیم

کاربردهای یک ویدیو کپچر چیست؟

از ویدئو کپچرها استفاده های گوناگونی می شود. شاید اصلی ترین استفاده آن برای تبدیل فیلمهای ویدئویی قدیمی مانند فیلمهای VHS و فیلم های دوربین ها و و یا کپچر تصاویر از میکسر-سوئیچرها و منابع دیگر ویدیویی باشد. اما امروزه از این کارت ها علاوه بر تبدیل فیلم ها و تصاویر ویدئویی، برای کپچر بازی ها یا همان گیم کپچر (Game Capture)، مانیتورینگ، پردازش تصویر و ویدئو استریمینگ هم استفاده می شود.

کپچر تصاویر ویدیویی

اگر میخواهید فیلم های قدیمی تان را به صورت فایل دیجیتال یا DVD آرشیو کنید، اگر میخواهید فیلم های دوربینتان را ضبط و تدوین کنید، اگر میخواهید در یک همایش یا کنفرانس، تصاویر خروجی از میکسر را ضبط کنید و هزاران اگر میخواهید دیگر که همگی نیازمند یک سخت افزار برای ضبط تصاویر ویدئویی می باشند، قطعا شما باید یک کارت متناسب با نیازتان داشته باشید.

کپچر تصاویر ویدیویی

کپچر تصاویر ویدیوی توسط کپچر کارت

البته امروزه با توجه به ضبط تصاویر دوربین ها بر روی حافظه های SD، استفاده از سخت افزار کپچر کمتر شده اما باز هم با این حال در بسیاری موارد برای ضبط تصاویر به کپچر نیاز خواهید داشت.

گیم کپچر

گیمرهای حرفه ای صحنه های بازی خود را ضبط کرده و آنها را در اینترنت برای سایر دوستان و گیمرهای دیگر به اشتراک می گذارند. اگر شما هم یک گیمر هستید و می خواهید تصاویر صحنه های بازی های خود را از کامپیوتر، لپتاپ و کنسول خود ضبط کنید، شما هم به یک Capture Card و یا رکوردر متناسب با کنسول خود نیازمندید که اصطلاحا به آنها گیم کپچر Game Capture هم میگویند.

فقط باید به این نکته توجه داشته باشید که کنسول های جدید با خروجی HDMI، قابلیت اتصال به هر کارتی ندارند، بنابراین باید از سخت افزاری استفاده کنید که با مشخصات خروجی تصویر کنسول بازی شما همخوانی داشته و توانایی نمایش و ضبط صحنه های بازی را داشته باشد.

/> گیم کپچر

استفاده از کارت کپچر برای استریم گیم یا بازی

پردازش تصویر

کاربرانی که نیاز دارند تا تصاویر دوربین های صنعتی، پزشکی، رباتیک و امثال آن را تحت نرم افزار مورد نظرشان پردازش کنند، نیاز به سخت افزاری دارند تا تصاویر را به کامپیوتر یا لپتاپ خود منتقل کرده و تحت نرم افزار مربوطه پردازش کنند. در قسمت پردازش تصویر حتما باید از کپچر کارتی استفاده کرد که با نرم افزار مورد نظر سازگار یا اصطلاحا Compatible باشد.

چرا که به دلیل پشتیبانی نرم افزاری و درایور کپچرها، امکان عدم پشتیبانی نرم افزار از سخت افزار کپچر وجود دارد. بنابراین در این قسمت باید با مراجعه به سایت نرم افزار و سخت افزار مورد نظر از کارت کپچر متناسب با آن ها استفاده کنید.

ویدئو استریمینگ و لایو استریم

یکی از کاربردی ترین و رایجترین استفاده های امروزه از کارت کپچر، پخش تصاویر در شبکه یا همان ویدئو استریمینگ ( Video Streaming ) و لایو استریم می باشد.

اگر نیاز دارید تا تصاویر ویدیویی کلاس آنلاین، همایش ها، سمینارها، برنامه های تلویزیونی، بازی های رایانه ای و ... را تحت شبکه در اختیار عموم یا فرد و افراد خاصی بگذارید، نیاز به یک سخت افزار به نام کپچر خواهید داشت تا تصاویر را تحت شبکه و نرم افزار مورد نظرتان به اشتراک بگذارید.

به عنوان مثال یکی از نیاز های لایو اینستاگرام به کامپیوتر، کارت کپچر است. در این قسمت هم مانند پردازش تصویر حتما باید از سخت افزار متناسب با نرم افزارتان استفاده کنید. چرا که به دلایل گستردگی نرم افزار های استریمینگ، انتخاب سخت افزار متناسب و سازگار با نرم افزار مهم می باشد. از فروشگاه مدیافو می توانید انواع تجهیزات استریم را تهیه کنید.

لایو استریم با کارت کپچر

لایو استریم با کارت کپچر

چه دستگاه هایی می توانند از کپچر کارت استفاده کنند؟

دستگاه های مختلف، از کارت های کپچر متفاوتی استفاده می کنند. در ادامه پنج نوع متداول از کارت های کپچر که می توانید با توجه به سیستم مورد استفاده خود تهیه کنید را معرفی خواهیم کرد:

کارت کپچر کامپیوتر یا PC: این نوع کارت برای گیمرهایی مفید است که از یک سیستم دوگانه (دو کامپیوتر جداگانه) برای اجرای بازی و ضبط یا استریم گیم پلی خود به طور هم زمان استفاده می کنند. کارت کپچر به عنوان یک رابط بین دو کامپیوتر عمل خواهد کرد.

اما کاربرد این سیستم کارت کپچر چیست؟ معمولا گیمرهای رقابتی که به نرخ FPS فوق العاده هم زمان با ضبط و استریم گیم پلی نیاز دارند، از این سیستم استفاده می کنند. کارت کپچر به کامپیوتر گیمینگ اجازه می دهد تا پردازش بازی را انجام داده و کامپیوتر ثانویه نیز استریم گیم پلی را مدیریت کند.

کارت کپچر مک: کارت های کپچر مک همان کارکرد کارت های کپچر کامپیوتر را دارند؛ با این تفاوت که طیف وسیع تری از رزولوشن های مختلف را ارائه می دهند.

کارت کپچر DS3 و Wii: اگر می خواهید از هر یک از این دستگاه ها استریم کنید، تهیه این کارت کپچر ضروری است.

کارت کپچر پلی استیشن: اکثر کارت های مخصوص پلی استیشن یک نرم افزار اضافی را در اختیار کاربران قرار می دهند که به پخش، ضبط و ویرایش فیلم کمک می کند.

کارت کپچر ایکس باکس: با کارت کپچر Xbox، کاربران می توانند فایل هایی با حجم بزرگ تر را مدیریت کرده و برای مدت زمان طولانی تری ضبط و استریم کنند. ویرایش ویدیوها نیز با این کارت کپچر بسیار ساده تر است.

چگونه کارت کپچر را به کامپیوتر یا کنسول متصل کنیم؟

برای اتصال کپچر کارت به پلی استیشن 4، پلی استیشن 5 و ایکس باکس نیازی به دنبال کردن فرایند پیچیده ای نیست و به راحتی می توانید از طریق کابل HDMI کپچر کارت ها را به کنسول خود متصل کنید.

البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که برخی کارت کپچر ها تنها می توانند با رزولوشن 1080P به ضبط بپردازند و اگر به دنبال رزولوشن های بالاتر هستید باید به سراغ مدل های 4K بروید. اتصال کارت کپچر به کامپیوتر کمی پیچیده تر است؛ کارت کپچر ها در 2 نوع اینترنال و اکسترنال وجود دارند.

اتصال کپچر کارت به تلویزیون و لب تاب

اتصال کارت کپچر به لب تاپ و تلویزیون

اگر از مدل های اینترنال استفاده می کنید باید کارت را از طریق درگاه PCIexpress به سیستم متصل کنید. مدل های اکسترنال اما به راحتی و توسط USB به سیستم متصل می شوند. پس از اتصال نیز می توانید از طریق نرم افزار مربوطه داده های خود را مدیریت کنید.

نکات مهم برای خرید کارت کپچر

اگر قصد داشته باشید برای ارتقا کیفیت محتوای خود یک کپچر کارت تهیه کنید، لازم است یک سری نکات و ویژگی ها را در نظر بگیرید تا گزینه خریداری شده با نیازهایتان مطابقت داشته باشد. در زیر به برخی از مهم ترین نکات خرید کارت کپچر اشاره می کنیم:

اینترنال یا اکسترنال

اولین گزینه ای که باید برای انتخاب یک کارت کپچر در نظر بگیرید اینترنال یا اکسترنال بودن آن است. همانطور که گفتیم کارت کپچر ها در 2 دسته اینترنال یا اکسترنال وجود دارند و باید بسته به نیاز خود یک گزینه را انتخاب کنید.

مدل های اینترنال همانطور که از اسم شان پیداست به صورت داخلی در کیس و کامپیوتر شخصی قرار می گیرند و پس از آن سیستم شما مجهز به یک کپچر کارت می شود. شما نمی توانید مدل های اینترنال را به غیر از کامپیوتر خانگی به پلتفرم دیگری متصل کنید. بنابراین اگر قصد دارید با پلی استیشن یا لپ تاپ استریم کنید بهتر است به سراغ مدل های اکسترنال بروید.

کپچر کارت های اکسترنال به راحتی از طریق پورت HDMI یا USB به لپ تاپ، کنسول و کامپیوتر متصل می شوند.

نوع اتصالات

کارت های کپچر در مدل اتصالات نیز دامنه وسیعی دارند تا بتوانند هرگونه نیازی را رفع کنند. رایج ترین این اتصالات SDI و HDMI در نسخه ها و ویژگی های گوناگون هستند. هرچند که برای کار با تجهیزات حرفه ای تر، کپچر کارت ها با اتصالات آنالوگ، فایروال و ... نیز یافت می شوند. لازم است که تجهیزات خود را بررسی کنید و نسبت به مدل درگاه های آنها اقدام به خرید این سخت افزار کنید. البته می توان از یک کانورتر (مبدل تصویر) برای تبادل بین کابل ها استفاده کرد که هزینه ای اضافه تر همراه دارد.

پورت های ورودی و خروجی کپچر کارت

پورت های ورودی و خروجی کپچر کارت

کیفیت تصویر

مهم ترین ویژگی کارت های کپچر که باید در هنگام خرید در نظر بگیرید کیفیت تصویر پشتیبانی شده توسط آن است. این موضوع که به چه کیفیتی نیاز دارید کاملا به نیاز های شما بستگی دارد.

اگر دارای یک دوربین با رزولوشن 4K هستید و یا سیستم شما توانایی رندر گرفتن بازی های 4K را دارد، بهتر است به سراغ کارت کپچر های 4K بروید. اما کپچر کارت های FHD به دلیل قیمت اقتصادی گزینه های بهتری هستند و اگر ذخیره ویدئو با رزولوشن فول اچ دی برای تان راضی کننده است بهتر است آن ها را انتخاب کنید.

سازگاری با پلتفرم های مختلف

مورد بعدی که باید قبل از انتخاب کارت کپچر در نظر بگیرید، سازگاری با پلتفرم های مختلف است. همانطور که گفتیم هر سیستم عاملی با یک سری کپچر کارت ها سازگاری کامل دارد و نمی توانید هر مدل را به پلتفرم خود متصل کنید. اگر از کامپیوتر استفاده می کنید، مطمئن شوید که سیستم شما از حداقل مشخصات سخت افزاری برای اتصال کارت کپچر بهره می برد، زیرا ضبط ویدئو های FHD یا 4K به پردازش نسبتا بالایی نیاز دارد که توسط سیستم انجام خواهد شد.

اگر از مک استفاده می کنید همانطور که اشاره کردیم باید گزینه های سازگار با این سیستم عامل را تهیه کنید. برای اتصال به کنسول نیز دقت کنید که ویدئو کپچر با کنسول سازگاری داشته باشد، معمولا در پشت پک یا سایت سازنده کارت کپچر اطلاعات کاملی در این مورد پیدا می شود.

قیمت کپچر کارت

قیمت عاملی تاثیر گذار در کیفیت دریافتی از کارت کپچر است و هر چقدر که بیشتر هزینه کنید طبیعتا گزینه های بهتری سر راه شما قرار می گیرند. با این وجود قبل از اینکه به سراغ کارت کپچر های گران قیمت بروید بهتر است نگاهی به سطح نیاز و تجهیزات دیگر خود داشته باشید.

به عنوان مثال اگر کنسول یا کامپیوتر تان قادر نیست رزولوشن 4K را هندل کند، نیازی به پرداخت هزینه های بالا برای تهیه ویدئو کپچر با پشتیبانی از این رزولوشن نیست. گرچه که اگر به ارتقا کار و تجهیزات خود در آینده فکر می کنید بهتر است به سراغ این مدل ها بروید.

خرید کپچر کارت

جمع بندی

اکنون و با خواندن این مقاله میدانید که کارت کپچر چیست و چه کاربردی دارد. کپچر کارت یکی از کاربردی ترین تجهیزات برای استریم زنده ویدئو و به صورت ویژه استریم گیم است. با خرید این قطعه شما می توانید پردازش های گرافیکی را از دستگاه مبدا به فرمت قابل اجرا برای استریم تبدیل کنید.

البته طبیعتا می توانید بدون استفاده از یک کارت کپچر در کامپیوتر به استریم بپردازید و اگر قصد ضبط با کیفیت معمولی را دارید به مشکلی بر نخواهید خورد. با این وجود بیش از نصف تجربه یک استریم موفق یا یک محتوای ویدئویی با کیفیت به وسیله زیبایی های بصری مانند نورپردازی، دیزاین محیط و … رقم می خورد و بدون یک کارت کپچر نمی توانید این جزئیات را به تصویر بکشید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت کپچر کارت چند است؟
قیمت انواع کپچر کارت از 300 هزار تومان تا 12 میلیون تومان می باشد و به عواملی همچون برند شرکت سازنده، وزن و ابعاد، تعداد و نوع پورت های ورودی و خروجی، رزولیشن تصویر، نحوه سازگاری با سیستم عامل ها و ... بستگی دارد.
بهترین مارک کپچر کارت کدام است؟
از معروف ترین برندها می توان به الگاتو (Elgato)، اورمدیا (Avermedia)، ریزر (Razer)، ایسوس، دی نت، هگزا، اونتن، اسکار، ونوس، فرانت، مای گیگا، ای زد کپ و EVGA اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/06/08
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
کارت کپچر با کیفیت HDR مدل UHD Stream Generator T7HDR
کارت کپچر با کیفیت HDR مدل UHD Stream Generator T7HDR
کارت کپچر اکسترنال HDMI مدل Gold
کارت کپچر اکسترنال HDMI مدل Gold
کارت کپچر اینترنال با سرعت ۴۰۰ مگابیت در ثانیه مدل TSB43AB23
کارت کپچر اینترنال با سرعت ۴۰۰ مگابیت در ثانیه مدل TSB43AB23
کارت کپچر مدل EZCAP 172 USB
کارت کپچر مدل EZCAP 172 USB
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد